قتلهای ناموسی، حکایتی غریب از دادگاهی است که در چهار دیواری بستهای به دور از عدالت حکم میدهد و به جرمی ناکرده و فقط این گمان که او آبروی خانواده را بر باد داده است، به مرگ محکوم میکند. حکایتی که جهانی است و قشر بالا و پایین جامعه را نمیشناسد و بر اساس یک قانون نانوشته هر جا رگ غیرت و حسادت برجسته شد، دشنهای میشود بر پیکر زنان.
مرگهایی که شاید با اصلاح و افزودن قوانین مجازات متناسب و حمایت کننده حقوق از دست رفته زنان، از جامعه رخت بربندد و شاهدی بر بی عدالتی وجود نداشته باشد. سازمان عفو بین الملل هم در این مورد همواره عنوان میکند که خشونت علیه زن طبیعی یا چاره ناپذیر نیست بلکه تظاهری است از ارزشها و معیارهای تاریخی و فرهنگی جوامع مختلف.
نکته با اهمیت اینکه از آنجایی که بسیاری از دختران و زنان حاضر نیستند خشونت خانگی را به پلیس گزارش دهند، آمار خشونت خانگی دقیق و منعکس کننده واقعیات نیست؛ با این حال آمار جمع آوری شده همچنان تکان دهنده است. به عنوان نمونه، بنا به اعلام سازمان عفو بین الملل خشونت در خانواده بیش از ابتلاء به سرطان و تصادفات جادهای یا عملیاتهای تروریستی در برخی کشورها، عامل مرگ یا معلولیت جسمانی زنان اروپایی در گروه سنی ۱۶ تا ۴۴ سال است.
- آمار چهاربرابری کشته شدگان خشونت خانگی به نسبت عملیاتهای تروریستی در اسپانیا
دولت اسپانیا از جمله کشورهای اروپایی است که برای مقابله با خشونت خانگی سیاستهایی را اتخاذ کرده که براساس نظرات جمع آوری شده از زنان آسیب دیده تدوین شده است. قوانین جدید برای سازمانهای بهزیستی و پلیس اسپانیا قدرت بیشتری در نظر گرفته تا از رفتار خشونت آمیز مرد پیش از خطرآفرینی جلوگیری کنند. این قوانین همچنین از قربانیان خشونت خانگی بیشتر پشتیبانی میکند تا احساس تنهایی نکنند.
اما آمارها همچنان در این کشور از عمق فاجعه خبر میدهد آنجا که عنوان میشود از سال ۲۰۰۳ در اسپانیا هزار زن در اثر خشونت خانگی توسط مردان کشته شدهاند؛ جوانترین این زنان ۱۳ و مسنترین آنها ۹۱ سال سن داشتند.
به تازگی، روزنامه ال پریودیکو اسپانیا پس از کشته شدن دو زن در هفته گذشته، در گزارشی به هزار نفره شدن آمار قربانیان خشونت خانگی در اسپانیا به دست شرکای زندگی در بازه زمانی ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۹ اشاره کرد و نوشت: بحران این آمار زمانی بغرنجتر میشود که دریابیم تعداد مرگ و میر زنان در خشونت خانگی در ۱۶ سال گذشته چهار برابر بیش از قربانیان عملیاتهای تروریستی گروه جدایی طلب باسک موسوم به اِتا در این کشور است.
به گزارش این روزنامه، گروه تروریستی اِتا که همواره خواستار جدایی منطقه باسک از اسپانیا و فرانسه و همچنین تشکیل یک کشور جدید هستند، در مدت ۴۰ سال فعالیت تروریستی خود، نزدیک به ۸۶۴ نفر را به کام مرگ کشانده است. بر همین اساس، کشته شدن نزدیک به هزار زن در مدت ۱۶ سال در اسپانیا، رقمی ویرانگر و دهشتناک است که حمایتهای قانونی و قضائی بیشتری میطلبد.
در ادامه این گزارش میخوانیم: این فهرست تنها شامل زنانی است که قربانی شرکای زندگی خود شدند و زنانی که در جریان خشونتهای خانگی دیگر افراد خانواده یا اطرافیانشان جان باختند را شامل نمیشود.
نظر شما