عبدالرضا مهاجری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به بارشهای مطلوب از آغاز سال آبی جاری (مهر ۹۷) تاکنون و بیشتر شدن میزان رشد گیاهان و افزایش پوشش گیاهی در عرصههای طبیعی منطقه، وقوع آتش سوزیها در عرصهها محتمل است که باید مراقبت و بازبینی کرد.
وی افزود: فریدون شهر، بویین میاندشت، چادگان، خوانسار، فریدن و سمیرم از لحاظ دستهبندی نقاط پرخطر و مستعد آتش سوزی، در دسته یک قرار دارند و تیران و کرون، شهرضا، شاهینشهر و میمه، دهاقان، لنجان و مبارکه در دسته بعدی قرار میگیرند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اهمیت برخورداری از ساز و برگ مناسب برای رویارویی با خطرات تصریح کرد: ۵۰ دستگاه رودفایر (دستگاه تخصصی مهار آتش) در استان وجود دارد، ولی این شمار کافی نیست، همچنین داشتن بالگرد برای مهار آتشهای گسترده یک ضرورت است.
مهاجری با بیان اینکه به ستادهای بحران شهرستانها هشدار دادهشده که مراقب آتش سوزیها باشند، اضافه کرد: از امامان جماعت و جمعه نیز خواستهشده ساکنان و بومیان مناطق را در این باره هوشیار کنند.
به گفته معاون اداره کل منابع طبیعی، برای به حداقل رسیدن احتمال آتش سوزی در مراتع و جنگلها همه ساکنان و یا گردشگران باید همکاری کنند و سهل انگاریهایی همانند روشن نگهداشتن آتش و رها کردن آن، انداختن ته سیگار در طبیعت، رها کردن زبالههای پرخطر مانند شیشه که در اثر تابش آفتاب مانند عدسی عمل میکند را متوقف کنند.
وی افزود: علفهای خشک کنار جادهها بر اثر انداختن ته سیگار به سرعت شعلهور میشود و آتش سوزی در بخشهای وسیعی را رقم میزند.
به گفته مهاجری از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۵ هکتار از اراضی منطقه ازان واقع در شهرستان میمه در شمال استان طعمه حریق شده است.
استان اصفهان ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از آن را مراتع تشکیل میدهد، این خطه همچنین سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی بیابانی دارد که یک میلیون و ۳۰۰ هکتار از آن کانونهای بحران فرسایش بادی و انتشار ریزگردهاست.
در این استان یکصد هزار هکتار جنگل زاگرسی متراکم بیشتر در مناطق سمیرم در جنوب استان و فریدون شهر در غرب اصفهان و ۴۳۰ هزار هکتار جنگلهای تنک ایرانی تورانی در شمال استان وجود دارد.
۶۰۲۲ / ۶۰۲۰
نظر شما