ماجرا از صفحه شخصی محمد جواد آذری جهرمی در توئیتر آغاز شد، وزیر جوان پنجم خرداد در این صفحه فهرستی از هفت هزار و ۲۰۰ روستای کشور منتشر کرد که سال گذشته به شبکه ملی اطلاعات متصل شده بودند ولی روستاهای کردستان در این بخش وضعیت مطلوبی نداشت.
کاربران فضای مجازی که این فهرست را دیده بدند، به وزیر جوان دولت تدبیر و امید گلایه کردند که چرا کردستان از این شبکه بی بهره است و وزیر هم قول داد در اولین سفر کاری خود بعد از ماه مبارک رمضان مهمان کردستانیها شود و این مساله را بررسی کند.
این سفر به فاصله هفت روز بعد از ماه مبارک رمضان انجام شد و دستاوردهای مطلوبی برای کردستانیها داشت.
** گام اول برای ۲۵۰ روستا
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این سفر از اتصال ۲۵۰ روستای استان کردستان تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات خبر داد، این خبری بود که آذری جهرمی در جلسه شورای اداری کردستان اعلام کرد و افزود: میدانیم کار سختی است ولی انجام میدهیم.
وی با ارائه گزارشی از کارهای انجام شده در حوزه زیرساخت ارتباطات در کردستان، گفت: در یکسال گذشته برای جبران عقب ماندگی و توسعه دسترسی در مناطق شهری کردستان انجام گرفته و هم اکنون از ۳۳ شهر استان، ۳۰ شهر به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند.
پارسال ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای ۴۲ پروژه در این استان هزینه شده است، این هم خبر دیگری بود که وزیر جوان دولت اعلام کرد و در همان جلسه از این طرحها رونمایی شد.
طرحهایی که استاندار کردستان گفت: در اعلام فهرست هفت هزار و ۲۰۰ روستای متصل به شبکه ملی اطلاعات روستاهای کردستان نیامده بود چون میخواستیم در سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آن رونمایی کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با پذیرش کمبودها و واقعیتها درباره کردستان گفت: از یک هزار و ۳۰۹ روستا ۸۹۰ تلفن همراه پوشش تلفن همراه دارند.
آذری جهرمی دلیل این عدم پوشش را ناشی از بی توجهی و عدم پیگیری ندانست و افزود: توپوگرافی استان از جمله دلایل مؤثر در این قضیه است به گونهای که ایجاد سایت تلفن همراه نیاز به سرمایه گذاری حدود ۲۰ میلیارد ریالی دارد و برای شرکتهای تلفن همراه اقتصادی نیست در هر روستای استان یک سایت ایجاد کنند.
وی با اعلام اینکه توسعه پهن باند مستلزم ایجاد فیبر نوری است، یادآور شد: ایجاد ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری در استان آغاز شده است.
آذری جهرمی اظهار داشت: برنامهای که مدون شده در چند مرحله بوده که یک مرحله آن تمام شده و در آن ۳۵۵ سایت روستایی که قدیمی بود طی ۶ ماه گذشته نوسازی شده و پوشش ۸۹۰ روستای دارای تلفن همراه را نیز انجام میدهد.
وی با اشاره به اینکه ۱۲ سایت در استان نسل سه و چهار اینترنت روستایی را پوشش میدهند و ۲۴ روستا به این سایتها متصل شدهاند، گفت: این مأموریت در استان را به شرکت ایرانسل واگذار کردیم که ۱۰۰ سایت دکل مخابراتی را در روستاها ایجاد کند که در ۲۰ روستا تا پایان تیر امسال به اتمام میرسد.
آذری جهرمی این وعده را هم به کردستانیها داد و گفت: مرکز داده استان و مجتمع آی سی تی در سفر امسال رئیس جمهوری به کردستان افتتاح میشود.
از یک هزار و ۳۰۹ روستای بالای ۲۰ خانواده جمعیت در استان کردستان، هم اکنون ۵۰۰ روستا به شبکه ملی ارتباط روستایی متصل نیستند.
در این سفر تفاهم نامه همکاری مشترک و سرمایه گذاری در پیاده سازی پروژههای مرتبط با شهر هوشمند سنندج نیز به امضا رسید.
بر اساس این تفاهم نامه مشارکت، توسعه و تأمین مالی به منظور طراحی و پیاده سازی پروژههای مرتبط با شهر هوشمند سنندج و پروژههای مرتبط با شهر هوشمند شامل ایجاد و توسعه زیرساختهای ارتباطی از قبیل فیبر نوری، LTE، ایجاد شبکه Wi Fi شهری و خدمات جانبی آن، کارت هوشمند شهروندی صورت خواهد گرفت.
طرحی که در کاهش ترافیک شهر سنندج نقش چشمگیری دارد.
در حال حاضر یک میلیون و ۲۶۸ هزار و ۵۴۷ مشترک در کردستان از اینترنت پرسرعت بهره مند هستند و ضریب نفوذ تلفن همراه حدود ۱۱۰ درصد است.
ظرفیت و پهنای باند اینترنت این استان از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون ۱۱۰، ۷ گیگابایت رشد داشته و از ۶، ۳ گیگابایت در سال ۹۲ به ۱۱۷ گیگابایت بر ثانیه رسیده است.
استان کردستان با ۲۹ هزار و ۱۳۷ کیلومتر مربع طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت بوده و از شمال به استان آذربایجان غربی و قسمتی از زنجان، از جنوب با کرمانشاه و شرق با همدان و از غرب با کشور عراق همسایه است.
استان کردستان دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ آبادی دارای سکنه و ۱۸۷ آبادی خالی از سکنه بوده است.
۹۹۳۷/۹۱۰۲