مقامات کشورهای حاضر در این نشست که امروز (۲۵ خرداد) در دوشنبه پایتخت تاجیکستان به پایان رسید، با انتشار بیانیهای اعلام کردند که جدایی طلبی برای استقلال، یگانگی، تمامیت ارضی، امنیت و ثبات کشورها خطرناک است و ما قصد نداریم با گروهای جدایی طلب دیگر کشورها ارتباط برقرار کرده یا از آنها حمایت کنیم.
شرکت کنندگان در این نشست همچنین اعلام کردند که با تحریمهای یک جانبه مخالف هستند و از اصول عدم دخالت در امور داخلی و خارجی دیگر کشورها حمایت میکنند.
در این بیانیه مشترک آمده است، «ما بر این باوریم که هیچ کشوری به صورت مستقیم یا غیر مستقیم نباید در امور داخلی و خارجی دیگر کشورها از جمله تغییر حکومت آن کشور دخالت کند.»
این بیانیه از جانب تمامی کشورهای عضو از جمله روسیه نیز پذیرفته شد.
طرح ایجاد کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا (سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی از طرف «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری سابق قزاقستان به منظور ارتقای روابط دوجانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این نهاد در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد.
سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا از اعضای ناظر بر این نشست هستند.
ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سیکا هستند.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه هفته گذشته برای شرکت و سخنرانی در پنجمین نشست سران کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا) در تاجیکستان و همچنین اجلاس شانگهای در قرقیزستان در رأس یک هیأت سیاسی به شهرهای بیشکک و دوشنبه سفر کرد.
نظر شما