۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۳
کد خبر: 83354726
T T
۱ نفر

نکاتی درباره ورود کمیته اخلاق به حواشی فینال جام حذفی

۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۳
کد خبر: 83354726
عباس یعقوبی
نکاتی درباره ورود کمیته اخلاق به حواشی فینال جام حذفی

تهران- ایرنا- این روزها که کمیته اخلاق به اتفاقات فینال جام حذفی ورود کرده، سوالاتی مطرح می شود که آیا کمیته اخلاق صلاحیت ورود به این ماجرا را دارد و آیا این کمیته می تواند با مسئولان فدراسیون فوتبال برخورد کند؟

دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و داماش گیلان در فینال جام حذفی، شامگاه ۱۲ خردادماه جاری در ورزشگاه شهدای فولاد اهواز برگزار شد؛ دیداری که حواشی و اتفاقات عجیب و غریبی به همراه داشت تا جایی که به خاطر ناهماهنگی‌های صورت گرفته در فروش بلیت، مسابقه با ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه تأخیر برگزار و حتی خبر لغو مسابقه هم در مقطعی اعلام و ورزشگاه تخلیه شد.

همان شب «مرتضی تورک» رئیس کمیته اخلاق به عنوان رئیس یکی از رکن‌های قضائی فدراسیون فوتبال از محرومیت «سعید فتاحی» مسئول کمیته برگزاری مسابقات سازمان لیگ از فعالیت‌های فوتبالی تا اطلاع ثانوی و احضار «حیدر بهاروند» رئیس سازمان لیگ و «عبدالکاظم طالقانی» رئیس هیأت فوتبال خوزستان خبر داد و علت این تصمیم را بی کفایتی این افراد در برگزاری دیدار فینال خواند.

پس از ورود کمیته اخلاق به این موضوع که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان ضربه بزرگی به حیثیت فوتبال ایران بود؛ حرف‌ها و حدیث‌هایی زیادی مطرح شد از جمله اینکه کمیته اخلاق صلاحیت ورود به موضوع را ندارد و دوم اینکه هر چند کمیته اخلاق به اتفاقات دیدار فینال پرسپولیس و داماش گیلان ورود کرده اما نمی‌تواند با مسئولان فدراسیون فوتبال برخورد کند و بی اعتنایی متخلفان به احضارهای کمیته اخلاق نیز نشانگر همین مساله است.

اولاً نباید فراموش کرد که اتفاقاتی مانند حواشی دیدار فینال جام حذفی و سایر تخلفاتی که این روزها در فوتبال کشورمان شاهد هستیم، حاصل یک ماه و ۲ ماه نیست بلکه ریشه در تاریخ و فرهنگ فوتبال ایران و فضای حاکم بر ورزشگاه‌ها و استادیوم‌ها دارد.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، کسانی که در گذشته مسئولیتی در ارکان انضباطی و اخلاقی فدراسیون فوتبال داشتند باید امروز پاسخگو باشند که در گذشته در برابر تخلفات و فسادهای رخ داده در فوتبال چه برخوردهایی داشتند و چه آرایی صادر کردند؟ آیا آن طور که باید و شاید از تمام ظرفیت‌های موجود در آئین نامه انضباطی و اخلاقی فدراسیون فوتبال برای مقابله با فسادها و بی اخلاقی‌ها استفاده کرده‌اند؟

در ۲ سال گذشته به اذعان بسیاری از کارشناسان، کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال اقدامات خوبی در برخورد با بی اخلاقی‌ها و تخلفات بازیکنان، باشگاه‌ها و مسئولان فوتبال کشور داشته است؛ چه آن موقع که «مهدی کیانی» را به خاطر چاقوکشی و یک روز قبل از مسابقه محروم کرد، چه آن زمان که در یک اقدام قانونی و شاید تعجب برانگیز به پرونده «علی کفاشیان» و «عباس ترابیان» از مسئولان وقت فدراسیون فوتبال در ارتباط با قرارداد «ام پی سیلوا» ورود کرد و طبق شنیده‌ها حکم این پرونده نیز صادر و به سرپرست دبیرکل فدراسیون فوتبال ابلاغ شده تا اجرا شود.

از دیگر مسائلی که این روزها مطرح می‌شود این است که می‌گویند ورود به موضوع حواشی فینال جام حذفی در صلاحیت کمیته اخلاق نیست؛ این در حالی است که به صراحت آئین نامه کمیته اخلاق، هر آنچه به حیثیت و آبروی فوتبال ایران لطمه وارد کند در صلاحیت رسیدگی کمیته اخلاق است. آیا افرادی که چنین انتقادی را مطرح می‌کنند، منکر این هستند که حواشی فینال جام حذفی، لطمه بزرگی به حیثیت و آبروی فوتبال ایران در داخل و خارج از کشور وارد کرد؟

برخی افراد می‌گویند اتفاقات قبل، حین و بعد از بازی در صلاحیت ورود و رسیدگی کمیته انضباطی است؛ این حرف درست است اما باید توجه داشت اتفاقات قبل، حین و بعد از بازی که تأثیر در مستطیل سبز دارد نه اتفاقاتی از جنس فینال جام حذفی که درگیری‌ها از ساعت ۱۵ یا ۱۵ بعدازظهر شروع شده بود.

ضمن اینکه در کدام قانون و آئین‌نامه مرزبندی این شکلی بین کمیته اخلاق و انضباطی وجود دارد که حالا برخی افراد دست به مرزبندی‌های این چنینی می‌زنند؟ ضمن اینکه آیا ورود نکردن کمیته انضباطی به هر دلیل به موضوع، نافی مسئولیت کمیته اخلاق است؟ به عنوان مثال اگر در یک دستگاه دولتی فسادی رخ دهد و رکن نظارتی آن دستگاه ورود نکند باید بگوییم دستگاه قضائی و مدعی العموم نیز حق ورود ندارند چون رکن نظارتی آن دستگاه ورود نکرده است؟ آیا اکنون که دادستانی کل کشور به موضوع ورود کرده باید بگوییم در صلاحیت دادستانی کل نیست؟

از دیگر مسائلی که در چند روز اخیر در خصوص ورود کمیته اخلاق به حواشی فینال جام حذفی وجود دارد این است که حضور نیافتن رئیس سازمان لیگ، رئیس هیأت فوتبال خوزستان و مدیرعامل داماش در جلسه کمیته اخلاق را ناشی از ناتوانی کمیته اخلاق در رسیدگی به پرونده این افراد می‌دانند و از آن تحت عنوان عدول کمیته اخلاق از حکم خود یاد می‌کنند این در حالی است که کمیته اخلاق دارای ۲ دیوان تحقیقات و حکمیت است.

وقتی پرونده‌ای تشکیل می‌شود، دیوان تحقیقات طرفین پرونده برای انجام تحقیقات لازم و استماع توضیحات شأن دعوت می‌کند و پس از احراز تخلفات، دیوان حکمیت به موضوع ورود می‌کند و احضارهای قبلی نیز از باب رسیدگی به موضوع حواشی فینال جام حذفی در دیوان تحقیقات بود و روز دوشنبه هفته جاری نیز «سعید فتاحی» مسئول کمیته برگزاری مسابقات سازمان لیگ، «حیدر بهاروند» رئیس سازمان لیگ، «عبدالکاظم طالقانی» رئیس هیأت فوتبال خوزستان و مدیرعامل داماش گیلان برای حضور در دیوان حکمیت احضار شدند و اگر هم حضور نیایند، رأی کمیته اخلاق صادر و ابلاغ می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha