به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان، بهمن مرادنیا در جلسه ستاد نجات بخشی تالاب زریوار که به عنوان اولین کمیته استانی برنامه مدیریت جامع این تالاب برگزار شد اظهار داشت: این تالاب نعمتی خدادادی بوده و از نظر زیست محیطی، در سطح ملی و بین المللی حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه ادامه حیات زریوار به برخورد مردم، با آن بستگی دارد و لازم است در بحث آلودگیها و بهره برداریها بیشتر به آن توجه کنیم، افزود: هنوز نتوانستهایم مردم را نسبت به این اثر طبیعی ارزشمند حساس کنیم لذا باید با تبلیغات و اطلاع رسانی دقیق، آنان را آگاه کنیم.
استاندار کردستان اضافه کرد: باید برای استفاده صحیح مردم از این نعمت برنامه ریزی و راهکار ارائه شود و هر برنامهای که وجود دارد به فوریت به مرحله اجرا در آید تا این تالاب بیش از این آسیب نبیند.
مرادنیا اشاره به اینکه جلسات برگزار و تصمیمات گرفته شده در سالهای گذشته زمانی ارزش پیدا میکند که اجرا شود، گفت: باید اجرای برنامهها با جدیت و حساسیت پیگیری شود تا بهره گیری فرهنگی، اجتماعی و گردشگری اعتلا یابد.
وی بر لزوم آموزش مردم در حفاظت از این تالاب و جلب مشارکت مردمی در اجرای برنامههای مختلف از جمله نجات بخشی زریوار تاکید و یادآور شد: باید مراقب باشیم مباحث محیط زیست را با مباحث سیاسی گره نزنیم و اجازه بهره برداری سیاسی ندهیم.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آنکه بیست و سومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج میشود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است، زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوههای پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل میدهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون ۹۷ نوع پرنده، ۳۱ گونه پستاندار، ۱۳ گونه خزنده، ۱۱ نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و ۱۷ گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است، گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونههایی از گیاهان خاردار و گونههای نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچکها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل میدهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونههای بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینهای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونههای غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۳۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
۳۰۳۴/۹۱۰۲
نظر شما