۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۲۳
کد خبر: 83356268
T T
۰ نفر
برنامه جامع مقابله با آتش سوزی ویژه جنگل های لرستان تدوین می شود

خرم آباد - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: برنامه جامع مقابله با آتش سوزی ویژه جنگل و مراتع استان با توجه به جغرافیای هر منطقه تدوین شود.

به گزارش ایرنا احمد مرادپور روز یکشنبه در جلسه اطفا حریق و اهدا تجهیزات مقابله با آتش سوزی به برخی دهیاری‌ها افزود: این برنامه باید به عنوان راهنمای مسیر اطفا حریق بوده و با توجه به ظرفیت‌های بومی و مشارکت مردم هر منطقه تدوین شود.

وی اظهار داشت: این نقشه کلی باید شامل راههای دسترسی به مناطق بحرانی، چگونگی تأمین نیروهای کمکی، مدت زمان تقریبی رسیدن به محل حادثه، تأمین امکانات و تجهیزات اطفا و مشخصات نزدیکترین پایگاه‌های آتش نشانی باشد تا بتوان در زمان بروز بحران به درستی تصمیم گیری و اقدام به موقع داشت.

وی با تاکید بر حضور کارشناسان متخصص در تدوین این طرح جامع گفت: علاوه بر تفاوت‌های جغرافیایی هر منطقه باید در خصوص بکارگیری نیروهای بومی در زمان بحران نیز اطلاعات روانشناختی کاملی داشت.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: همچنین برگزاری کارگاه‌های اموزشی نه تنها برای دهیاران و عوامل منابع طبیعی بلکه برای عموم مردم ضروری است تا چگونگی کمک مؤثر در مواقع بحران را آموزش ببینند.

مرادپور با تاکید بر ساماندهی و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد در اطفا حریق افزود: امسال ۴۰۰ میلیارد ریال برای فعالیت‌های آبخیزداری لرستان اختصاص یافته که با توجه به اهمیت این موضوع باید پیگیری لازم برای افزایش این رقم صورت گیرد.

وی با اشاره به وقوع سیل ویرانگر در نوروز امسال ادامه داد: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال خسارت سیل به لرستان بوده که در صورت وجود طرح‌های آبخیزداری و حفظ پوشش جنگلی می‌توانستیم از بروز بسیاری خسارات جلوگیری کنیم.

وی گفت: در جریان سیل پلدختر ۶ هزار و ۷۰۰ متر مکعب در ثانیه آب کشکان از این شهر عبور و خسارات بزرگی به زیرساخت‌ها وارد کرد که با توجه به محدودیت اعتبارات عمرانی جبران این خسارت زمانبر است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با تاکید بر آثار مثبت مشارکت مردم با دولت گفت: هرجا دولت مردم را در برنامه‌های خود دخیل نکند متضرر می‌شود.

مرادپور افزود: در سیل لرستان نیز ثابت شد هیچ کاری بدون مشارکت عموم جامعه به سرانجام نمی‌رسد بنابراین در مساله مقابله با آتش سوزی‌ها نیز باید از ظرفیت عظیم مردمی استفاده کرد.

۱۵۰ نقطه بحرانی و مستعد آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع استان به مساحت ۶۱۷ هزار و ۸۰۱ کیلومتر شناسایی شده است.
بر اساس سوابق حریق استان طی ۱۰ سال گذشته مراتع چگنی، کوهدشت، پلدختر و خرم آباد خیلی بحرانی هستند و وضعیت مراتع وجنگل های رومشکان، سلسله و دلفان بحرانی و در الیگودرز، دورود، ازنا و بروجرد نیمه بحرانی است.
۴۳ درصد مساحت لرستان جنگل، ۳۲ درصد مرتع و ۲۵ درصد زمین‌های زراعی است و این استان از منظر پوشش گیاهی رتبه دوم کشور و در ناحیه زاگرس جایگاه نخست را دارد.
بیشترین و کمترین مساحت جنگل و مرتع استان با ۴۲۵ هزار هکتار و ۳۴۸ هکتار به ترتیب در الیگودرز و رومشکان واقع شده است.
سال گذشته ۱۲۹ هکتار آتش سوزی در استان رخ داده که از این میزان هشت هکتار مرتع، ۹۰ هکتار مرتع مشجر و ۳۱ هکتار جنگل طبیعی است.

۷۲۶۹/‏۶۰۶۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha