عادل رحمانی زاده روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات جونده کشی با استفاده از طعمه مسموم فسفر دوزنگ در سطح شهرستان اجرا می شود که هدف کلی از این عملیات، پیشگیری و کنترل بیماری سالک بوده و هدف فرعی آن نابودی جوندگان وحشی مخزن بیماری سالک در کانون های شهری و روستایی است.
رئیس مرکز بهداشت سرپل ذهاب گفت: این عملیات با استفاده از یک تیم عملیاتی ۱۴ نفره از ۲۶ خرداد آغاز شده و تا ۳۱ خرداد ادامه دارد.
رحمانی افزود: ۱۴ روستا و کل حاشیه شهرستان سرپل ذهاب کانون هدف عملیات جونده کشی سالک هستند که ۲۰ میلیون متر مربع وسعت تقریبی آن است.
سالک یک بیماری جدی پوستی انگلی است و ضایعه آن به شکل یک زخم بد شکل ممکن است در نواحی باز بدن مانند صورت، دست و پاها برای بیشتر از یک سال باقی بماند و اثرات روانی در بیمار حتی پس از بهبودی را نیز به دنبال داشته باشد.
این بیماری در برخی موارد با تهاجم به پلک و بینی ممکن است موجب ایجاد ضایعه ماندگار در چهره بیمار شود و علاوه بر آن ممکن است ایجاد عفونت ثانویه با باکتریها نیز عوارض شدیدی را ایجاد کند.
بیماری سالک از طریق گزش برخی گونههای پشه خاکی آلوده بسیار کوچک که به اندازه یک سوم پشههای معمولی است انتقال می یابد و محل زندگی این پشه در جاهای تاریک، سایه و مرطوب مانند لانه موش های صحرایی، اطراف زباله ها، نخاله های ساختمانی و شکاف در و دیوارها است.
جمع آوری و دفع صحیح زباله ها، نخاله های ساختمانی و کودهای حیوانی، بهسازی محیط و ترمیم شکاف ها و حفره های موجود در دیوارهای مناطق مسکونی و محل نگهداری دام و استفاده از پماد یا قلم دفع کننده حشرات از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به سالک است.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار تن جمعیت دارد.
۳۰۱۲/۸۰۶۶/۷۳۹۹