به گزارش ایرنا، در سومین مرحله پرداخت که امروز سه شنبه ۲۸ خرداد انجام شد، «هشت میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان» دیگر به حساب مالباختگان پرونده گلیم و گبه واریز شده است.
روابط عمومی دادستان مرکز کرمانشاه به نقل از دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه اعلام کرد: این مبلغ به حساب بانکی ۱۹۷۳ مالباخته واریز شده است.
محمدحسین صادقی با بیان اینکه پرداختیهای امروز باعث تسویه حساب تعدادی دیگر از شکات پرونده شد، اظهار کرد: طی سه مرحله پرداختی تاکنون در مجموع با ۹ هزار و ۱۲۶ نفر تسویه حساب شده و مابقی پرداختیها نیز بزودی انجام میشود.
مالباختگان پرونده «مکتب فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان» بیش از ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر هستند.
در آبان و اسفند ۹۷ هم بخشهای دیگری از سرمایه مالباختگان زنده و به حسابشان واریز شده بود.
دادستان کرمانشاه اسفند ۹۷ گفته بود که سومین مرحله پرداخت در بهار ۹۸ انجام میشود.
او در عین حال ابراز امیدواری کرده بود که این مرحله، تسویه کامل باشد و قطار کابوس گلیم و گبه در بهار ۹۸ به ایستگاه پایانی برسد؛ اتفاقی که گویا چند ماهی به تاخیر افتاده است.
تکلیف مالباختگان طلبکار
دادستان کرمانشاه امروز همچنین میزان کل پرداختیها طی سه مرحله گذشته را بیش از ۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون بخشی از طلب ۲ هزار و ۵۷۶ نفر از شکات باقی مانده که این تعداد در مرحله اول ۳۹ درصد از طلب خود را دریافت کردهاند.
به گفته او «دستگاه قضایی استان با جدیت و اولویت در تلاش است تا این افراد را نیز تعیین تکلیف کند.»
صادقی عنوان کرد: مالباختگانی که طلب آنها باقی مانده لازم نیست برای پیگیری طلب خود به دادسرا مراجعه حضوری داشته باشند زیرا اطلاعرسانی جدید از طریق رسانههای عمومی صورت میگیرد.
با توجه به پرداختیهای گذشته به نظر میرسد با پرداخت ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان دیگر کل طلب مالباخته تسویه شود.
بزرگترین کلاهبرداری تاریخ کرمانشاه
پرونده ۱۲۲ هزار صفحهای محمدرضا مشیری، رئیس شرکت مکتب فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان بهمن ۹۶ و ۱۴ ماه پس از دستگیری مشیری به نتیجه رسید.
مشیری با تبلیغات گسترده و وسوسهکننده به مردم وعده میداد که به پول آنان «سودهای تضمینی ۶۰ و ۷۲ درصدی» می دهد و البته این کار را هم میکرد؛ او از محل آوردههای نجومی شرکت، سود سرمایهگذاران را به صورت قطره چکانی میپرداخت.
آنچه بیش از همه باعث گرایش روز افزون شهروندان به سوی مشیری میشد، حمایت رسمی و علنی برخی مدیران ارشد از او و تبلیغات سنگین و مستمر در صدا و سیمای استانی و چند نشریه پرمخاطب بود. مشیری حتی به عنوان کارآفرین نمونه هم معرفی شد.
بیشتر فعالیتهای این کلاهبردار در پوشش کارگاههای تولید و فروش فرش، گلیم و گبه و سنگهای تزئینی بود و او مدعی بود که چون صفر تا صد چرخه تولید را ایجاد کرده به راحتی صد در صد سود میکند که بخشی از آن را خودش برمیدارد و بخشی را به سهامداران میدهد.
اما با ورود دستگاه قضایی مشخص شد که یک کلاهبرداری بزرگ در جریان است.
مشیری سرانجام در ۱۰ آبان ۹۵ و بنابر اعلام نیروی انتظامی در حال خروج از کشور دستگیر شد.
حتی خوشبینترین قربانیان بزرگترین کلاهبرداری تاریخ کرمانشاه هم گمان نمیکردند سرمایه صدها میلیارد تومانی آنان زنده شود؛ برای بسیاری از مالباختهها دستگیری مشیری یعنی به خاک سیاه نشستن، اما این تصورات تلخ در آخر به یک واقعیت شیرین تبدیل و دست کم سرمایه اصلی مالباختهها زنده شد.
۷۴۴۴/۸۰۶۶