رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه در گردهایی مدیران توسعه فناوری و روسای مراکز رشد دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در سالن همایش رازی افزود: ایران در کل تولید علم از قبیل علوم بهداشتی، علوم پزشکی رتبه ۱۶ را در سطح بینالمللی دارد.
وی بیان کرد: این بدان معنی نیست که در داروسازی فقط در بخش پتنت تعداد مقالات از برخی کشورهای اروپایی بالاتر قرار گرفته است بلکه در حوزه داروسازی توانستهایم نیاز به داروهای گران و مهم را در ایران رفع کنیم.
ملکزاده ادامه داد: در حوزه دارو امروز میتوانیم ادعا کنیم که بین کشورهای دنیا، دارو در ایران هنوز ارزان است و عمده آنها تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند، این مثالی است که هر جا که اراده کنیم موفق هستیم.
وی گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی نیز ما توانستیم گاز هلیوم که نیاز دستگاههای ام آر آی در مراکز درمانی است را در کشور تولید کنیم. ما باید این اعتقاد را داشته باشیم که ظرفیت و توانایی ما بالا است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات جامعه فناور ما در زمینه ارایه خدمات و مصوبات بیان کرد: بدیهی است تا سیستم فناوری ما روان شود و کارآیی بهتری داشته باشد، نیازبه زمان داریم. مشکلی جدی در ساختار فناوری داریم، بخشی از مشکلات در زمینه اینکه محصولات فناوری ما پروانه تولید بگیرند و وارد بازار شوند، مربوط به سازمان غذا و دارو است. باید بهتر از قبل کار کنیم و در این زمینه برنامههایی از سوی وزارت بهداشت برای آینده درنظرگرفته شده است.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت نتوانسته آنطور که باید و شاید از شرکتهای دانشبنیان حمایت کند، افزود: امیدواریم نیاز شرکتهای دانشبنیان را در جهت توسعه فناوری کشور برطرف کنیم. امکان تولید اکثر قریب به اتفاق تجهیزاتی که در کشور نیاز است را داریم، باید نگاه به بازار بیرون داشته باشیم، اکنون در زمینه داروهای بیوتکنولوژی شرکتهای ما حتی به کشور روسیه صادرات دارند.
ملکزاده افزود: ما باید تلاش کنیم با موانعی که درعرصه بینالمللی وجود دارد جلو برویم، انشالله از فرصت تحریمی که پیش آمده استفاده مثبت کنیم وبه خوداتکایی به خصوص در بخش دارو و تجهیزات پزشکی برسیم.
** انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاههای علوم پزشکی و سایر دانشگاهها
وی در ادامه گفت: دانشگاههای علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی باید باهم تفاهمنامه همکاری مشترک منعقد کنند، ما نیاز داریم که در بخش سلامت از رشتههای آی تی و شیمی و سایر رشتهها استفاده کنیم.
ملکزاده افزود: در حال حاضر با همکاری پارکهای علم و فناوری دانشگاه شریف و دانشگاه امیرکبیر در حال ایجاد شرکتهای دانشبنیان مشترکی هستیم.
وی یادآور شد: مسئله فناوری و تولیداتی که در بخش سلامت وجود دارد خیلی حساس است، ما باید کیفیت بالایی داشته باشیم و محصول ما قابل رقابت با مواردی که در دنیا وجود دارد، باشد. باید تلاش کرد راهکاری پیدا کنیم که محصولات ما به لحاظ کیفی بالا برود و امیدواریم بازار بزرگ ایران را در اختیار فناوران قرار دهیم.
**هماهنگی بیشتر معاونت علمی با وزارت بهداشت در جهت ارزیابی
پیمان صالحی رئیس مرکز طرحهای کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با اشاره به اینکه هماهنگی بیشتر معاونت علمی با وزارت بهداشت در جهت ارزیابی دانشبنیانها در دستور کار قرار میگیرد، گفت: برای ساخت مواد اولیه دارویی طرحهای متعددی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا کردهایم، طرح رادیو دارو از جمله آنها بوده است.
وی بیان کرد: بیش از ۹۸ درصد طرحهای فناوری در حوزه سلامت و بهداشت و تجهیزات پزشکی را خود وزارت بهداشت راهبری و نظارت داشته و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیشتر منابع را تامین کرده است.
صالحی با اشاره به اینکه ماموریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجاریسازی علوم و فناوری است، گفت: امیدواریم در زمینه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان با هماهنگی بیشتر با وزارت بهداشت این کار را انجام دهیم.
رئیس مرکز طرحهای کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: از هفت دستگاه رونمایی شده در این مراسم، دو دستگاه از جمله دستگاه رادیولوژی دیجیتال و دستگاه کلاپ رومیز از طرحهای کلان ملی فناوری بوده است.
وی گفت: یک کار خوبی که با وزارت بهداشت انجام شده است، بحث تضمین بازار محصولاتی است که در کشور تولید میشود. امیدواریم این کارها موجب خودکفایی اقتصاد دانشبنیان و تولید محصولات استراتژیک در داخل کشور شود.
نظر شما