«حجت الاسلام والمسلمین محسن رهامی» روز پنج شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، در پاسخ به این پرسش که کارکرد و فلسفه حزب و تحزب در ایران چیست؟ اظهار کرد: وظیفه حزب تبدیل مدیریت ملوک الطوایفی و مجمع الجزایری به کارکرد و اداره کشور به صورت مدیریتی متشکل و پاسخگو است. یکی از مشکلاتی که کشور ما از ابتدا با آن مواجه بوده است، عدم توجه به مدیریت منسجم، نهادینه و متشکل و نداشتن رویکرد حزبی است و همیشه نهادهای مدنی را به چشم مزاحم نگاه میکردیم.
عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان یادآور شد: در دورههای مختلف تلاشهایی صورت گرفت که در قالب برنامههای پنج ساله و بودجه سالیانه کشور به سمت برنامهریزی میان مدت و بلندمدت سمت و سو داده شود ولی هرگز موفق نبودهایم.
وی در تشریح علل و عوامل موفق نبودن برنامه ریزی های چند دهه گذشته کشور، خاطرنشان کرد: ایران و کره جنوبی همزمان شروع به مونتاژ خودرو کردند و حتی ایران ناسیونال (ایران خودرو) زودتر از صنایع کره جنوبی شروع به کار کردند. اکنون که بیش از ۵۱ سال از شروع به کار صنایع خودرو سازی ایران و کره جنوبی گذشته است، مشاهده میکنیم خودروهای ساخت کره جنوبی در رقابت با صنایع خودرو سازی ایتالیا، آلمان، انگلیس و آمریکا هستند.
رهامی ادامه داد: آنها در حوزههایی که از ۶۰ سال قبل برنامه ریزی کردهاند، به صورت پلکانی و رو به جلو در حال رشد و توسعه صنایع خود بودهاند. یکی از دلایل به ثمر نرسیدن برنامه ریزی های در ایران غیبت نگاه و رویکرد حزبی و حضور نداشتن احزاب قوی و سازمان یافته است و دلیلش اداره کشور به صورت ملوک الطوایفی یا مجمع الجزایری است.
وی با اشاره به اینکه همه در زیر یک پرجم هستیم ولی مانند مجمع جزایر جدا افتاده عمل میکنیم، بیان کرد: در مسائل کلان کشور تصمیمات شخصی بر برنامه ریزی های متشکل اولویت دارد.
عضو هیأت رئیسه شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان یادآور شد: اولین دوره مجلس شورای اسلامی در سال ۵۸ که ما به عنوان نماینده وارد مجلس شورای اسلامی شدیم با سال ۱۳۹۸ که برای انتخابات مجلس آماده میشویم از لحاظ کیفیت انتخاب، گزینش و ساماندهی مجلس تفاوت چندانی نکرده است و هنوز به صورت مجزا، براساس شرایط قومی، توانایی شخصی و مالی یا به این دلیل که مورد حمایت یک چهره کاریزما هستیم، از مردم رأی میگیریم و وارد مجلس میشویم.
خیلی از نمایندگان لیست امید تا قبل انتخاب همدیگر را نمیشناختند
رهامی ادامه داد: کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی هنوز هم برای جذب رأی قوم یا طایفهای در شهرستان خودشان در مجالس تحریم شرکت میکنند، این در حالی است که چندصد حزب در کشور وجود دارد که فقط میتوانند در قالب ائتلاف در کلان شهرها موفقیتی داشته باشند. در نهایت هم احزاب تا انتخابات بعدی نه پاسخگو هستند و نه افرادی که به واسطه ائتلاف وارد مجلس میشوند به حزب و ائتلاف حامی خود جوابی پس میدهند.
وی ادامه داد: ما پس از چهل سال نمیتوانیم انتخابات حزبی برگزار کنیم و اصل پاسخگویی را تقویت کنیم، به همین دلیل است که در برنامه ریزی از کره جنوبی عقب افتادیم. من به عنوان رئیس کمیته انتخابات شورای هماهنگی اصلاح طلبان و عضو هیأت رئیسه شورای عالی سیاست گذاری با دیگر اعضا به زحمت لیست انتخاباتی تهیه کردیم و افراد اصلاح طلب یا متمایل به اصلاحات را از سراسر کشور مورد حمایت قرار دادیم.
عضو هیأت رئیسه شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان اظهار کرد: لیست امید توانست حدود ۱۶۰ نفر را به مجلس بفرستند. خیلی از نمایندگان تهران که از طریق لیست اصطلاح طلبی وارد مجلس شدند همدیگر را نمیشناختند. این افرادی که وارد مجلس شدند اگر سالها در یک یا چند حزب در کنار هم کار میکردند، برای امر نمایندگی از قبل برنامه ریزی و هدف داشتند.
رهامی با اشاره به اشکالات سیستم اداره کشور و تعدد مراکز تصمیم گیری در حوزههای مختلف، افزود: یکی از راههای باز شدن این گرهها تشکیل احزاب قوی توسط خاستگاهها و گرایشهای مختلف است.
نظر شما