مجتبی محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران این استان اظهار داشت: جرم دوم زندانیان این استان مربوط به جرایم مواد مخدر با ۲۷ درصد است و جرایم علیه اشخاص نیز رتبه سوم را دارد.
وی افزود: جرایم سرقت، مواد مخدر و جرایم علیه اشخاص همیشه رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص میدهد که در سال گذشته جرایم مواد مخدر رتبه اول را داشت.
وی با بیان اینکه ۳.۱ درصد زندانیان خراسان شمالی مربوط به زندانیان زن است اظهار داشت: بیشتر این زندانیان نیز جرایم مالی و مواد مخدر دارند.
خراسان شمالی استان جمعیت کم زندانی است
وی با بیان اینکه خراسان شمالی سومین استان جمعیت کم زندانی در کشور است گفت: در راستای کاهش جمعیت کیفری در سال گذشته ۷۰۰ نفر از زندانیان این استان آزاد شدند.
وی گفت: در مجموع یکهزار و ۱۲۵ نفر از عفو و تخفیف مجازات بهره مند شدند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی با بیان اینکه ۱۰ درصد زندانیان این استان بین ۱۸ تا ۲۵ سال سن دارند، گفت: ۷۰ درصد نیز ۲۶ تا ۴۵ سال سن دارند.
محمدی اظهار داشت: ۹.۴ درصد جمعیت زندانی این استان هم اکنون بی سواد هستند، ۶۸ درصد زندانیان نیز تحصیلات ابتدایی و ۱۰ درصد مدرک دیپلم، ۵.۸ درصد نیز فوق دیپلم و مابقی نیز لیسانس و بالاتر هستند.
۹ نفر در پای چوبه دار بخشیده شدند
وی با بیان اینکه ۹ نفر در پای چوبه دار در سال گذشته بخشیده شدند گفت: کمیسیونی برای عفو در استان تشکیل شده است که رضایت اولیای دم را جلب میکنند که این امر تنها در مواردی قتلهای ناخواسته انجام میشود.
وی گفت: در همین مدت ۱۰ اعدامی نیز بالای چوبه دار رفتند.
وی با بیان اینکه استان خراسان شمالی در ایجاد اشتغال و حرفه آموزی در کشور پایلوت شده است افزود: تنها۳ درصد مددجویانی که زیر پوشش طرحهای اشتغال قرار میگیرند و برای ایجاد شغل از تسهیلات بهره مند میشود بازگشت دوباره به زندان را دارند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: در مدت یکسال یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات به زندانیان پس از آزادی پرداخت شد که طرحهای اشتغال برای خود ایجاد کردهاند و در پرداخت اقساط نیز بسیار خوب عمل کردهاند.
وی بر کمک و حمایت دستگاههای اجرایی، بانکها و خانوادهها برای ایجاد اشتغال مددجویان زندانی تاکید کرد و افزود: این افراد پس از آزادی نیاز به کمک و حماتی دارند تا دوباره برگشت به زندانها نداشته باشند اما متأسفانه بعضاً از سوی خانوادهها نیز مورد بی مهری قرار میگیرند.
۱۲۵۰ نفر از خانوادههای زندانیان زیر پوشش انجمنهای حمایتی هستند
وی با بیان اینکه یکهزار و ۲۵۰ نفر از خانوادههای زندانیان این استان زیر پوشش انجمنهای حمایتی هستند گفت: یکی از دغدغههای اداره کل زندانها کمک به خانوادههای مددجویان است که این امر با کمک خیران انجام میشود، بعضاً خانوادههای این افراد بدون گناه دچار آسیبهای اجتماعی میشوند.
هم اکنون حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر در زندانهای خراسان شمالی محبوس هستند.
در هر یک از شهرستانهای بجنورد، شیروان و اسفراین یک زندان وجود دارد و یک کانون اصلاح و تربیت و یک بازداشتگاه نیز در بجنورد دایر است.
۳۰۰۷/ ۶۰۴۲
نظر شما