حجتالاسلام حسین قرنفلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه وزارت نیرو به تنهایی قادر به آگاه سازی مردم در این زمینه نیست، نیاز است روحانیون و نخبگان بخش فرهنگی، این وزارتخانه را یاری دهند.
وی با بیان اینکه وظیفه روحانیون و فعالان حوزه فرهنگ تنها تبلیغ مسائل دینی و فرهنگی نیست، افزود: این قشر فرهیخته باید احساس مسئولیت کرده و در بحث مدیریت مصرف انرژی نیز از تریبون مساجد و دیگر بخشها برای فرهنگ سازی رعایت الگوی مصرف در میان خانوادهها گام بردارند.
سرپرست امور فرهنگی و دینی وزارت نیرو یادآور شد: آب جزو اموال عمومی محسوب میشود و کسی حق ضایع کردن و اسراف در مصرف این ماده حیاتی را ندارد.
حجت الاسلام قرنفلی بر فرهنگ سازی رعایت الگوی مصرف انرژی با روشهای نوین و تأثیر گذار در جامعه تاکید کرد و گفت: اطلاعات افراد شاخص به ویژه روحانیان باید به روز بوده و با توجه به مشکلات و وضعیت موجود، نسبت به آگاه سازی مردم گام بردارند.
وی با بیان اینکه مصرف آب باید براساس نیاز و ضرورت باشد، تاکید کرد: مدیران و دستگاههای مختلف نیز باید با مدیریت جهادی و برنامه ریزی مناسب در راستای مدیریت انرژی گام بردارند.
سرپرست امور فرهنگی و دینی وزارت نیرو بر لزوم توجه به آگاه سازی در بطن خانواده تاکید کرد و گفت: موضوع مصرف بهینه انرژی باید در مدارس و از سنین پایه در دستور کار مدارس و نظام آموزشی باشد.
روزهای اول تا هفتم تیرماه هرسال به هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری شده است اما امسال به منظور هماهنگی در ارکان وزارت نیرو و با توجه به لزوم صرفهجویی در مصرف برق این هفته به نام هفته صرفهجویی در مصرف آب و برق نامگذاری شده است.
کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متأثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
در حال حاضر در استان کردستان ۹ سد در حال بهره برداری، ۱۲ سد در دست اجرا و ۱۵ مورد نیز در حال مطالعه است.
۷۳۵۵ / ۳۰۳۴
نظر شما