مشارکت خیران در کمک به نظام تعلیم و تربیتی از طریق مدرسه سازی به صورت فردی یا جمعی سابقهای تاریخی در ایران زمین دارد، چرا که همواره همگان با هر میزان توانایی مالی از اهمیت مساله آموزش به کودکان و نوجوانان آگاهی داشتند و آینده آباد کشور را در تعلیم و تربیت نسل نوپایی میدیدند که باید برای فراهم شدن این زمینه هر کس، هر کجا و به هر میزان می باید در ارتقای علمی و تربیتی آنان نقش آفرین باشد.
سال هاست که خیران با ورود به حوزه آموزش و پرورش و اهدای زمین، مشارکت در ساخت، تأمین مالی برای تکمیل مدارس و تجهیزات، به بازوی توانمند برای این نهاد تربیتی تبدیل شدهاند.
در کنار اعتبارات دولتی، خیران نیز با کمک به اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در استانها، اقدامهای بسیاری در این زمینه انجام دادند تا جایی که درصد بالایی از مدارس کشور به همت خیران بنانهاده یا تکمیل شده است.
کمک به رفع مشکلات مدارس، ایجاد فضاهای استاندارد، نوسازی کلاسهای درس، تکمیل هوشمندسازی کلاسهای درس، مشارکت در استانداردسازی سرمایشی و گرمایشی محیطهای آموزشی، تأمین تجهیزات و ساخت و تجهیز مدارس از جمله اقدامهای خیران در این حوزه است.
آمارهای کشوری نشان می دهد بیش از ۳۰ درصد مدارس ایران را خیران می سازند که نشان از نگاه فرهنگی و توجه ویژه خیران کشور به حوزه تعلیم و تربیت است، مشارکت خیران در مدرسه سازی در استان سمنان چشمگیرتر از همراهی خیران کشوری است، چرا که در استان سمنان بیش از ۵۰ درصد مدارس را خیران می سازند که این رویکرد نشان از اهمیت دادن به جایگاه علم، اخلاق و فرهنگ در این دیار کهن دارد.
از ۳۰۰ خیّر مدرسه ساز در استان سمنان بیش از ۷۵ نفر بانوان هستند که این آمار به معنی دغدغه تمامی اقشار جامعه در آموزش و پرورش است؛ در استان سمنان ۸۱ موسسه حقوقی و ۳۸۸ گروه و انجمن خیران مدرسه ساز فعال است و از سال ۱۳۷۸ تاکنون ۱۷۴ مدرسه با کمک خیران در استان سمنان ساخته شده است.
استان سمنان دارای ۷۹۳ فضای آموزشی، پنج هزار و پنج کلاس درس به مساحت ۶۵۳ هزار و ۹۳۴ متر مربع است.
جمع خیران آموزش و پرورش دامغان دارای ۶۶ عضو خیر و ۲۰۰ نیک اندیش است، از ۱۰۵ مدرسه موجود در شهرستان دامغان ۲۳ مدرسه خیرساز است.
شهرستان دامغان دارای ۱۴ هزار و ۲۰۰ دانش آموز و یک هزار و ۱۸۰ فرهنگی شاغل است.
کمک خیران عامل ارتقای سطح آموزش و پرورش است
مدیر آموزش و پرورش شهرستان دامغان در گفت و گو با ایرنا، گفت: کمک خیران در بخشهای متخلف عاملی برای ارتقای سطح سواد و آگاهی در جامعه است.
حسن کاتبی ادامه داد: در سال تحصیلی جدید با کمک خیران در دامغان، فضاهای استاندارد جدید آموزشی و ورزشی به مجموعه فضاهای شهرستان دامغان اضافه میشود.
وی تصریح کرد: خیران مدرسه ساز هم اکنون در تکمیل طرحهای نیمه کاره مدارس، احداث سالن نمایش، کانون فرهنگی تربیتی، سالن اجتماعات، سالن ورزشی فوتسال و هندبال مشارکت دارند.
کاتبی اضافه کرد: هم اکنون چهار آموزشگاه شهری و روستایی در شهرستان دامغان با مساعدت خیران در حال ساخت است.
وی به طرحهای با مشارکت خیران در دامغان اشاره کرد و افزود: یک سالن ورزشی در مسکن مهر با پیشرفت ۹۵ درصد و اتمام کار گام دوم تعمیر و بهسازی معابر سنگ فرش اردوگاه ملی شهید صدوقی چشمه علی دامغان نیز با کمک خیران اجرا شده است.
مدیر آموزش و پرورش دامغان گفت: بنا به درخواست اهالی مسکن مهر دامغان، معرفی زمین جهت احداث آموزشگاه ۱۲ کلاسه در شهرک بوستان توسط سازمان نوسازی مدارس و خیران در شهرستان انجام شد و عملیات ساخت آن به زودی آغاز میشود.
شهرستان دامغان دارای ۶۰ خیر مدرسه ساز است
معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش دامغان گفت: تعداد ۶۰ خیر مدرسه ساز از این شهرستان در سامانههای مجامع خیران مدرسه ساز کشور ثبت هستند.
حجت الله سیاهپوش ادامه داد: این تعداد خیر افرادی هستند که در زمینههایی همچون اهدای زمین، ساخت مدرسه، احداث نمازخانه، سرویس بهداشتی، اهدای منزل مسکونی، خرید تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی مشارکت داشتهاند.
وی تصریح کرد: عملیات ساخت آموزشگاه ۶ کلاسه خیرساز به نام مدرسه زنده یاد مریم فاطمی در روستای فیروزآباد دامغان در مدت ۱۰ ماه و با صرف ۱۲ میلیارد ریال به پایان رسیده و در سال تحصیلی آینده آماده بهره برداری است.
سیاهپوش افزود: به لطف خدا و پیگیری مسئولان در حال حاضر اعتبار لازم برای تکمیل ۲ طرح بزرگ سالن ورزشی مسکن مهر با پیشرفت ۹۸ درصدی و آموزشگاه ۹ کلاسه عصمت الملوک در خیابان پاسداران جذب و توسط اداره کل نوسازی نوسازی مدارس در حال انجام است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر، ۴۳ درصد مدارس دامغان غیر مقاوم و یا تخریبی و ۵۷ درصد استاندارد است.
سیاهپوش گفت: مشکل کمبود فضای آموزشی در حال حاضر در محدوده مسکن مهر، شرق شهرستان دامغان و شهرکهای گلستان، بوستان و بهارستان مشهود است.
معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش دامغان ادامه داد: در حال حاضر، یک قطعه زمین با کاربری آموزشی در مسکن مهر دامغان موجود است که امیدواریم با کمک خیران و مسولان بتوانیم هر چه زودتر در جهت احداث و حل مشکل کمبود فضای آموزشی اقدام کنیم.
۵۰ درصد از تعهد خیران به میزان ۱۰۰ میلیارد ریال محقق شد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان گفت: خیران مدرسه ساز سال ۹۷ بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال تعهد کردند که از این میزان ۱۰۰ میلیارد ریال تحقق یافت.
سعید هژبری در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: ۷۰ درصد مدرسههای استان سمنان نیازمند مقاوم سازی یا تخریب است و در این مسیر، مشارکت خیران برای مدرسه سازی کارساز و کمک کننده است.
وی با بیان اینکه محدودیتی برای مشارکت در نهضت مدرسه سازی وجود ندارد، اضافه کرد: خیران به هر میزان که توانایی کمک به اجرای طرحهای مدرسه سازی در استان سمنان دارند میتوانند مشارکت داشته باشند.
هژبری با اشاره به اینکه بیست و یکمین جشنواره خیران مدرسه ساز پنجم تیر ۹۸ در سمنان برگزار میشود، گفت: در این همایش ۴۴۴ خیر شرکت میکنند که از این تعداد ۲۶۷ مرد، ۹۴ زن و بقیه خیران در جایگاه حقوقی هستند.
وی خاطرنشان کرد: در بیست و یکمین جشنواره خیران مدرسه ساز ۴۰۰ خیر مدرسه ساز تجلیل میشوند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان، ایجاد فرصتی برای تعامل و بیان انگیزههای مختلف خیران برای انجام کار خداپسندانه مدرسه سازی را از اهداف برگزاری این جشنواره دانست و گفت: ترویج فرهنگ مشارکت در مدرسهسازی عاملی مهم برای توسعه فرهنگی جامعه و رشد و شکوفایی استعدادهای آینده سازان کشور است.
۹۸۵۶/۶۱۰۳