۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۳۸
کد خبرنگار: 1676
کد خبر: 83367177
T T
۷ نفر

برچسب‌ها

آناناس؛ شگفتی دیگری از چابهار

۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۳۸
کد خبر: 83367177
آناناس؛ شگفتی دیگری از چابهار

چابهار- ایرنا- آناناس میوه گرمسیری ویژه مناطق حاره ای، محصولی نو و بازارپسند از دیگر شگفتی های چابهار در سواحل مکران است که با برداشت نخستین محصول برخی از کشاورزان و سرمایه گذاران را برای توسعه گلخانه ای این میوه نادر و عرضه آن به بازار ایران جذب کرده است.

به گزارش ایرنا، گیاه آناناس از محصولات گرمسیری مناطق حاره ای میوه‌ای لذیذ و خوش طعم تولید می‌کند که تاکنون به دلیل کشت نشدن آن در ایران از دیگر کشورها وارد می‌شد و با قیمت بالایی به فروش می‌رسید.

آناناس از بازارپسندی بسیار خوبی برخوردار و دارای مزیت اقتصادی فراوانی است که به صورت کمپوت و تازه عرضه می‌شود و هم اینک در بازار ایران هر میوه آن بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

شهرستان چابهار به دلیل داشتن آب و هوای مساعد شرایط خوبی برای کشت و پرورش این میوه سود آور دارد بطوریکه به گفته یک کارشناس کشاورزی میوه آناناس با هزینه اندک حتی در منازل و در گلدان با رعایت شیوه نگهداری قابل تولید است، گلخانه ویژه این محصول صرفاً نیاز به سیستم شیدینگ (سایه بان) دارد و بوسیله یک تانکر ۲ هزار لیتری آب و یک پمپ با آبیاری قطره‌ای می‌توان آن را به تولید رساند.

گیاه آناناس هزینه اندکی برای کاشت، داشت و برداشت دارد و می‌توان نیاز غذایی آن را با کودهای ریزمغذی تأمین کرد و کمترین نیروی انسانی برای نگهداری آن نیاز است.

تاریخچه کشت آناناس در ایران

در مهرماه سال ۱۳۹۵ پنج هزار نشاء آناناس از کشور هند وارد ایران شد که از این تعداد هزار عدد نشاء برای تکثیر به پژوهشکده گل و گیاه محلات، هزار عدد نشاء به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چابهار و ۱۸۰ عدد برای تکثیر به مرکز کشت بافت تهران و بقیه تحویل نهالستان باهوکلات چابهار زیرنظر جهادکشاورزی این شهرستان شده است.

کشت آناناس در محیط‌های گلخانه‌ای انجام می‌شود و می‌توان در هر هکتار هشت هزار نهال را کشت کرد.

پس از کاشت پاجوش حدود ۱۴ ماه طول می‌کشد تا به گل بنشیند و ۶ ماه بعد نیز گل آن به میوه تبدل شود.

آناناس گیاهی چند ساله است و در طول هر سال ۲ بار میوه می‌دهد، هر میوه آن حدود ۲ تا سه کیلوگرم وزن دارد.

از مزایای کشت این محصول، اقتصادی بودن و مقاومت آن در برابر آفت ها است و می‌توان گفت: به دلیل شرایط آب و هوایی مساعد در چابهار آفت و بیماری خاصی آناناس را تهدید نمی‌کند و بهترین شرایط برای توسعه کشت آن در این منطقه ساحلی از ایران اسلامی وجود دارد.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی چابهار در هر هکتار گلخانه می‌توان هشت هزار پاجوش با تولید ۱۶ هزار میوه پیش بینی کرد.

چابهار گلخانه طبیعی و بهترین شرایط برای کشت آناناس در ایران را دارد

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نوار ساحلی سیستان و بلوچستان در محدوده چابهار و کنارک با توجه به آب و هوای مساعد و بهاری به عنوان گلخانه طبیعی ایران مطرح است و بهترین شرایط برای کشت و توسعه آناناس را دارد.

محمدعلی طهماسبی با تاکید بر افزایش سطح گلخانه‌ها خاطرنشان کرد: کشت گلخانه‌ای به دلیل سودآوری، مصرف کم آب و محصول دهی بالا مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی است و برای توسعه آن حمایت‌های لازم انجام می‌شود.

وی بیان کرد: چابهار و کنارک با میانگین دمای ۱۶ تا ۳۲ درجه بهترین موقعیت برای ایجاد گلخانه و کشت‌هایی نظیر آناناس را دارند و میزان تابش و خاک این منطقه نیز از سایر نقاط ایران برای گلخانه بهتر است.

وی ادامه داد: کشت میوه‌های گرمسیری و گلخانه در نوار ساحلی سیستان و بلوچستان از برنامه‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و برای این اقدام تمامی زمینه‌ها را فراهم و حمایت می‌کنیم.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: کشت انواع محصولات گرمسیری و گلخانه‌ای بویژه آناناس می‌تواند به مشکل اشتغال و توسعه این منطقه کمک کند.

آناس اقتصادی و اشتغالزاست

معاون رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان و مدیر جهاد کشاورزی چابهار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دلیل موقعیت جغرافیایی، چابهار از بهترین مناطق برای ایجاد گلخانه محسوب می‌شود به همین سبب باید کاشت محصولی نظیر آناناس که بازارپسندی مناسبی دارد افزایش پیدا کند و این امر به افزایش اشتغال و در آمد و توسعه این منطقه محروم کمک خواهد کرد.

نورالدین میرلاشاری به نخستین برداشت میوه آناناس کشور در چابهار اشاره و خاطرنشان کرد: نخستین میوه آناناس چابهار با حضور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان شیلات ایران و استاندار سیستان و بلوچستان در نیمه دوم خرداد برداشت شد که نوید دهنده آینده‌ای درخشان برای توسعه باغات این میوه است.

وی گفت: ۸۰۰ اصله نهال در ایستگاه تحقیقاتی دبیرستان شیلات شهر چابهار و حدود ۲ هزار و ۵۰۰ اصله نهال آناناس در ایستگاه تحقیقات باهوکلات کشت شده که هم اینک برداشت آن آغاز شده است.

مدیر جهاد کشاورزی چابهار افزود: چابهار با توجه به آب و هوای مساعد و دمای مناسب می‌تواند به قطب کشاورزی شرق کشور تبدیل شود و در تولید و اشتغال نقش بسزایی داشته باشد.

وی بیان کرد: تولید پاچوش و میوه آناناس در دستور کار است و در آینده توسعه این محصول را در باغات و گلخانه‌های سواحل مکران شاهد خواهیم بود.

میرلاشاری گفت: به دلیل موقعیت جغرافیایی، چابهار از بهترین مناطق در بخش گلخانه است و باید کشت محصول آناناس که بازارپسندی مناسبی دارد افزایش پیدا کند.

۳۰۴۳**۶۰۸۱

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha