۱ آذر ۱۴۰۱، ۹:۳۰
کد خبرنگار: 1171
کد خبر: 84950048
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کشت آناناس برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان انجام شد

زاهدان- ایرنا- مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: کشت آناناس برای نخستین بار در استان با توزیع ۶ هزار اصله نهال رایگان بین کشاورزان شهرستان‌های زرآباد و چابهار انجام شد.

اردشیر شهرکی روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در سالهای اخیر کشت آناناس به صورت پایلوت در مراکز تحقیقاتی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان انجام شد و بعد از نتایج مثبت آن به منظور خودکفایی کشور از واردات این محصول و توسعه محصولات گرمسیری در استان نهال آن بطور رایگان برای کشت در زیر سایبان بین کشاورزان استان توزیع شد.

وی ادامه داد: مناطق جنوبی استان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب، خاستگاه تولید متنوع‌ترین میوه‌های گرمسیری در کشور است و حتی در تولید برخی میوه‌ها در ایران بی‌رقیب محسوب می‌شود و ظرفیتی بی‌بدیل برای ارز آوری دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این سازمان به منظور توسعه باغات آناناس در مناطق جنوبی استان با استفاده از اعتبارات دولتی اقدام به تهیه نهال کشت بافت این محصول کرد که نتایج مثبت آن در ۱۸ ماه آینده بعد از برداشت نخستین محصولات نمایان خواهد شد.

وی با بیان اینکه آناناس یک میوه گرمسیری است که سرشار از ویتامین‌های A، C و گروه B، کلسیم، فسفر، آهن، منگنز، اسید سیتریک و ماده پروتئولتیک بروملین است، بیان کرد: این سازمان آمادگی دارد علاوه‌بر کشت این محصول در مزارع جداگانه به صورت کشت مخلوط با دیگر محصولات گرمسیری نهال آناناس را به طور رایگان در اختیار کشاورزان سیستان و بلوچستان قرار دهد تا هر چه سریعتر شاهد توسعه باغات و در نتیجه تولید این محصول در استان باشیم.

شهرکی با اشاره به خواص آناناس گفت: بهبود مشکلات گوارشی، حفظ سلامت استخوان ها، تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان حفظ بهداشت دهان و دندان و همچنین کاهش فشار خون از جمله مهمترین خواص استفاده از این میوه گرمسیری است که پزشکان به مصرف آن تاکید دارند.

به گزارش ایرنا آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوه‌های گرمسیری و سردسیری فراهم کرده است.

سیستان و بلوچستان از نظر آب و هوایی متفاوت است به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار گرفته است.
مناطق سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز استان نیز آب و هوای نیمه بیابانی و ناحیه کوهستانی بم پشت در جنوب سراوان و امتداد آن به طرف مشرق تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلات‌های مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستان‌های سرد است.

آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوه‌های گرمسیری و سردسیری فراهم کرده به طوری که هم‌اینک از ۸۰ هزارهکتار باغات استان هشت هزار هکتار آن به کشت انواع میوه های گرمسیری اختصاص دارد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر تنها با ارزی که برای واردات میوه‌های گرمسیری بویژه موز اختصاص می‌باید در بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان سرمایه‌گذاری شود علاوه‌بر جلوگیری از خروج ارز حتی برای کشور ارزآوری هم خواهد داشت.

سالانه میلیون ها دلار ارز برای ورد میوه‌های گرمسیری از کشور خارج می شود در حالی که می‌توان با توسعه باغات میوه های گرمسیری در سیستان و بلوچستان علاوه‌بر جلوگیری از خروج ارز زمینه اشتغال پایدار را در این استان پهناور ایجاد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha