محمد مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان روز دوشنبه در هفتاد و سومین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان در باره آموزش های مرتبط با ازدواج جوانان افزود: ما زیرساخت ها را فراهم کرده ایم، اما باید از سوی جوانان نیز استقبال صورت گیرد و این گلایه را داریم که با وجود این زیرساخت ها و فراهم کردن امکانات آموزش رایگان استقبال خوبی از از سوی جوانان انجام نمی شود.
وی با بیان اینکه برای آموزش های ازدواج در بحث سرباز مهارت نیز ورود کرده ایم، افزود: در این بخش آموزشهایی از قبیل مهارتهای زندگی، ازدواج و شناخت فردی به سربازان ارائه میشود. ما در پادگان ها هم دوره آموزشی را آورده ایم اما باید استقبال از سمت مردم صورت گیرد.
تندگویان ادامه داد: البته یکسری مشکلات هم در این زمینه داریم. درخواست ما این است که آموزش های ازدواج اجباری شود و جوانان قبل از اینکه دوره های مشاوره رایگان را پشت سر نگذارند، امکان ازدواج برای آنها وجود نداشته باشد. به این ترتیب این اتفاق باعث می شود تا زوجین هرطور شده به مراکز مشاوره رایگان مراجعه کنند. البته این مساله هنوز اجباری نشده و به صورت اختیاری است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در خصوص مشاوره ازدواج مشکلات دیگری نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: بیمه مشاوره، جزو دردسرهای کشور است. وقتی مراجعه کننده تحت پوشش بیمه قرار نگیرد، در واقع ادامه مراجعه به لحاظ مبالغی که باید پرداخت کند، سخت خواهد بود. تا این موضوع حل نشود، برنامه آموزش های قبل، حین و بعد از ازدواج اثرگذار نخواهد بود و مقصر آن ما یا زیرساخت هایمان نیست. استقبال باید از سوی جوانان صورت بگیرد و اجباری شود و دستگاه های دیگر نیز هم افزایی لازم برای سهولت در این مسیر را ایجاد کنند.
تغییر سن جوانی به ۱۸ تا ۳۵ سال
امید محدث مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نیز با اشاره به ابلاغ مصوباتی در شورای عالی جوانان گفت: از جمله مباحثی که در شورای عالی مطرح شده، بحث اصلاح آیین نامه های ستاد ملی و ستادهای استانی است که نیاز به آن بود که مواردی را در آیین نامه های این ستادها اصلاح کنیم.
محدث افزود: یکی از بحث های مهم پایش عملکرد استانداران و دستگاه های عضو ستاد استانی و ستاد ساماندهی امور جوانان با شاخص های وزارت ورزش و جوانان است که این موضوع در شورای عالی بررسی و ابلاغ شد. در واقع این شاخص توسط وزارت ورزش و جوانان به وزارت کشور ابلاغ می شود و بر اساس آن وزارت کشور، استانداران و روسای دستگاه های ملی و استانی را با این شاخص ها مورد ارزیابی سالانه قرار می دهد و میزان عملکرد آنها پایش و ارزیابی و لحاظ می شود.
وی ادامه داد: در این مولفه به دنبال این بودیم که عملکرد استانداران و دستگاه ها و مدیران استانی در حوزه جوانان، مورد ارزیابی و توجه قرار بگیرد و عملکرد مثبت و منفی دستگاه ها در حوزه جوانان پایش شود. ما این مصوبه را در شورای عالی مطرح کردیم و قرار شد وزارت کشور که متولی عملکرد استانداران است از وزارت ورزش و جوانان در خصوص جوانان شاخص هایی را بگیرد و در ارزیابی استانداران آن شاخص ها را لحاظ کند.
محدث اضافه کرد: در حال حاضر مشغول تدوین شاخص ها هستیم و از مدیران کل استان ها، شاخص های پیشنهادی را دریافت و در حال جمع بندی آنها هستیم تا آن را در اختیار وزارت کشور قرار دهیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: بحث دیگر ما، تصویب اساسنامه مجامع استانی و مجمع ملی بود. اساسنامه مجمع ملی در سال ۹۶ در استان فارس به تصویب رسید و انتخاباتش سال گذشته در کرمان برگزار شد و تصویب اساسنامه آن در مجامع استانی و ملی در شورای عالی انجام شد.
وی با اشاره به بحث تغییر سن جوانی گفت: سن جوانی در گذشته ۱۵ تا ۲۹ سال بوده است، اما به خاطر افزایش سن ازدواج و اشتغال و… بررسی هایی انجام شده و با پیشنهادهای دستگاه ها در ستاد ملی در سه جلسه همه موارد جمع بندی شد و در نهایت این سن به ۱۸ تا ۳۵ سال تغییر یافت. این تغییر جهت پوشش قرار دادن جوانان از سوی دستگاه های مختلف بوده است.
کمپینی برای حمایت از زوج های سیل زده
در ادامه این جلسه اعظم کریمی رئیس گروه اداره کل طرح های ملی جوانان با اشاره به موضوع هفته ازدواج همزمان با پیوند آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) گفت: دبیرخانه ستادملی هفته ازدواج در وزارت ورزش و جوانان شکل گرفته و برنامه هایی را همزمان برای این روز در دستور کار قرار داده ایم.
کریمی ادامه داد: برگزاری مراسم روز ملی ازدواج در مرکز همایش های صدا و سیما با نگاهی اجتماعی به مقوله ازدواج خواهد پرداخت. ابطال تمبر روز ملی ازدواج و رونمایی از اپلیکیشن همراز، برگزاری جشنواره فیلم ازدواج و مرور این فیلم ها و نقد روان شناسانه و جامعه شناسانه آنها، برگزاری نمایشگاه ملزومات ازدواج، رایزنی با رسانه ملی برای پخش برنامه ها و زیرنویس هایی با محتوای ازدواج و کاهش طلاق از جمله برنامه های ما در هفته ازدواج خواهد بود.
وی به برگزاری کمپین های مشاوره رایگان نیز اشاره و تصریح کرد: با بهره گیری از ظرفیت های خوب مراکز مشاوره، افراد علاقه مند می توانند در این هفته از مشاوره رایگان بهره مند شوند. از دیگر کمپین های ما در این راستا، کمپین ازدواج خوبان است که در تلاش برای جمع آوری کمک های خیرین برای حمایت و همراهی زوج های مناطق سیل زده است که تاکنون با استقبال خوبی مواجه شده.
رئیس گروه اداره کل طرح های ملی جوانان ادامه داد: تولید انیمیشن، تهیه مجموعه ای با عنوان مونس برای ترویج مقوله ازدواج و نقد سنت هایی که در فرهنگ ما جایی ندارد، پیاده روی زوجین در سراسر کشور، تولید و پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی از دیگر برنامه هایی است که برای این هفته در نظر گرفته ایم و نیاز داریم دستگاه های مختلف با هم افزایی و مشارکت خود ما را در اجرای این برنامه ها کمک و همراهی کنند.
نظر شما