مصطفی خادم روز سه شنبه در یک نشست خبری افزود: یکی از مشکلاتی که برای استفاده از پساب فاضلاب در فضای سبز شهری بندرعباس وجود دارد، شوری و کیفیت آن است و مشهد، اصفهان، شاهین شهر و سایر شهرهایی که از پساب فاضلاب برای آبیاری فضای سبز استفاده می کنند چنین مشکلی ندارند و بندرعباس تنها شهر کشور است که پساب آن شور و نامناسب است.
به گفته این مسوول شهری، پساب شهر بندرعباس به دلیل شوری نیازمند نمک زدایی و تصفیه مجدد است که هزینه آن را افزایش می دهد و رایزنی ها با شرکت فروشنده پساب برای رسیدن به توافق روی قیمت ادامه دارد که تا زمان نهایی نشدن نتیجه، نمی توان زمان مشخصی برای جایگزینی پساب به جای آب شرب تعیین کرد.
خادم ادامه داد: فضای سبز بندرعباس دارای ۱۹۰ انشعاب از آب شرب شهری است که حدود ۱۴۵ کنتور داشته اند و از این تعداد کنتور، ۲۵ عدد آنها سرقت شده و ۲۵ کنتور نیز خراب است و هم اکنون ۹۵ کنتور در مدار قرار دارد.
اختلاف بزرگ در میزان مصرف آب شرب
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بندرعباس حداکثر میزان آب شرب مصرفی برای آبیاری درختان و گیاهان فضای سبز را ۶۴ لیتر در ثانیه (حدود پنج میلیون و پانصد هزار لیتر در شبانه روز) اعلام کرد.
این در حالیست که مدیرعامل آب و فاضلاب شهری بندرعباس ۲روز قبل، میزان آب شرب مورد استفاده توسط شهرداری برای فضای سبز را ۱۴۰ لیتر در ثانیه (حدود ۱۲ میلیون لیتر در شبانه روز) اعلام کرده بود.
استاندار هرمزگان و رئیس شورای حفاظت منابع آب استان نیز حدود ۶ ماه قبل، میزان آب شرب مصرفی توسط شهرداری بندرعباس را ۱۱۰ لیتر در ثانیه (حدود ۹میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر در شبانه روز) اعلام کرده بود.
این مدیر زیرمجموعه شهرداری بندرعباس در پاسخ به سوال ایرنا درباره اختلاف زیاد رقم اعلام شده توسط خود با عددهای گفته شده از سوی مدیرعامل آب و فاضلاب شهری و استاندار هرمزگان پاسخ واضحی نداد و به این جمله بسنده کرد که: "من استدلال ها و عدد و رقم های خودم را دارم. "
خادم تصریح کرد: تنها راه شفافیت و رفع این تناقض، نصب کنتور برای تمام انشعاب هاست.
وی اظهار داشت: سال ۹۲، هنگام گرفتن انشعاب، پول کنتورها را داده ایم اما همه آنها را تحویل نگرفته ایم.
خادم همچنین یادآور شد: پیش از این یک دستگاه تصفیه از آب و فاضلاب گرفته ایم که در بوستان الزهرا (س) نصب شده و مشتاق هستیم باز هم از این دستگاه ها استفاده کنیم اما تاکنون در این باره مطلبی به صورت مکتوب به ما اعلام نشده است.
فاضلاب خام می خواهیم
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بندرعباس گفت: بر اساس یکی از مصوبه های وزارت کشور، شهرداری ها می توانند فاضلاب خام را از شرکت های آب و فاضلاب به صورت رایگان بگیرند و آن را تصفیه کرده و برای فضای سبز استفاده کنند که ما نیز خواهان دریافت فاضلاب خام در بندرعباس هستیم.
خادم توضیح داد: چنانچه فاضلاب خام دریافت کنیم، اقدام به جذب سرمایه گذار و راه اندازی تصفیه خانه خواهیم کرد.
پلیس فضای سبز کار خود را آغاز می کند
خادم در بخش دیگری از این نشست، از راه اندازی پلیس فضای سبز تا هفته آینده خبر داد و اضافه کرد: نیروی پلیس فضای سبز از منابع انسانی سازمان تامین می شود که وظیفه اصلی این افراد جلوگیری از قطع درختان است.
به گفته وی، سال گذشته ۲۰۰ پرونده قضایی با موضوع قطع درخت از سوی این سازمان به دادگاه ارسال شده است.
۲۰۹۴ /۶۰۴۸
نظر شما