دکتر حسین فرشیدی عصر پنجشنبه در نشستی خبری در همین رابطه اظهار داشت: براساس شاخص تعیین شده از سوی وزارت بهداشت، در هر استان ۵۰ درصد جمعیت هدف باید تحت کنترل فشار خون قرار بگیرند که این مهم در هرمزگان بیش از این میزان تحقق یافته است.
وی افزود: از مجموع جمعیت هدف هرمزگان (۷۸۰ هزار نفر) ۴۴۰ هزار نفر تحت سنجش فشار خون قرار گرفته اند.
فرشیدی بیان داشت: از این شمار ۲۱۴ هزار نفر دارای فشار خون طبیعی، ۱۱ هزار و ۶۹۰ نفر مشکوک به فشار خون بالا، ۹۷ هزار و ۸۱۴ نفر دارای فشار خون طبیعی در حد بالا و۳۲ هزار نفر فشار خون بالای کنترل شده دارند.
وی خاطرنشان کرد: ۴۸ هزار و ۹۰۰ نفر نیز دارای فشار خون بالا هستند که از این شمار ۱۰ هزار نفر کنترل نامطلوب دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: طرح ملی سنجش فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه در دو مرحله آغاز شده و تا نیمه تیرماه ادامه دارد.
وی بیان داشت: بیش از هزار مرکز جامع سلامت، خانههای بهداشت، بیمارستانها و پایگاههای ثابت و سیار در مکانهای عمومی برای این طرح در نظر گرفته شده است.
فرشیدی خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنیم که تا پایان اجرای این طرح، ۱۰۰ هزار نفر دیگر در هرمزگان به مجموع کسانی که در این طرح مشارکت داشتند، اضافه شود.
مبتلایان به فشار خون بالا باید تحت نظر پزشک باشند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: کسانی که مشکوک به فشار خون بالا هستند، باید با انجام آزمایش و اقدامات تشخیصی، فشار خونشان کنترل شود و مبتلایان به فشار خون بالا باید حتماً نظر پزشک باشند.
فرشیدی اظهار داشت: این بیماری با وجود تشخیص آسان، اغلب بی علامت و بسیار رایج است و در صورتی که درمان نشود، آسیبهای مرگباری به همراه دارد.
این متخصص قلب و عروق تصریح کرد: حمله قلبی، سکته قلبی، مشکلات کلیوی، نارسایی کلیه، پارگی عروق چشم و نابینایی، پارگی عروق و رگ ها در مغز و سردردها در فشار خون بالا افزایش پیدا می کند.
وی با تاکید بر کنترل منظم فشار خون، گفت: ۵۰ درصد نارسایی های قلبی به دلیل فشار خون بالا است.
فرشیدی تاکید کرد: می توان با تغییر برخی عادت های غلط از جمله مصرف بالای غذاهای آماده، مصرف دخانیات، ورزش نکردن، مصرف نمک زیاد، استفاده بی رویه از مسکن ها از ابتلاء به فشار خون بالا پیشگیری کرد.
وی گفت: استفاده از خرما و سبزیجات در وعدههای غذایی و مصرف میوه هایی، چون موز، کیوی، گوجه فرنگی و خیار به کنترل فشارخون افراد کمک میکند.
دو هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بدهی بیمه سلامت و تامین اجتماعی به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در بخش دیگری از صحبتهای خود در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص میزان بدهی بیمه ها به این دانشگاه، گفت: هم اکنون ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بیمه سلامت و تامین اجتماعی به این دانشگاه بدهی دارند.
فرشیدی بیان داشت: از این رقم یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال مربوط به تامین اجتماعی و یک هزار میلیارد ریال نیز بدهی بیمه سلامت است.
وی خاطرنشان کرد: مبالغی نیز از بیمه نیروهای مسلح طلب داریم.
وی با اشاره به اهمیت پرداخت این بدهی ها به منظور ارایه خدمات بهداشتی و درمانی بهتر به مردم، گفت: بدون شک دانشگاه ها بدون همدلی و همراهی مطلوب سازمان های بیمه گر در ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مردم دچار مشکل خواهند بود.
آماده واگذاری ساخت و اداره بیمارستان تخصصی قلب به خیران هستیم
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به محدودیت های بودجه ای در جهت ساخت واحدهای درمانی جدید، گفت: برای توسعه شاخص های بهداشت و درمان در استان نیازمند حضور هر چه بیشتر خیران در این عرصه هستیم.
فرشیدی تصریح کرد: آماده واگذاری ساخت و اداره بیمارستان تخصصی قلب با ۱۰۰ تخت در بندرعباس به خیران با آماده سازی و اعطای زمین و مجوزهای لازم هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: انتظار داریم صنایع استان نیز تعهد سلامت داشته باشند و در ساخت و تجهیز مراکز بهداشتی درمانی مشارکت کنند.
فرشیدی خاطرنشان کرد: درحال حاضر شش تخت آی سی یو در مرکز سوانح و سوختگی بندرعباس آماده کرده ایم، اما برای تامین نیروی انسانی متخصص مشکل داریم.
وی ابراز داشت: امیدواریم با راهاندازی بیمارستان شریعتی در دهه فجر امسال و بیمارستان ۵۳۰ تختخوابی بندرعباس، تا سه یا چهارسال آینده، بخشی از مشکلات درمانی و کمبود تخت استان برطرف شود.
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در بخش بهداشت و درمان هرمزگان، گفت: در بخشهای پرستاری، مامایی، هوشبری کمبود نیرو داریم و دانش آموختگان این رشته بلافاصله جذب میشود.
۷۱۹۸/۶۰۴۸
نظر شما