یوسف جعفری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شناسایی و شناساندن چهرههای ملی و بینالمللی ماندگار و نامدار که سرمایههای معنوی و نمادین هر قومی هستند، در واقع اقدامی ارزشمند و گرانسنگ است.
وی اضافه کرد: برگزاری این رویداد مهم که ادای دین به فرهنگ و هنر مردم کُرد است؛ منجر به ایجاد و تقویت فضای عمومی فرهنگی و توسعه فرهنگی میشود.
این استاد دانشگاه افزود: برگزاری چنین مراسمهایی در این سطح منجر به پیوند نسلها و کاهش گسست و شکاف اجتماعی میان نسل ها میشود و شناخت بزرگان، مفاخر و مشاهیر قوم این گپ را تا حدی ترمیم میکند.
جعفری یادآور شد: این کنگره فرصت مطلوبی برای معرفی بهتر چهرهها و دستاوردهای فرهنگی، هنری، آموزشی و پژوهشی استان کردستان و قوم کرد است لذا بایستی از این فرصت ارزشمند، استفاده حداکثری را برد.
وی اظهار داشت: برنامههای ادبی و هنری جانبی این کنگره که با حضور بزرگان و هنرمندان مطرح کُرد اجرا میشود، با تدبیر متولیان رایگان برگزار میشود و این مهم در شرایط کنونی اقتصادی جامعه، فضایی فرهنگی و مفرح برای مردم فراهم میکند و این اقدام ارزشمندی است.
این استاد دانشگاه افزود: مهمتر و مقدم تر از برگزاری؛ اجرای سنگین، فاخر و درخور شأن مردم کُرد است و این موضوع، رسالت و وظیفه متولیان امر را بسیار مهم کرده است.
کنگره بین المللی مشاهیر کُرد ۱۱ والی ۱۳ تیرماه امسال در کردستان برگزار میشود و در این برنامه قرار است از تعدادی از مشاهیر کُرد و کسانی که در ارتباط با موضوع کُرد و کُرد شناسی فعالیت کردند، مورد تجلیل قرار گیرند.
بررسی آثار و تأثیرگذاری منطقهای و جهانی مفاخر و مشاهیر کُرد، مفاخر و مشاهیر کرد و کارآفرینی در عصر جدید و نقش مفاخر و مشاهیر کرد در تحولات علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی از جمله محورهای برگزاری این کنگره است.
شورای راهبردی کنگره هم متشکل از استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دانشگاه کردستان، فرمانداری شهرستان سنندج، صدا و سیمای مرکز کردستان، ادارات کل اطلاعات و میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شهرداری سنندج است.
۹۹۳۶ / ۳۰۳۴
نظر شما