خلیل آقایی شامگاه یکشنبه در آئین افتتاح طرح پژوهشی و اجرایی مالچ ریگی در گرمسار افزود: در شرایط امروز کشور همه باید اهمیت پوشش گیاهی و حفظ منابع طبیعی را لمس کرده و برای بیابانزدایی مشارکت و تلاش کنند.
وی با بیان اینکه کشور ایران کم باران و دارای اقلیم خشک است، افزود: تغییرات اقلیم در کشور بی تأثیر نبوده اما برای مقابله با خشکسالی باید برنامه ریزی شود و تغییرات اقلیم اتفاق جدیدی نیست.
وی ادامه داد: اگر با بارش مناسب باران خوشحال و با یک سال خشکسالی ناراحت شویم، قطعاً این نگاه هیجانی مانع از اتخاذ راهبرد مناسب و مدیریت صحیح میشود.
آقایی یادآور شد: باید بین بیابان و کویر تمایز قائل شد و سپس برای مقابله با بیابانزایی روشهای مبارزه متناسب با منطقه و شرایط انتخاب کرد.
وی تصریح کرد: امروز توجه به منابع طبیعی به عنوان بستر حیات آیندگان باید بیش از پیش مد نظر قرار بگیرد چرا که آیندگان نیز نیازمند منابع طبیعی هستند.
آقایی اضافه کرد: مالچ ریگی یک طرح پژوهشی و اجرایی برای مقابله با بیابانزایی است و انتظار میرود بر اساس پشتوانه علمی این طرح ثمربخش شود.
به گفته وی، کشور در زمینه تثبیت شنهای روان و تثبیت بیابان در جهان صاحب نام است و حرف برای گفتن دارد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ایده مالچ ریگی مربوط به پروفسور پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی است و به پاس احترام و گرامی داشت، این دانشمند کشور، ایده مالچ ریگی در زادگاهش اجرا شد.
نماینده مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طرح مالچ ریگی برای اولین بار در کشور، در شهرستان گرمسار اجرا شده است.
غلامرضا کاتب در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: طرح مالچ ریگی در وسعت ۵۰ هکتار به صورت آزمایشی اجرا شده است.
وی ادامه داد: بدون شک مالچ ریگی نقش مؤثر در جلوگیری از ایجاد ریزگردها و جلوگیری از بیابانزایی دارد.
نماینده مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت نتیجه بخش بودن مالچ ریگی در بیابانزدایی، این طرح جدید برای حفظ محیط زیست توسعه داده میشود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به منظور شرکت در آئین افتتاح طرح پژوهشی اجرایی مالچ ریگی و کلنگ زنی بند خاکی در چنداب گرمسار به استان سمنان سفر کرده است.
۷۴۰۸/۷۳۴۲