۱۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۲۵
کد خبر: 83376613
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروانه تخم انگشتری ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار جنگل مازندران را آلوده کرد

نوشهر- ایرنا - کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر گفت که آفت پروانه تخم انگشتری حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از عرصه های ملی این منطقه را آلوده و به درختان میوه جنگلی خسارت وارد کرده است .

پروانه تخم انگشتری که نام فارسی آن از طرز قرار گرفتن تخم‌ها بصورت حلقه انگشتر بر روی شاخه‌ها اقتباس شده است، یکی از آفات درختان میوه و جنگلی در ایران است. خسارت این آفت کم و بیش مشابه ابریشم باف ناجور و طرز زندگی آن هم به حشره نامبرده شبیه است. با این تفاوت که پروانه تخم انگشتری توده‌های تخم خود را مانند حلقه انگشتری به پهنای ۸ تا ۱۰ میلیمتر دور تا دور سرشاخه‌ها قرار می‌دهد.

لارو های این حشره بخصوص در سنین اول زندگی دسته جمعی دارند و به فراوانی از برگ درختان میوه و زینتی تغذیه می‌کنند. این حشره تاکنون در کرج، طالقان، استان‌های گیلان و مازندران، گرگان، خراسان و استان‌های مرکزی دیده شده و در جنگل‌های شمال هم از برگ‌های درختان جنگلی تغذیه می‌کند.

حسین لزربنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آفت از اوایل فروردین ماه امسال در عرصه‌های مرتعی و جنگلی این منطقه بویژه بخش کجور نوشهر و مرزن آباد چالوس شیوع پیدا کرد و سبب برگ ریزی و از بین بردن میوه‌های این درختان از جمله زرشک در این مناطق شده است.

وی اظهار داشت: تاکنون برای پیشگیری و ریشه کنی این آفت با صرف حدود یک میلیارد ریال طی ۲ مرحله عملیات انجام شد که در گام نخست اقدام به هرس کردن شاخه‌های این درختان و از بین بردن لانه تخم لارو این پروانه شد و در گام دوم نیز عملیات محلول پاشی در گستره‌ای حدود ۱۰۰ هکتار که شیوع این آفت شدت بیشتری داشت انجام گرفت اما کافی نیست.

کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر میزان اعتبار مورد نیاز برای مبارزه با این آفت را حدود ۲۵ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ممکن است سال آینده براثر طغیان این آفت مناطق دیگری از عرصه های جنگلی و مرتعی غرب مازندران را آلوده کند همان طوری که در سال گذشته این آفت فقط در جنگل های کجور طغیان کرده بود ولی امسال منطقه مرزن آباد چالوس هم به آن افزوده شد.

لزربنی با اشاره به محدودیت‌های اعتباری و کمبود امکانات لازم برای مبارزه با این آفت افزود: به همین خاطر با توجه به تغییر اقلیم منطقه و احتمال شیوع این آفت در سال آینده از اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران بخش کجور و دیگر حوزه‌های زیرپوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران خواسته شده تا با همکاری جوامع محلی برای هرس کردن درختان میوه جنگلی که غالباً در اراضی مستثنیات اشخاص وجود دارد مشارکت لازم را داشته باشند تا بتوان در پی چنین اقداماتی از شیوع آن درسال های آتی جلوگیری کرد.

وی گفت که هم اکنون این آفت به دلیل فعالیت دو ماه گذشته در منطقه فروکش کرده است.

حوزهٔ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران نوشهر با وسعت ۶۶۲،۰۳۳ هکتار بیش از ۲۷ درصد از مساحت استان مازندران را در بر دارد و در دامنهٔ شمالی البرز مرکزی و در غرب استان واقع گردیده است.

این حوزه یکی از چهار حوزهٔ منابع طبیعی شمال ایران است که به دلیل اهمیتی که دارد به صورت اداره کل مستقل و به مرکزیت نوشهر اداره می‌شود.

حوزهٔ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران نوشهر در مرکز جنگل‌های هیرکانی یا جنگل‌های شمال (جنگل‌های خزری) و در بخش البرز مرکزی قرار دارد و از رُویان تا رامسر را در بر می‌گیرد
۷۰۷۸ /‏۱۶۰۲/‏۱۶۵۴

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha