۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۷:۴۰
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 83377611
T T
۰ نفر
ژاپن خود را برای گفت و گوی مستقیم با کره شمالی آماده کند

پکن- ایرنا- «تارو کونو» وزیر خارجه ژاپن با اشاره به اهمیت طرح مسایل مربوط به اتباع ربوده شده ژاپنی توسط کره شمالی تاکید کرد ژاپن باید خود را برای گفت و گوی مستقیم با پیونگ یانگ آماده کند.

به گزارش تلویزیون دولتی ژاپن، «تارو کونو» وزیر خارجه ژاپن روز سه شنبه در مورد تماس تلفنی خود با "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در مورد دیدار سران آمریکا و کره شمالی در مرز دو کره افزود ترامپ و پمپئو هر دو هر بار که با مسئولان کره شمالی نشست دارند، مساله اتباع ژاپنی ربوده شده را مطرح می کنند برای همین او باور دارد کره شمالی اهمیت این مساله برای ژاپن را می داند.

وی تصریح کرد با این حال توکیو باید خود را برای گفت و گوی رو در رو با مقامات کره شمالی در این مورد آماده کند تا این مساله روشن شود.

پیش از این بارها نیز "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن تمایل خود را برای گفت و گو با مقامات کره شمالی در مورد اتباع ربوده شده ژاپنی و همچنین حل و فصل مساله هسته ای شبه جزیره اعلام کرده بود که با پاسخ سرد کره شمالی مواجه شده بود.

ژاپن معتقد است کره شمالی ۱۷ شهروند این کشور را ربوده است توکیو همچنین پیونگ یانگ را به دست داشتن در ناپدید شدن شماری از اتباع این کشور متهم کرده است از ۱۷ شهروند ربوده شده ژاپنی ۵ نفر آنها در نخستین گفت و گوی 'کویزومی' نخست وزیر وقت ژاپن در سال ۲۰۰۲ میلادی با کره شمالی، آزاد شده و به ژاپن برگشتند اما کره شمالی می گوید ۸ نفر از ربوده شدگان نیز فوت شده اند ولی از ۴ نفر دیگر خبر ندارد و معتقد است این افراد اصلاً وارد کره شمالی نشده اند.

با این حال کره شمالی بهمن ماه سال ۱۳۹۷ برای نخستین بار از زنده بودن دو تن از این ربوده شدگان در پیونگ یانگ خبر داد و اعلام کرد این دو نفر که اکنون با خانواده هایشان در پیونگ یانگ زندگی می کنند علاقه ای به بازگشت به ژاپن ندارند.

کونو در بخش دیگری از سخنانش فاش کرد که سومین دیدار دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، با اطلاع قبلی بسیار کوتاهی صورت گرفته است.

وزیر خارجه ژاپن به نقل از پمپئو وزیر خارجه آمریکا افزود که کره شمالی روز شنبه یک ساعت بعد از توئیت ترامپ مبنی بر علاقه اش برای دیدار با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در منطقه مرزی دو کره با این درخواست پاسخ داده است.

پمپئو گفته بود که ایالات متحده آمریکا پس از دیدن حرکت هایی در بخش شمالی منطقه مرزی غیرنظامی، مقدمات دیدار را آغاز کرده است.

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا سرانجام بعد از کلی پیگیری و توئیت پراکنی عصر روز یکشنبه موفق شد برای دیدن کیم به عنوان نخستین رییس جمهوری آمریکا وارد خاک کره شمالی شود، او با عبور از مرز مشترک دو کره در روستای پانمونجوم، وارد خاک کره شمالی شد.

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ابتدا در مرز مشترک دو کره با یکدیگر دیدار کردند و بعد از دست دادن و احوالپرسی، کیم از ترامپ دعوت کرد وارد خاک کره شمالی شود ترامپ نیز درخواست وی را پذیرفت و با پای پیاده چند قدم وارد خاک کره شمالی شد به این گونه ترامپ نخستین رئیس جمهوری آمریکا شد که در دوران مسئولیتش وارد خاک کره شمالی شده است.

ترامپ پس از دیدار ۵۰ دقیقه‌ای خود با کیم در منطقه غیرنظامی بین دو کره به خبرنگاران گفت: «مشتاقانه منتظر یک توافق جامع هستیم فوق العاده است و روزی تاریخی خواهد بود مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای کره شمالی ادامه خواهد یافت عدم آزمایشی هسته‌ای و بالستیکی توسط کره شمالی در طول روند مداکرات نشانه حُسن نیت این کشور است پیونگ یانگ نیز موضوع از سرگیری مذاکرات را در هفته های آینده پذیرفت البته مهم این است که روند این مذاکرات بیشتر متمرکز بر هدف گذاری باشد، نه سرعت».

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha