۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۰
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 83377658
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اسباب بازی فروش ها می تازند

سمنان- ایرنا- اسباب بازی نقش مهمی در تربیت شخصیت و هویت بخشی کودک دارد و در یک کلام به تنهایی می تواند فرهنگ ساز باشد، اما اکنون این ابزار فرهنگ ساز بیش از اینکه ترویج دهنده فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی باشد به دلیل نبود متولی، متخصص ونظارت در سراسر کشور بیشتر ترویج دهنده فرهنگ مخرب نوظهور غرب است.

کودک فردی مهم در جامعه محسوب می‌شود که آینده، اقتدار، عزت، سربلندی و سرافرازی کشور در دستان اوست و آنچه مسلم است بدخواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به دنبال ضربه به کشور از هر طریقی هستند و یکی از مواضعی که دشمنان آن را برای رسیدن به هدف‌های پلیدشان انتخاب کردند تخریب شخصیت و هویت ایرانی اسلامی کودکان است.

اسباب بازی با ارائه آموزش غیر مستقیم نقش انکارناپذیر در تربیت کودکان، شکل گیری هنجارها و ناهنجار ی ها دارد و دشمنان با استفاده ابزاری از اسباب بازی سعی در تسخیر ذهن آینده سازان کشور دارند.

برخی خانواده‌ها خرید اسباب بازی‌های وارداتی را بر خرید تولید داخل ترجیح می‌دهند که این نشان از ضعف فرهنگی و ضعف در تبلیغات و اطلاع رسانی به خانواده درباره پیامدهای خرید اسباب بازی‌های قاچاق و وارداتی دارد.

رسانه‌های مکتوب، مجازی، سازمان‌های مردم نهاد، صدا و سیما و آموزش و پرورش نقش مهمی در اطلاع رسانی به مردم در خرید اسباب بازی ایرانی، به منظور رونق تولید و نهادینه شدن فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی و مبارزه با قاچاق اسباب بازی دارند.

قاچاق در زمینه اسباب بازی، علاوه بر ضربه به اقتصاد کشور، فرهنگ و هویت ایرانی و اسلامی را در معرض خطر قرار می‌دهد و تولیدکنندگان داخلی با توجه بیش از پیش بر کیفیت، قیمت مناسب و تنوع می‌توانند در جذب مشتریان نقش داشته باشند.

در کشور با توجه به اهمیت اسباب بازی در فرهنگ سازی، آئین نامه شورای نظارت بر اسباب بازی در شانزدهم تیر ۱۳۷۷ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و هم اکنون دبیرخانه این شورا در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت دارد و گزارش عملکرد خود را سالانه به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی ارسال می‌کند.

شورای نظارت براسباب بازی به منظور حمایت، هدایت و نظارت بر طراحی‌، ساخت‌، واردات و توزیع اسباب بازی کودکان متشکل از مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نمایندگان وزارت خانه‌های صنایع، بازرگانی، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان صداوسیما، یک نفر کارشناس متخصص در روانشناسی کودک، دو نفر کارشناس فرهنگی و هنری و نمایندة اتحادیه تولید کنندگان اسباب بازی تحت عنوان شورای نظارت بر «ساخت، طراحی، واردات و توزیع اسباب بازی کودکان» است.

اکنون در سراسر کشور نظارت بر اسباب بازی به منظور جلوگیری از ورود اسباب بازی قاچاق و نامتناسب با فرهنگ و اعتقاد وجود ندارد و تنها کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر مرزهای آبی و خاکی کشور که ورودی کالاهای وارداتی است نظارت دارد و واردات اسباب بازی تنها با مجوز کانون امکان پذیر است.

به گفته کارشناسان، ضعف در قانونگذاری عامل مانع در برخورد و اعمال قانون در برابر عرضه اسباب بازی مخالف با موازین ایرانی- اسلامی است و برای بررسی اسباب بازی‌ها در مراکز عرضه از لحاظ کیفیت، ایمنی و تطابق با ارزش‌ها و اعتقادات بومی و محلی کشور باید یک کارشناس ویژه در این حوزه به کار گرفته شود و اکنون در چارت شهرستانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با توجه به اهمیت اسباب بازی در حیات کشور، متخصص برای بررسی اسباب بازی‌ها از جنبه‌های مختلف مانند محتوا در مراکز عرضه تعریف نشده است.

در استان سمنان خود مسئولان در زمینه نظارت بر عرضه اسباب بازی کمترین اطلاعات را دارند به گونه‌ای که خبرنگار ایرنا یک روز را صرف این کرد که اسباب بازی زیر شاخه کدامیک از اتحادیه های صنفی است و با پیگیری‌های انجام شده از مسئولان مختلف مشخص شد فروشگاه های اسباب بازی مربوط به اتحادیه خرازی است و با پیگیری‌های انجام شده شماره تماسی از رئیس اتحادیه به دست خبرنگار نرسید.

فروشندگان اسباب بازی متخصص در این حوزه باشند

مادری که فرزندی با سن حدود سه سال را در آغوش داشت و مشغول تماشای فروشگاه اسباب بازی بود در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه در فروشگاه اسباب بازی، فروشنده باید یک متخصص باشد تا اسباب بازی مناسب سن کودک پیشنهاد دهد، اضافه کرد: مسئول فروش اسباب بازی در پیشنهاد اسباب بازی برای کودکان حرف‌های مغایر با روانشناس می‌زند و گویی هیچ‌گونه تخصص اولیه برای فروش، اسباب بازی ندارد.

سمیه طاهریان ابراز داشت: به دنبال انتخاب یک اسباب بازی متناسب با سن کودکم هستم و با توجه به صحبت‌هایی که با یک روانشناس داشتم، اکنون برای خرید به فروشگاه آمده‌ام.

وی تصریح کرد: اسباب بازی به صورت آموزش غیر مستقیم نقش مهم در تربیت و کسب مهارت، شکوفایی استعداد کودک دارد، اما اسباب بازی‌های موجود در بازار تنوع لازم برای جذب کودک را ندارد و بیشتر اسباب بازی‌ها به صورت غیر مستقیم فرهنگ غربی را در کودکان نهادینه می‌کند.

طاهریان، از قیمت بالای اسباب بازی گلایه کرد و و افزود: خرید یک بازی فکری متناسب با کودک ۲ تا سه ساله کمتر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار ریال نیست و برای خرید اسباب بازی با کیفیت باید بیش از این مقدار هزینه کرد.

جای خالی نظارت بر اسباب بازی

پدر محمد سجاد هم که در یک فروشگاه مشغول خرید اسباب بازی برای فرزندش بود گفت: باید در استان‌ها یک تیم متخصص برای بررسی و نظارت بر محتوا و سازگاری اسباب بازی با فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی شکل بگیرد، اکنون در استان سمنان نظارت اینگونه وجود ندارد و متأسفانه برخی اسباب بازی‌های وارداتی که بدون شک نوع پوشش، نوع ساخت و نوع کارکردش نهادینه کردن فرهنگ نوظهور غربی در ذهن کودکان است.

جهان محمدی ادامه داد: بارها و بارها شنیده‌ایم کودکان آینده سازان مملکت هستند ولی آینده سازان باید در محیطی امن و آراسته با فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی بزرگ شوند ولی اکنون دشمنان و بدخواهان نظام مقدسجمهوری اسلامی ایران با استفاده از ابزار اسباب بازی به دنبال تسخیر ذهن کودکان هستند تا با کشاندن آنان به حاشیه، کشور را از داشتن آینده‌ای رو به رشد و ترقی باز دارد.

وی گفت: قیمت اسباب بازی های خارجی که سر به فلک کشیده است اما نمی دانم به چه علت اسباب بازی های تولید داخل چرا این قدر گران قیمت هستند.

وی افزود: قیمت اسباب بازی های تولید داخل باید ارزان باشد تا در اختیار همه کودکان این سرزمین قرار گیرد اما با قیمت های بالای کنونی سهم خرید اسباب بازی در سبد خانوار بسیاری از خانواده های ایرانی خالی می شود.

اسباب بازی ابزاری فرهنگ ساز

سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: اسباب بازی، ابزار فرهنگی یک جامعه محسوب می‌شود، چرا که اسباب بازی از طریق آموزش پنهان نقش مؤثر در شکوفایی استعدادها، آموزش و تربیت کودکان دارد.

فروهر معدنی در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه فرهنگ هر ملت ریشه در هویت و اصالت دارد، افزود: ابزارهایی مانند اسباب بازی نقش مؤثر در ترویج و نهادینه شدن فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی در کودکان و آینده سازان کشور دارد.

وی ادامه داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان متولی تولید اسباب بازی در کشور است و حمایت از ایده پردازان و تولیدکنندگان سرگرمی و اسباب‌بازی رویکرد کانون برای تحقق راهبرد آموزش غیر مستقیم به کودکان با کمک اسباب بازی، است که این حمایت از وظایف شورای نظارت بر اسباب بازی است.

وی اظهار داشت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با برگزاری جشنواره‌هایی مانند جشنواره ایده پردازی به دنبال شناسایی ایده‌های نو، مؤثر و مناسب درتولید اسباب بازی برای کودکان است و در صورت وجود ایده‌های متناسب با معیارهای اسباب بازی، از بخش خصوصی برای تولید حمایت و مشارکت می‌کند.

سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان تصریح کرد: پیشرفت، ترقی و توسعه کشور وابسته به کودکان امروز، آینده سازان فرداست و باید هوشیار بود تا دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، با مکر و حیله در قالب هنر و اسباب بازی‌های چشم نواز، بستر تهاجم فرهنگی را در کشور ایجاد نکنند.

هولوگرام شورای نظارت بر اسباب بازی نشانه فروشگاه معتبر

سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان ابراز داشت: از سال گذشته برای نظارت بر کیفیت، ایمنی و جلوگیری از فروش اسباب بازی قاچاق در فروشگاه‌ها، سامانه کنترلی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان راه اندازی شد و فروشگاه‌های اسباب بازی با مراجعه به این سامانه و ثبت اطلاعات، هولوگرام شورای نظارت بر اسباب بازی دریافت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: مشتریان با مشاهده برچسب هولوگرام شورای نظارت بر اسباب بازی در فروشگاه‌های اسباب بازی می‌توانند نسبت به سلامت و قاچاق نبودن اسباب بازی اطمینان حاصل کنند.

وی ابراز داشت: در ابتدای سال ۹۷، اتاق اصناف فعالیت ۷۳ مرکز تخصصی عرضه اسباب بازی در استان سمنان را به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اعلام کرد که از این تعداد ۳۴ مرکز عرضه با ورود به سامانه تعریف شده از سوی کانون، برچسب سلامت کالا دریافت کردند.

سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: ۳۴ مرکز دارای برچسب سلامت کالا در استان سمنان، ۲۵ واحد مربوط به شهرسمنان، پنج واحد مربوط به شهرستان شاهرود و چهار واحد مربوط به شهرستان گرمسار است و شهرستان مهدیشهر و میامی طبق اعلام اتاق اصناف مرکز تخصصی عرضه اسباب بازی ندارد و اتاق اصناف دامغان نیز، مرکزی را معرفی نکرده است.

نظارت بر فروشگاه‌های اسباب بازی نیارمند همکاری اتاق اصناف

این مسئول در کانون پرورش فکری سمنان ادامه داد: برخورد و نظارت بیش از پیش بر مراکز عرضه اسباب بازی در استان سمنان نیازمند همکاری مضاعف اتاق اصناف است.

معدنی خاطرنشان کرد: سال گذشته مراکز فروش اسباب بازی در استان سمنان اعلام شده از سوی اتاق اصناف مورد پایش قرار گرفت، اما فروش اسباب بازی در فروشگاه‌هایی که مجوز فعالیت دیگری دارند تداخل صنفی محسوب می‌شود و اتاق اصناف باید پیگیر این مساله باشد.

سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، ضعف در قانونگذاری را عامل مانع در برخورد و اعمال قانون در برابر عرضه اسباب بازی مخالف با موازین شرعی دانست و افزود: برای بررسی اسباب بازی‌ها در مراکز عرضه از لحاظ کیفیت، ایمنی و تطابق با ارزش‌ها و اعتقادات بومی و محلی کشور باید یک کارشناس ویژه در این حوزه به کارگرفته شود.

وی ادامه داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان سمنان دارای ۱۶ مرکز ثابت و ۲ فروشگاه عرضه اسباب بازی است.

وی یادآور شد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان متولی تأمین و عرضه اسباب بازی، اسباب بازی‌هایی متناسب فرهنگ کشور و با رعایت ۲ اصل ایمنی و کیفیت در فروشگاه‌های خود عرضه می‌کند.

معدنی اظهار داشت: اسباب خوب باید منجر به شکوفایی استعدادها، تقویت مهارت جسمی، حرکتی، تمرکز و هوش فکری شود و اسن ویژگی‌ها در ساخت اسباب بازی به وسیله کانون مدنظر قرار دارد.

سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: محصولات ارائه شده در فروشگاه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نسبت به قیمت بازار ارزان‌تر است و استقبال مردم از این فروشگاه گواه کیفیت و قیمت مناسب محصولات کانون است.

بررسی اسباب بازی از لحاظ تناسب فرهنگی مغفول از نظرها

روانشناس بالینی و کارشناس کودکان و نوجوانان اداره کل بهزیستی استان سمنان گفت: نظارت بر قیمت اسباب بازی وجود دارد، اما بررسی تناسب اسباب بازی با فرهنگ کشور مغفول مانده است و ضرورت دارد با توجه به نقش اسباب بازی در رشد کودک به این مهم مغفول مانده پرداخته شود.

مونا عزالدین در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه در جریان بازی، یادگیری پنهان صورت می‌گیرد، افزود: کودکان در جریان بازی، آموزش‌هایی درباره خود، جهان اطراف و روش‌های حل مساله را فرا می‌گیرند.

وی ادامه داد: اگر اسباب بازی برای کودکان به خوبی انتخاب نشود و دارای استانداردهای لازم نباشد ممکن است مخرب مهارت، تمرکز، خلاقیت و ابتکار عمل باشد و رفتارهای ناهنجار را به صورت آموزش پنهان در کودک نهادینه کند.

عزالدین افزود: بازی با کارکرد آموزشی و تربیتی در قالب‌هایی مانند شکل، رنگ و مفاهیم نقش مهم در رشد مهارت و تسریع در رشد ذهنی و هوشی کودکان دارد.

وی ابراز داشت: اسباب بازی اگر متناسب سن کودک نباشد موجب سردرگمی و بی حوصلگی کودک می‌شود و یادگیری را کند می‌کند.

کیفیت و ایمنی ۲ مقوله مهم در انتخاب اسباب بازی

روانشناس بالینی و کارشناس کودکان و نوجوانان اداره کل بهزیستی استان سمنان تصریح کرد: در انتخاب اسباب بازی باید ۲ مقوله مهم کیفیت و ایمنی مد نظر قرار بگیرد.

به گفته وی نوزاد تا یک سالگی به دنبال یادگیری درک محیط اطراف با کمک حواس پنج گانه است و اسباب بازی‌هایی مانند اسباب بازی‌های فشاری، موزیکال و کتاب‌ها پارچه‌ای متناسب این سن است.

وی اضافه کرد: کودکان یک تا سه سال کودکان نوپا هستند که علاقه به کسب مهارت و حل مسئله از طریق اسباب بازی دارند و اسباب بازی‌هایی مانند تاب، سرسره، خمیر بازی، وسایل کشنده، پازل ساده پنج تا ۶ قطعه و آبرنگ متناسب این سن است.

عزالدین با بیان اینکه بازی آموزشی همراه با تفکر، تخیل، سرگرمی و اموزشی متناسب سن سه تا پنج سالگی است، یادآور شد: کودکان در این سن روحیه سازندگی دارد و با توجه به اینکه عددها و شکل‌ها را می‌شناسد بازی‌های دسته جمعی، پازل‌های پیچیده، نمایش عروسکی، جورچین و دومینو برایش جذاب است‌.

وی خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه‌ها در زمینه اسباب بازی فرصت مناسب برای خرید اسباب بازی دلخواه، متنوع و متناسب با سن کودک است.

روانشناس بالینی و کارشناس کودکان و نوجوانان اداره کل بهزیستی استان سمنان گفت: انتخاب نادرست اسباب بازی برای کودکان و استفاده از اسباب بازی‌هایی با محتوای نامناسب، موجب تربیت نادرست کودک از طریق آموزش پنهان می‌شود.

وضعیت اسباب بازی در بازار عرضه مطلوب نیست

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: وضعیت اسباب بازی عرضه شده در بازار استان مطلوب نیست و باید برای افزایش کیفیت، تنوع و بهبود محتوا تلاش شود.

حجت الاسلام علی اصغر فضیلت در گفت و گو با ایرنا، افزود: تولید اسباب بازی با کیفیت متناسب با ذائقه کودکان و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: تولید با الهام از آموزه‌های دینی و ملی، قیمت مناسب و کیفیت در کنار توجه به ذائقه مخاطب، در سوق دادن جامعه به سوی تولید داخل مهم است.

نظارت بر عرضه اسباب بازی به استان‌ها تفویض نشده است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان خاطرنشان کرد: شورای نظارت بر اسباب بازی در سطح ملی تشکیل شده و در بررسی کیفیت و مقابله با قاچاق فعال است ولی ساختار ملی به استان‌ها، تفویض نشده است.

به گفته فضیلت، شورای نظارت بر اسباب بازی، در سطح ملی تصمیم گیری می‌کند و نیازی به تفویض این ساختار به استان‌ها نیست ولی در استان‌های مرزی کشور برای جلوگیری از قاچاق فعال است.

وی ابراز داشت: قاچاق واقعیت تلخی است که کشور با آن مواجه است و برخورد با قاچاق و واردات غیرمجاز اسباب بازی برعهده شورای نظارت براسباب بازی است.

کیفیت بخشی عامل استقبال از اسباب بازی‌های تولید ملی

مدیرکل ارشاد اسلامی استان سمنان تصریح کرد: تولیدات اسباب بازی داخل کشور باید به سطحی از کیفیت برسد تا با مشابه خارجی قابلیت رقابت داشته و کودکان را جذب کند.

فضیلت اضافه کرد: در کنار کیفیت بخشی به اسباب بازی‌های تولید کشور، باید فرهنگ خرید کالای ایرانی و حمایت از تولید داخلی در جامعه ترویج یابد و مردم جامعه به سطحی برسند تا کالای ایرانی را بر کالای خارج. ترجیح دهند.

وی یادآور شد: برای مبارزه با قاچاق و اسباب بازی‌های نامناسب وارداتی نظارت تنها بخشی از راهکار مقابله است و تولیدات داخلی و حمایت از آن ۲ رکن مهم دیگر در مقابله با اسباب بازی‌های قاچاق است.

مدیرکل ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: فقط رویکرد نظارتی گره گشا نیست و باید تولید با کیفیت مد نظر تولیدکنندگان برای جذب بازار قرار بگیرد.

انجام ۲۶۰ بازرسی از واحدهای عرضه اسباب بازی سمنان

مسئول مبارزه با قاچاق کالا و ارز معاونت نظارت بازرسی سازمان صنعت، معدن تجارت گفت: در سال ۹۷، حدود ۲۶۰ بازرسی از واحدهای فروش اسباب بازی در استان انجام شد.

محمود خان بیگی در گفت و گو با ایرنا، افزود: در بازرسی‌های انجام شده از واحدهای عرضه اسباب بازی در استان سمنان در سال گذشته ۱۰ پرونده برای تخلف تشکیل شده است.

وی ادامه داد: پرونده در زمینه‌های مختلف مانند گران فروشی، عدم درج قیمت و قاچاق کالا تشکیل شده است.

مسئول مبارزه با قاچاق کالا و ارز معاونت نظارت بازرسی سازمان صنعت، معدن تجارت گفت: بازرسی از فروشگاه‌های اسباب بازی توسط سازمان صنعت و معدن به تنهایی یا در قالب گشت مشترک با اتاق اصناف و سازمان تعزیرات انجام شده است.

تشکیل شورای نظارت بر اسباب بازی با همان ترکیبی که شورای مرکزی آن در پایتخت دارد امری ضروری برای استان ها به شمار می رود تا نظارت بر اسباب بازی دارای مرجعی رسمی و قانونی شود.

اکنون کالاهای عرضه شده دارای قیمت های بالا و بعضاً بدون قاعده هستند و علاوه بر نظارت بر قیمت باید متولی قانونی برای نظارت بر محتوای اسباب بازی ها در استان ها انتخاب شود.

گزارش: الناز ملکی

۷۴۰۸ / ‏۷۳۴۲

برچسب‌ها