۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۲۹
کد خبرنگار: 866
کد خبر: 83379441
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سراب بارندگی استان یزد در کام دیو خشکسالی

۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۲۹
کد خبر: 83379441
سراب بارندگی استان یزد در کام دیو خشکسالی

یزد – ایرنا – گستردگی و تداوم بارندگی ها در بهار امسال، اگرچه تا حدودی باعث کمرنگ شدن بحران خشکسالی در ذهن مردم شد، اما بررسی های کارشناسان نشان می دهد میزان بارش ها در مقایسه با بیش از یک دهه استیلای خشکسالی، سرابی را از ترسالی به نمایش گذاشته و بحران تامین آب کماکان بر سر همه مناطق کشور به خصوص مناطق کم بارشی مانند استان یزد سایه انداخته است.

امسال میزان میانگین بارندگی‌های کشور از ابتدای مهر ۱۳۹۷ و شروع سال آبی تا روز ۱۰ تیرماه ۱۳۹۸، ۳۱۰.۸ میلیمتر بوده که این میزان نسبت به میانگین بلندمدت ۳۹.۵ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۵.۲ درصد افزایش داشته است.

این آمار اگرچه در مقایسه با سال گذشته و چند سال اخیر بارش قابل توجهی است، اما با در نظر گرفتن حدود ۲ دهه خشکسالی، میزان بارندگی‌های امسال تنها جوابگوی بخش کوچکی از کاهش منابع آب سفره‌های زیرزمینی است.

وضعیت منابع آب در استان یزد که سخت‌ترین شرایط منابع را در کشور دارد، از سایر استان‌ها به مراتب بدتر است با وجود آنکه میزان بارش‌های استان یزد در سال آبی جاری نسبت به میانگین بلندمدت ۳۶.۵ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۰.۲ درصد افزایش داشته اما بارندگی‌های این استان با ۱۲۸.۷ میلیمتر رتبه دومین کم بارش ترین استان کشور را برای یزد رقم زده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد درباره وضعیت بارندگی‌های امسال و تأثیر آن در جبران خشکسالی‌ها گفت: بارش‌های امسال بویژه در بهار، کم آبی را جبران نمی‌کند و انتظار از شهروندان همچون گذشته صرفه جویی در مصرف آب است.

مهدی جوادیان‌زاده افزود: با وجودی که بارندگی‌های مناسبی از اوایل سالجاری تاکنون به وقوع پیوسته، اما نباید این گونه تصور شود که استان از تنش آبی عبور کرده است.

وی با بیان اینکه این بارش‌ها می‌تواند در آینده با تقویت منابع سفره‌های زیرزمینی، وضعیت قنات‌های استان را بهبود بخشد، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۰ مصرف خانگی آب در شهر یزد ماهانه به طور متوسط ۲۰ مترمکعب بود که این عدد به ۱۴.۵ متر مکعب کاهش یافته است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد یادآور شد: میزان برداشت آب از منابع استان یک میلیارد مترمکعب است که این میزان ۲۰۰ میلیون مترمکعب بیش از ورودی آب به سفره‌های زیرزمینی است.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی (آبفار) یزد هم در این خصوص گفت: امسال با توجه به افزایش بارندگی و آرامش نسبی ایجاد شده، این تصور نادرست شکل گرفته که مشکلات آب استان حل شده و در نتیجه آن به مدیریت مصرف کمتر توجه شده، به گونه‌ای که شاهد افزایش ۲۰ درصد مصرف آب نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان هستیم.

محمد فاتحی افزود: سال گذشته به خاطر تنش آبی ناشی از خشکسالی و قطع ۳۰ بار خط انتقال آب کوهرنگ به استان در شرق اصفهان، مردم مدیریت مصرف آب را جدی تر گرفته بودند ولی امسال کمتر به این امر توجه شده است.

وی خاطرنشان کرد: بارندگی‌های امسال تأثیرات مثبتی بر آبدهی قنات‌های استان داشته به گونه‌ای که برخی قنات‌ها بعد از سال‌ها خشک شدن، دوباره احیا شده است.

مدیرعامل آبفار یزد همچنین گفت: با بهتر شدن وضعیت آبدهی قنات‌ها، تعداد روستاهایی که آبرسانی سیار به آنها صورت می‌گیرد امسال کاهش یافته و از ۳۳۰ روستا به ۲۰۰ روستا رسیده است.

بر اساس آمارهای موجود و با توجه به خشکسالی‌ها، بارندگی‌های امسال را شاید بتوان «کف آلود شدن» بخشی از زمین تفتیده، خشک، بیابانی و کویری استان یزد دانست که در چشم صاحبنظران و کارشناسان، «سراب» و در چشم مردم در شکل «دریاچه ای از آب» خودنمایی کرده است.

گزارش از: محمودرضا رحمانی

۱۹۶۸/‏‬ ۶۰۱۴/‏

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha