۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۸:۴۳
کد خبرنگار: 2038
کد خبر: 83380169
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

راهبردهای انتخاباتی طیف های سیاسی کشور

۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۸:۴۳
کد خبر: 83380169
راهبردهای انتخاباتی طیف های سیاسی کشور

تهران- ایرنا- با توجه به انتخابات پیش روی مجلس و دور آتی ریاست جمهوری، راهبردهای مطرح شده و فعالیت های جریان های سیاسی کشور در این زمینه مورد توجه رسانه های داخلی قرار گرفته است.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز چهارشنبه ۱۲ تیر ماه نشان می‌دهد که فعالیت‌های انتخاباتی دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا در کانون توجه رسانه‌های نزدیک به این دو جریان سیاسی قرار گرفته است.

رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب پیشنهادهایی جهت شرکت در انتخابات به طیف سیاسی خود ارائه داده اند. اما در مقابل رسانه‌های منتسب به جریان اصولگرا، انتقاد از جریان سیاسی رقیب را در دستور کار خود قرار داده اند.

رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب به محورهایی همچون راهبرد اصلاح طلبان؛ افزایش مشارکت مردم؛ نظر اصلاح طلبان درخصوص جبهه پایداری؛ واکنش سخنگوی شورای نگهبان به تحریم انتخابات؛ پرداخته اند.

رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرا نیز در مطالب خود مدعی، احساس خطر اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو؛ عبور اصلاح طلبان از خاتمی؛ اختلاف افکنی اصلاح طلبان میان اصولگرایان؛ مخالفت اصلاح طلبان با اعاده اموال نامشروع؛ شده اند.

جوانگرایی؛ انتقاد از حجاریان؛ سخنان سخنگوی شورای نگهبان از دیگر محورهای مورد بررسی در این رسانه‌ها است.

رسانه‌های اصلاح طلب

برخی از گزاره‌های استفاده شده در این رسانه‌ها عبارتند از: دیدار اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان مفید است؛ اصلاح‌طلبان چه کاندیدا داشته باشند و چه نداشته باشند، باید از فرصت ایام انتخابات استفاده کنند؛ عدم حضور اصلاح‌طلبان در مناصب مدیریتی و اجرایی نقطه عطف تحولات سیاسی خواهد بود؛ بیمه‌نامه جمهوری اسلامی حضور مردم در صحنه است؛ نیاز است که فضا بازتر شود و اعتماد به مردم بازگردد؛ ما باید از مردم عذرخواهی کنیم و از آنها بخواهیم که جریان‌های سیاسی را ببخشند؛ مردم انتخاب اصلح جبهه پایداری را قبول ندارند؛ مردم دوباره دولت منسوب به پایداری را نمی‌خواهند.

راهبرد اصلاح طلبان

- آرمان زیرعنوان "دیدار اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان مفید است" آورده است: فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه دیدار اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان مفید است، گفت: با این حال اصلاح‌طلبانی که در جلسات با اعضای شورای نگهبان حضور می‌یابند، نماینده جریان اصلاحات نبوده و از سوی شورای سیاستگذاری انتخاب نشده‌اند. جواد امام درباره دیدار برخی اصلاح‌طلبان با اعضای شورای نگهبان، اظهار کرد: این دیدارها به صورت سیستماتیک و با دعوت از همه اصلاح‌طلبان انجام نمی‌شود، بلکه از برخی اصلاح‌طلبان برای برگزاری دیدار دعوت می‌کنند و این گونه نیست که افراد دعوت شده، نماینده جریان اصلاحات باشند و توسط این شورا برای دیدار انتخاب شده باشند. وی با بیان اینکه کمیته تعامل یکی از کمیته‌های شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان است ولی این کمیته هیچ دیداری نداشته است، خاطرنشان کرد: افرادی که در دیدار با اعضای شورای نگهبان حضور داشته‌اند هم هیچ گزارشی از دیدار خود به کمیته تعامل ارائه نکرده‌اند، به همین دلیل من اطلاع دقیقی از جزئیات این دیدارها ندارم. دبیرکل مجمع ایثارگران تاکید کرد: برگزاری این دیدارها می‌تواند مفید باشد، اما اینکه چه افرادی در جلسات حضور یابند و اینکه چه مطالبی مطرح می‌شود، بحث دیگری است؛ اما اصل برگزاری این دیدارها خوب است.

- شهربانو امانی عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران و نماینده ادوار مجلس در گفت و گو با روزنامه آرمان در پاسخ به سوالی مبنی بر "راهبرد اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات آینده باید چگونه باشد؟ " گفت: اصلاح‌طلبان در طول تاریخ انقلاب و به خصوص پس از دوم خرداد با مردم عهد و پیمان بستند و شفاف گفتمان خود را مطرح کردند. هرگاه توانستند لیست ارائه دهند، با مشارکت بالای مردم در این راه موفق بودند. اصولگرایان تلاش می‌کنند پیش از انتخابات بر رقیب غلبه کنند و اصلاح‌طلبان میان زمین و هوا گیر افتاده‌اند، نه می‌توانند از فرصت انتخابات چشم‌پوشی کنند و نه می‌توانند اجازه دهند که رقیب بی‌دردسر پیروز ماجرا باشد. انتخابات فرصتی برای بازتر شدن فضای سیاسی کشور است و در این زمان مردم می‌توانند کارنامه عملکرد جریان‌های سیاسی موجود را واکاوی کنند. تصمیم‌گیری مردم مشخص خواهد کرد که تفکر و نظرشان به کدام جریان نزدیک‌تر است. تمام همّ و غمّ اصولگرایان این است که اصلاح‌طلبان پا به میدان رقابت نگذارند؛ چرا که هرگاه اصولگرایان پیروز انتخابات شده‌اند، اساساً اصلاح‌طلبانی وجود نداشته‌اند که رقابتی بخواهد شکل گیرد و آنها به‌دنبال تکرار تجربه پیروزی در انتخابات بی‌رقیب هستند. یعنی خواستار این هستند که با دوپینگ سیاسی، شرایطی پدید آورند که اصلاح‌طلبان مایل به حضور در انتخابات نباشند و از خیر رقابت بگذرند. اصلاح‌طلبان چه کاندیدا داشته باشند و چه نداشته باشند، باید از فرصت ایام انتخابات استفاده کنند و به گفت‌وگو با مردم بپردازند. بعد با توجه به شرایط کشور و تأیید شدن یا نشدن کاندیداهایشان بسنجند و ببینند آیا صلاح این است که از مردم بخواهیم پای صندوق‌های رأی حاضر شوند یا نه. این موضوع باید در ظرف زمان سنجیده شود و تا آن زمان فاصله زیادی باقی مانده است.

- در بخشی از یادداشت منتشر شده در روزنامه آرمان با عنوان "منافع ملی، اصلاح‌طلبان و انتخابات" می‌خوانیم: با توجه به اظهارات اخیر آقای روحانی مبنی بر اینکه ایشان در همه زمینه‌ها اختیار کافی ندارند، معرفی کاندیدا از طرف اصلاح‌طلبان، تکرار خطای آشکار تشخیص و تحلیل عرصه سیاسی خواهد بود که پیامدی جز به تعویق انداختن حل‌وفصل انواع چالش‌های اجتماعی و ملی و کاهش درد و رنج طاقت‌فرسای شهروندان از طریق روند طبیعی نخواهد داشت. مهم‌ترین پیامد عدم معرفی کاندیدا، اما حضور پرشور و رأی‌دادن به کاندیداهای تعیین شده توسط شورای نگهبان در انتخابات آتی توسط اصلاح‌طلبان، شفاف‌شدن عرصه مدیریت کلان خواهد بود، چراکه یکی از ریشه‌های ناکارآمدی مدیریت کلان عدم شفافیت مسئولیت‌ها و در نتیجه عدم پاسخگویی برخی مدیران در برابر ناکامی‌هاست. حضور پرشور و صادقانه اصلاح‌طلبان در انتخابات بدون معرفی کاندیدا موجب شفاف‌شدن مسئولیت‌ها و پاسخگویی در قبال ناکامی‌ها و ناکارآمدی‌ها خواهد شد. شاید به‌جای تولید راهکارهایی چون هل از پایین، فشار از بالا یا حضور مشروط در انتخابات، کاربردی‌تر این باشد که تحلیلی عینی از ساختار قدرت سیاسی ارائه شود. هنگامی که زمینی (بنیادی) که قدرت بر آن بنا شده است مشخص شود، آنگاه می‌توان راهکارهای عملی، کم‌هزینه و… به منظور اعمال قدرت برای حل‌وفصل انواع چالش‌های اجتماعی و ملی تولید کرد. عدم حضور اصلاح‌طلبان در مناصب مدیریتی و اجرایی نقطه عطف تحولات سیاسی خواهد بود.

افزایش مشارکت مردم

- آرمان در گزارشی به گفت و گو با "شهربانو امانی" عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران و نماینده ادوار مجلس پرداخته است. به گزارش این روزنامه، امانی معتقد است: در این دوره مسئولان باید به فکر نجات کشور از شرایط سخت بین‌المللی باشند و دست از آن رقابت حداقلی جناحی بردارند. او سخت‌گیری در بررسی نظارت‌ها را مانعی بر سر راه ایجاد رقابتی واقعی میان جریان‌های سیاسی می‌داند و تاکید می‌کند اگر زمینه مساعد برای شرکت همه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی در انتخابات فراهم نشود باید شاهد کاهش مشارکت باشیم. امانی تصریح می‌کند نباید تنها در زمان انتخابات به فکر مردم باشیم و نگاه ابزاری به مردم هزینه سنگین و جبران ناپذیری دارد.

وی بر این باور است: بیمه‌نامه جمهوری اسلامی حضور مردم در صحنه است. با اتفاقاتی که این چندساله شاهد وقوعش بوده‌ایم و رقابت‌های تنگ نظرانه‌ای که وجود داشته، اعتبار دولت و مجلس نزد مردم کم شده.... هنوز با شاخص‌ها و معیارهای حقوق مردم در قانون اساسی فاصله داریم، اگر با ایجاد فضای باز سیاسی بتوانیم مردم را قانع کنیم با همه وجود در انتخابات شرکت کنند، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بازگردد. ما باید از مردم عذرخواهی کنیم و از آنها بخواهیم که جریان‌های سیاسی را ببخشند......در شرایط امروز که شاهد افزایش روزافزون فشارهای سیاسی خارجی هستیم و باید انسجام و اتحاد میان مردم تقویت شود، شرایط برعکس شده است و فشارها بر جامعه افزایش می‌یابد. وقتی می‌بینیم کشور از حیث سرمایه اجتماعی آسیب دیده و اعتماد عمومی خدشه‌دار شده یعنی نیاز است که فضا بازتر شود و اعتماد به مردم بازگردد. به رغم این مساله اما فشارها را روی مردم افزایش می‌دهیم و شرایط زندگی را برای آنها سخت‌تر می‌کنیم. …رهبران ما همواره گفته‌اند که مردم ولی‌نعمت حاکمان هستند، اما هنگام عمل به قانون که می‌رسد برخی طور دیگری عمل می‌کنند....مدام شاهد ضایع شدن حق و حقوق مردم هستیم. اقتدار تنها به معنای استفاده از قوه قهریه نیست.

- فرارو زیر عنوان "ایستادگی شورای نگهبان بر اجرای مرّ قانون "مشارکت مردم" را افزایش خواهد داد" نوشت: "عباسعلی کدخدایی" قائم مقام شورای نگهبان با تاکید بر اینکه راهبرد ما در این شورا، جدیت در مقابله و فساد اخلاقی فساد اقتصادی و همچنین مقابله با ضدیت با حاکمیت است، اظهار داشت: مشارکت مردم در انتخابات، عوامل مختلفی دارد و در واقع می‌توان گفت که عوامل مختلفی بر مشارکت مردم در انتخابات تأثیر گذار است و ما مطمئن هستیم که قاطعیت شورای نگهبان در برخورد با فسادهای اخلاقی و اقتصادی و ضدیت با حاکمیت، مشارکت مردم در انتخابات را افزایش می‌دهد.

نظر اصلاح طلبان درخصوص جبهه پایداری

"مردم انتخاب اصلح جبهه پایداری را قبول ندارند" عنوان یکی از مطالبی است که در روزنامه آرمان منتشر شده است. به گزارش این روزنامه، حجت‌الاسلام محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه درباره اظهارات اخیر آیت‌ا… مصباح یزدی گفت: اینگونه اظهارات بسیار کلی و مبهم و بحث در این است که مصداق فرد اصلح کیست و شرایط اصلح چیست؟ دقیقاً اینجاست که اختلاف نظر پدید آمده و هر گروهی شرایطی را برای اصلح تعیین کرده و دیگران را غیراصلح می‌داند. بنابراین طرح اظهاراتی در این سطح کلی دردی از کسی دوا نمی‌کند.

- همچنین به گزارش روزنامه این روزنامه، "شهربانو امانی" عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران و نماینده ادوار مجلس معتقد است: مردم دوباره دولت منسوب به پایداری را نمی‌خواهند.

واکنش سخنگوی شورای نگهبان به تحریم انتخابات

فرارو: به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته طی سخنانی در همایش ناظرین شورای نگهبان در استان یزد گفت: مردم اصلاً به موضوعاتی مثل انتخابات مشروط و تحریم انتخابات توجه ندارند و همگان خواهند دید که مشارکت مردم در انتخابات بسیار پرشور خواهد بود.

رسانه‌های اصولگرا

برخی از گزاره‌های استفاده شده در این رسانه‌ها عبارتند از: اصلاح طلبان، در خصوص انتخابات آینده مجلس احساس خطر می‌کنند؛ اصلاحات و روزنامه‌های زنجیره‌ای درصددند خط خود را از خاتمی جدا کرده و سازوکار جدیدی را دنبال کنند.؛ اصلاح‌طلبان به دنبال این هستند که نواصولگرایی را موضوعی جدا از اصولگرایی جلوه دهند؛ اعاده اموال نامشروع مصلحت اصلاح‌طلبان نیست!؛ برخی از اصلاح‌طلبان اخیراً با هدف فشار به شورای نگهبان بحث «حضور مشروط» را مطرح می‌کنند.

ادعای احساس خطر اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو

"اصلاح‌طلبان روی دور اعتراف؛ می‌دانیم انتخابات را می‌بازیم" عنوان گزارشی است که در ستون اخبار ویژه روزنامه کیهان منتشر شده است.

در این مطلب آمده است: اصلاح‌طلبان که شریک دولت هستند و به طور تمام قد از روحانی حمایت کردند و همه توان و امکانات رسانه‌ای و سیاسی خود را در اختیار دولت قرار دادند بعد از اینکه سعی می‌کردند با وجود مشکلات اقتصادی و اجتماعی خط خود را از دولت جدا کنند، به مرحله اعتراف نسبت به اشتباه خود رسیده‌اند.

به گزارش جهان‌نیوز البته به نظر می‌رسد این اعترافات نه از سر این باشد که این جریان از عملکرد خود پشیمان شده‌اند بلکه بسیار در خصوص انتخابات آینده مجلس احساس خطر می‌کنند و فعالان این جریان سعی می‌کنند تا با هشدارهای مختلف این جریان را به تاکتیک جدیدی برای ورود به کارزار انتخابات آینده مجلس بکشاند و آماده سازد.

ادعای عبور اصلاح طلبان از خاتمی

در ستون نگاهی به دیروزنامه های زنجیره‌ای روزنامه کیهان آمده است: ادبیات مدعیان اصلاحات و روزنامه‌های زنجیره‌ای حاکی از این نکته قابل تأمل است که آنها درصددند تا به‌ظاهر هم که شده با انتقاد از دوم خرداد و جریان اصلاح‌طلبی، خط خود را از خاتمی جدا کرده و سازوکار جدیدی را دنبال کنند. مدعیان اصلاحات می‌دانند که نمی‌توانند با سران فتنه طی مسیر کنند؛ به همین دلیل و برای آنکه از نظارت استصوابی هم در امان بمانند بر دهان خاتمی مهر خموش باش می‌زنند و برخلاف روال سابقشان، با بی‌اعتنایی از کنار سالگرد دوم خرداد می‌گذرند و از آفت‌های اصلاحات می‌گویند تا درنهایت از زبان برخی نیروهای تکنوکرات خود، حرف از «نو اصلاح‌طلبی» و… بزنند. حرف‌های دو روز پیش عطریانفر مبنی بر اینکه «چگونه و با کدام آبرو می‌توان دوباره برگشت؟» یا اعتراف وی به بحران فساد، ناکارآمدی و انفعال در جبهه اصلاحات نیز در همین راستاست.

ادعای اختلاف افکنی اصلاح طلبان میان اصولگرایان

"حرکت نخ‌نمای اصلاح‌طلبان؛ اختلاف‌افکنی میان سران اصولگرا! " عنوانی است که روزنامه رسالت به سخنان "حسن لاسجردی" عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، اختصاص داده است.

به گزارش این رسانه، "حسن لاسجردی" فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان به دنبال این هستند که نواصولگرایی را موضوعی جدا از اصولگرایی جلوه دهند، گفت: آنها با جلوه دادن اختلاف میان چهره‌های بزرگ اصولگرایی تنها به دنبال دامن زدن به اختلافات هستند و همین موضوع نشان‌دهنده آن است که برخلاف تصورات اصلاح‌طلبان، اصولگرایان به وحدت رسیده اند و این اختلافات تنها در میان جریان اصلاح‌طلبی دیده می‌شود.

ادعای مخالفت اصلاح طلبان با اعاده اموال نامشروع

روزنامه جوان در مطلبی نوشت: «اعاده اموال نامشروع» مصلحت اصلاح‌طلبان نیست!. در این مطلب آمده است: تصویب طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان» از اقدامات قابل دفاع مجلس دهم است؛ مجلسی که پیش از این طرح منع به‌کارگیری بازنشستگان را مصوب کرده بود تا سطح انتقاد از این مجلس تا حدودی کاهش بیابد. اما همچنان برخی از اعضای مجلس دهم هستند که با تمام وجود از تصویب شدن طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان ابراز نارضایتی می‌کنند! پیشقراول دلواپسی طرح «اعاده اموال نامشروع» اعضای لیست امید تهران هستند؛ افرادی که در دوره نمایندگی خود اقدامات بحث‌برانگیزی را نیز انجام داده‌اند که مورد انتقاد جدی جامعه نیز قرار گرفته است، از جمله این اقدامات گرفتن عکسی سلفی با فدریکا موگرینی نماینده اتحادیه اروپا در مجلس شورای اسلامی بود؛ عکسی که به سلفی حقارت نیز مشهور شد و تا مدت‌ها خوراک تبلیغاتی شبکه‌های فارسی‌زبان بیگانه علیه کشورمان را نیز فراهم کرده بود.

جوانگرایی

محمدرضا باهنر در گفت و گو با روزنامه رسالت، گفت: «ما در جوانگرایی و درجا زدن بر مدیران پیر، متأسفانه افراط و تفریط داریم، من همواره مثال می‌زنم که نیروهای مسلح را درنظر بگیرید زمانی که کسی می‌خواهد امیر یا سردار شود ابتدا باید ستوان، سروان، سرگرد و سرهنگ شود بعد اگر کار مهمی کرده بود به درجه امیری می‌رسد، اگر بنا باشد یک جوان متدین و پاک اما کم تجربه را از روز اول سرکار بیاوریم و بگوییم شما بچه خوبی هستی برو امیر و سردار شو درست نیست، این کار افراط و تفریط محسوب می‌شود. پله‌های ترقی باید یکی پس از دیگری طی شوند. گاهی ممکن است به صورت استثنا نیروهای مسلح بگویند جایگاه سرهنگی خالی است اما چون نیرو نداریم یک سرگرد در این جایگاه می‌گذاریم اما هیچ وقت سروان را در این جایگاه نمی‌گذارند.اشکال ما این بوده که نیروهای پشت سر خودمان را بالا نکشاندیم و تربیت نکردیم....»

«جوانگرایی یک فرایند است که باید طی شود، اما یک شرط هم دارد، متأسفانه نسل ما آنقدر به این پست‌ها چسبیده که فقط ملک‌الموت باید ملت را نجات دهد، قبل از ملک الموت حاضر نیستند به هیچ قیمتی کنار بروند و این هم توصیه ما به هم‌ردیف‌های خودمان است که راه‌ها را باز کنید ان شاالله جوانان به میدان بیایند.»

انتقاد از حجاریان

"حجاریان صدای زیدآبادی را هم درآورد! " عنوان مطلبی است که در ستون اخبار ویژه روزنامه جوان منتشر شده است. در این مطلب می‌خوانیم: تحقیر ملی ایرانیان در سخنان سعید حجاریان صدای اعتراض حسن زیدآبادی هم‌جناحی او را هم درآورد.

سعید حجاریان، تئوریست اصلاح‌طلب چه گفته بود که زیدآبادی را به اعتراض واداشت؟ او در مصاحبه‌ای تجزیه ایران را یکی از گزینه‌های روی میز امریکا دانسته و حتی گفته که «بعید نیست، دست‌اندرکاران دولت فعلی امریکا در هم‌آوایی با کشورهای خلیج فارس ادعاهایی درباره جزایر سه‌گانه مطرح و احیاناً در یک درگیری محدود این جزایر را تصرف کنند. در صورت وقوع چنین رخدادی، باید با نیروی دریایی و موشک آن جزایر را پس گرفت که امری است به غایت دشوار، چون آن‌ها در جنگ دریایی دست بالا را دارند…» یعنی از نظر حجاریان امریکایی‌ها فقط کافی است که اراده کنند، بعد خیلی سریع و با درگیری محدود جزایر ما را خواهند گرفت! این سطح از القای حقارت ایران و قدرت امریکا، آن هم به دروغ و خلاف آنچه در واقع امر در مورد قدرت نظامی ایران وجود دارد، کم‌سابقه است. حالا بماند که تحلیلگران سیاسی هم چه حامی ایران و چه حامی امریکا، احتمال درگیری نظامی را رد می‌کنند. او به همین هم بسنده نمی‌کند و در سطور بعدی امریکا را همچون متولی و صاحب اختیار ایران به تصویر می‌کشد.

سخنان سخنگوی شورای نگهبان

به گزارش روزنامه کیهان، «ناکارآمدی ما به این دلیل است که لیست حداقلی داده‌ایم که رد صلاحیت نشوند»، «در انتخابات حضور مشروط خواهیم داشت»، «هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام شورای نگهبان دوم است»، «اختیارات دولت و رئیس‌جمهور کم است» اینها ادعاهای طیف موسوم به اصلاح‌طلب است که در ماه‌های اخیر پیش کشیده‌اند. با سخنگوی شورای نگهبان در همین زمینه به گفت‌وگو نشستیم. پاسخ‌های دکتر عباسعلی کدخدایی به ادعاهای فوق، پیچیده و غامض نیست، روشن و گویاست و به سادگی بی‌اساس بودن آنها را آشکار می‌سازد.

به گزارش این روزنامه وی در پاسخ به سوالی مبنی بر "برخی از اصلاح‌طلبان اخیراً با هدف فشار به شورای نگهبان بحث «حضور مشروط» را مطرح می‌کنند. نظر شما در این مورد چیست؟ " گفت: انتخابات همیشه مشروط است اما مشروط به رعایت قانون. شورای نگهبان هم در چارچوب قانون انتخابات را برگزار می‌کند. برای ما اهمیتی ندارد که افراد مخصوصاً در جناح‌های سیاسی چه نظری و نکته‌ای داشته باشند. می‌گویند ما لیست حداکثری می‌دهیم اگر تأیید نشد، کنار می‌کشیم و می‌گوئیم تقصیر شورای نگهبان است. ما آن لیست را به دیوار می‌زنیم و در کنارش هم مواد قانونی را نصب می‌کنیم. هر کدام از آن لیست که با مواد قانونی منطبق باشد، طبیعتاً تأیید و هر کدام که شرایط لازم قانونی را نداشته باشد، طبیعتاً رد می‌شود. اعتنایی هم نداریم که کسی می‌خواهد مشروط شرکت کند یا تحریم کند یا حرفی بزند. ضمن اینکه مردم هم توجهی به اینها ندارند، این حربه چندین بار آزمایش شده و اعلام تحریم و مشروط و اینها هم شده است. مردم هم به موقعش پای صندوق رأی آمده‌اند، مردم خیلی توجهی به اینها ندارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha