کاربری مدارس تحت مالکیت بنیاد شهید آموزشی است

تهران- ایرنا- مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران کاربری جدید مدارس تحت مالکیت بنیاد شهید را آموزشی اعلام کرد و گفت: حال آنکه این بنیاد معتقد است که باید آموزش و پرورش با کاربری قدیم این املاک را خریداری کند.

عبدالرضا فولادوند روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه ایرنا، درباره احکام بسته شدن ۱۱ مدرسه تحت مالکیت بنیاد شهید در شهر تهران، گفت: این مدارس جز فضاهای مصادره‌ای قبل از انقلاب بوده و به نوعی جز ء املاکی هستند که به بنیاد شهید تعلق دارد.

وی کاربری قبلی این املاک را مسکونی اعلام کرد و افزود: مطابق قانون آموزش و پرورش می تواند با کاربری فعلی این املاک را قیمت گذاری و خریداری کند.

وی ادامه داد: این اماکن در چهل سال گذشته و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کاربری آموزشی و مدرسه داشتند و حدود سه یا چهار سال قبل بنیاد شهید در محاکم قضائی اقامه دعوا کرده و توانست آموزش و پرورش را محکوم کند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با تاکید بر اینکه در این موضوع هیچ شکی نداریم و پذیرفته ایم که مالک این املاک بنیاد شهید است تصریح کرد: تصمیم بر این است که با توجه به تأمین اعتبارات این املاک را از بنیاد شهید خریداری کنیم و حدود یک سال قبل و در زمان مدیریت قبلی آموزش و پرورش شهر تهران این اقدام در حال انجام بود و شورای تأمین استان تهران نیز اعلام کرده که اجرای این حکم برای آموزش و پرورش مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد و باید آموزش و پرورش این املاک را در اختیار داشته باشد و در عین حال با بنیاد شهید برای خرید آن وارد مذاکره شود.

وی در رابطه با وضعیت مدارسی که به تازگی حکم قلع و قمع آنها صادر شده است اظهار داشت: مشکل تا اندازه‌ای حل شده ولی بر روی کاربری این فضاها، ملاک تشخیص شهرداری است و قرار بود شهرداری تهران نوع کاربری این ۱۱ ملک را مشخص کند و به تناسب نوع کاربری، این فضاهای آموزشی، قیمت گذاری شوند.

فولادوند با بیان اینکه درباره نوع کاربری چهار ملک با بنیاد شهید اختلاف نظر وجود دارد، ادامه داد: البته بنیاد شهید نظر شهرداری تهران را نپذیرفته و به دنبال اعمال کاربری قدیمی این املاک است در حالی که ملاک، کاربری کنونی املاک است و ما باید بر این اساس املاک را خریداری کنیم.

رئیس بنیاد شهید پادرمیانی کند

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: آموزش و پرورش قصد داشت اول ساختمان‌هایی که مشکلی ندارند را خریداری کند و بعد از جابجایی اسناد این املاک، درباره مواردی که مشکل دارد به توافق برسد، ولی بنیاد شهید عجله کرد و می‌خواهد برخی از این کاربری‌ها که در بازار آزاد قیمتی به مراتب بالاتر دارند را بفروشد، یعنی برخلاف توافق اولیه عمل کند.

وی خاطر نشان کرد: ما چندین بار اعلام کردیم که بنیاد شهید بر اساس رأی دادگاه، مالک این املاک است و حاضریم این مدارس را تهاتر، اجاره و یا خریداری کنیم اما آنها عجله کرده و جَو رعب و وحشتی در بین خانواده‌ها و دانش آموزان ایجاد کردند، چون دانش آموزان در این ایام مشغول کنکور هستند و نباید اضطراب به خانواده‌ها و آنها وارد شود.

وی ادامه داد: از نهادی که در طول این ۴۰ سال معنویت و فرهنگ را تبلیغ کرده، توقع اینگونه برخورد را نداریم، البته رابطه بنیاد شهید و آموزش و پرورش با این موارد خدشه دار نمی‌شود، زیرا ۳۷ سال است که این دو دستگاه در کنار هم در مدیریت مدارس شاهد همکاری می‌کنند و به نوعی از مسئولان بنیاد شهید به ویژه حجت السلام شهیدی درخواست پادرمیانی داریم تا این مشکل حل شود.

بنیاد شهید مصوبه شورای تأمین استان را اجرا نمی‌کند

فولادوند با اشاره به اینکه ۱۱ مدرسه‌ای که حکم قلع و قمع آنها صادر شده مقاطع مختلف تحصیلی ابتدایی، متوسطه و هنرستان را شامل می‌شود، اظهار داشت: از جمله این مدارس، هنرستان شهدای هسته‌ای در منطقه ۳ و مدرسه ابتدای شهید زیوری در منطقه ۲ است که پلمپ شده اما دیگر اماکن، فعلاً با دستور مسئولان بنیاد شهید از هرگونه اقدامی منع شده اند.

وی با بیان اینکه در جلسه روز ۱۹ خرداد ماه ۱۳۹۸ شورای تأمین استان مصوب شد که فعلاً این رأی اجرا نشود، افزود: بنیاد شهید بدون توجه به این مصوبه شورای تأمین استان که، رأی دادگاه را درباره این دو مدرسه اجرا کرده است و تصمیم بر این است تا هفته آینده در جلسه‌ای با حضور برخی از مسئولان شهر تهران و بنیاد شهید مصوبه شورای تأمین استان مورد تاکید قرار گیرد.

بنیاد شهید خواستار فروش مدارس تحت مالکیت خود با کاربری مسکونی است

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران افزود: این مدارس در طول مقاطع مختلف بین ۵۰ تا ۷۰ سال در اختیار آموزش و پرورش بوده است و هیچ گونه قراردادی میان آموزش و پرورش و بنیاد شهید در طی سال‌های گذشته وجود نداشته است.

فولادوند با اشاره به اینکه بنیاد شهید با ارائه مدارکی درباره مصادره‌ای بودن املاک در دادگاه اقامه دعوا کرده و دادگاه نیز رأی به حاکمیت بنیاد شهید داده است، درباره قیمت املاک مورد نظر اظهار داشت: تا زمانی که نوع کاربری این املاک مشخص و توافق نشود، قیمت گذاری نخواهد شد و ما هنوز درباره تمامی این املاک به توافق نرسیده ایم. البته آخرین اظهارنظر شهرداری تهران درباره کاربری‌های این ۱۱ ملک، آموزشی است ولی بنیاد شهید بر این اعتقاد است که بر اساس کاربری گذشته برخی این املاک، مسکونی هستند در حالی که بر اساس طرح تفصیلی جدید، این املاک تثبیت آموزشی هستند.

فولاوند درباره چگونگی تأمین مبلغ خرید این ۱۱ مدرسه از بنیاد شهید گفت: تلاش می‌شود از محل کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران به آموزش و پرورش که تقبل کرده بخشی از منابع آن از محل اسناد خزانه پرداخت شود، تأمین شود.

وی تصریح کرد: حدود ۸ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل می‌کنند که حدود ۶ هزار خانواده نیز والدین آنها هستند و با پلمپ این مدارس اضطراب به این خانواده‌ها منتقل می‌شود.

۹۱ مدرسه تهران دارای مشکل ملکی هستند

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه با دستگاه‌های دیگری همانند بنیاد شهید، درباره اماکن آموزشی اختلاف نظر دارند، تصریح کرد: ۹۱ مدرسه آموزش و پرورش شهر تهران با ۲ هزار و ۴۰۰ کلاس دارای مشکل است و تعداد مدارسی که با بنیاد شهید مشکل داریم حدود ۳۱ مدرسه است که بنیاد توانسته برای ۱۱ مدرسه رأی قلع و قمع را از دادگاه بگیرد.

وی درباره دیگر اماکنی که آموزش و پرورش با دستگاه‌های دیگر به مشکل برخورد کرده است، گفت: این دستگاه‌ها شامل سازمان اوقاف و امور خیریه، بنیاد مستضعفان و بخشی نیز مالکان حقیقی هستند.

فولادوند با رد این مطلب که آموزش و پرورش در پرداخت اجاره بهای اماکن به افراد حقیقی تعلل می‌کند، اظهار داشت: ما با هر فرد حقیقی و حقوقی که دارای قرارداد اجاره باشیم، اجاره بهای خود را به موقع پرداخت می‌کنیم و در این زمینه مشکلی نداریم.

وی درباره این ۹۱ مدرسه گفت: البته در اختلافاتی که میان آموزش و پرورش و دستگاه‌های مختلف ایجاد شد، حتی در برخی از احکام اولیه به نفع آموزش و پرورش رأی صادر شده است.

بنیاد شهید با آموزش و پرورش همراهی نمی‌کند

به گزارش ایرنا، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره مدارس استیجاری اظهار کرد: آموزش و پرورش تاکنون اختلاف خود با تمامی دستگاه‌ها از جمله هلال احمر و بسیاری دیگر از مجموعه‌ها در قالب مستندسازی ریاست جمهوری یا برگزاری جلسات تفاهم نامه‌ای را رفع کرده اما امروز باز با مشکل بنیاد شهید مواجه شده است.

حجت‌الاسلام تیمور علی عسگری افزود: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به تمکین بنیاد شهید با آموزش و پرورش به قیمت کاربری آموزشی دستور داد اما بنیاد شهید به این دستور اعتنایی نمی‌کند، همچنین پس از اخذ حکم قلع و قمع مدارس، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران نیز مصوبه شورای تأمین را ابلاغ کرد.

وی ادامه داد: ابلاغ مصوبه شورای تأمین به منظور مصالحه صورت گرفت اما جای تعجب دارد که رئیس بنیاد شهید که عضوی از هیأت دولت است، بی توجه به دستور معاون اول رئیس جمهوری و استاندار بوده است.

معاون حقوقی آموزش و پرورش می‌گوید که آموزش و پرورش با همراهی سازمان برنامه و بودجه توانایی پرداخت قیمت کارشناسی با کاربری آموزشی برای مدارس را دارد اما توان پرداخت مبالغ سنگین مدنظر بنیاد شهید را ندارد.

وی افزود: در دادگستری انتظار می‌رفت به منظور جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده با این پرونده قاطع‌تر برخورد شود، بنده قصد دیدار با رئیس دادگستری درخصوص این پرونده را دارم.

عسگری با اشاره به اینکه آموزش و پرورش و بنیاد شهید با یکدیگر در زمینه مدارس شاهد تعامل داشته‌اند، یادآورشد: آموزش و پرورش وظیفه خود را در حوزه مدارس شاهد به بهترین شکل ممکن انجام داد و درنهایت این مدارس به عنوان نمونه شناخته می‌شوند، آموزش وپرورش باید در اولویت کشور قرار داده شود.

وی خاطرنشان کرد: در صورت اجرای حکم قلع و قمع بسیاری از دانش آموزان و معلمان سرگردان می‌شوند، از این رو مردم باید در مصاحبه‌های مطبوعاتی در جریان امور قرار گیرند و بنیاد شهید نیز در برابر افکار عمومی پاسخگو باشد./‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha