آگاهان و پیشکسوتان فوتبال معتقدند، سال هاست که فوتبال فارس اسیر نگاههای کهنه، منسوخ و کاسبکارانه شده به همین دلیل هیچ باز خورد مثبتی نداشته و هر آنچه که هم در گذشته درخشانش داشته از دست دادهایم و بسیاری از کسانی که میتوانستند این کشتی طوفان زده را نجات دهند، اکنون گوشه نشین شدهاند.
نگاه به فوتبال با حمایت استاندار فارس تغییر کرده است
هم اینک که استاندار ورزش دوست فارس که سابقه فوتبال کردن را هم در کارنامه دارد، با یک عزم جدی و ملی به دنبال تغییر نگرش در فوتبال فارس است، این نوید را میدهد که فوتبال این استان با دگرگونی اساسی و بزرگی روبرو و به انتظار هفت ساله هواداران بی شمار برای لیگ برتری شدن پایان داده شود.
فوتبال فارس باید به جایگاه مناسبی برسد
استاندار فارس در دیدار اخیر خود با مسیولان باشگاه فوتبال قشقایی شیراز گفت: باید شرایطی فراهمشود که این استان در ورزش های مختلف به ویژه فوتبال نیز جایگاه مناسب و درخور توجهی در سطح اول کشور کسب کند.
عنایت الله رحیمی در دیدار مسئولان این تیم دسته اولی با بیاناینکه فارس در همه زمینهها نام و آوازه ای مطرح دارد، تاکید کرد: باید شرایطی فراهمشود که این استان در ورزش های مختلف به ویژه فوتبال نیز جایگاه مناسب و درخور توجهی در سطح اول کشور کسب کند.
وی با بیاناینکه جامعه امروز ما به تقویت امید و نشاط نیاز دارد، فعالیت تیم های ورزشی و برگزاری مسابقات را زمینه ای مناسب برای ایجاد نشاط و انسجام اجتماعی دانست.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید اقدامات زیادی در جهت توسعه زیرساخت های ورزشی در شهرها و روستاها انجام داده است.
رحیمی همچنین تاکید کرد: مدیریت ارشد استان در چارچوب مقدورات از هیچگونه کمکی برای تقویت تیم های ورزشی از جمله تیم های فوتبال قشقایی و فجر سپاسی دریغ نخواهد کرد.
آمادگی کشور قطر برای استفاده از امکانات ایران در جام جهانی ۲۰۲۲
نخست وزیر و وزیر کشور قطر اخیراً در دیدار با استاندار فارس آمادگی کشورش را برای استفاده از امکانات ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ اعلام کرد، این یعنی باز شدن پنجرهای روشن برای شکوفایی فوتبال فارس و کشور در یک رویداد مهم و عظیم جهانی.
اگر این اتفاق در استان فارس رخ دهد، هم در زمینه اقتصاد و هم در عرصه فنی فوتبال دستاورد، چشم گیری خواهد داشت و این همان حلقه مفقود شده فوتبال فارس است که در تاریکخانه سو سو میزند.
شهر شیراز و استان فارس به لحاظ برخورداری از امکانات توریستی، ورزشگاه ۵۰ هزار نفری و فاصله بسیارکوتاه هوایی و دریایی با قطر دارد و در صورتی که میزبانی، جام جهانی در ایران محقق شود، رونق کسب و کار به همراه خواهد داشت و ورزشگاهها هم پُرخواهد شد و از این فرصت طلایی استان فارس بیشترین سود را خواهد برد.
ساختار هیأت فوتبال فارس به کلی دگرگون شود
حال که این رویداد مهم و بی سابقه برای کشورمان و استان فارس کلید خورده، آنچه که نیاز اساسی است، همانا دگرگونی درساختار هیأت فوتبال فارس و شیراز به ویژه در بعد نیروی انسانی است و اگر این اتفاق رخ دهد فارس هم در فوتبال به قله خواهد رسید.
صدور مجوز مدارس و آکادمی فوتبال و نظارت دقیق بر عملکرد آنها، نظارت کامل بر باشگاههای استان، بازدید از شهرستانها، برگزاری کلاسهای مربیگری، داوری، برگزاری منظم رقابتهای فوتبال و فوتسال، ارتقا دادن سطح داوری، جذب حامی مالی برای تیمها (اسپانسر) کمک مالی، فنی، پشتیبانی و تجهیزاتی به هیأتهای شهرستانها و بخشهای تابعه، قسمتی از شرح وظایف هیأت فوتبال است که باید این هیات بیشتر و جدی تر به آن بپردازد.
حال ناخوش فوتسال، هفت سال دوری از لیگ برتر، اعتراض ورزشکاران فوتبال و فوتسال بانوان، به تاریخ پیوستن فوتبال ساحلی فارس که یک زمان کاپیتان در تیم ملی داشت، سقوط پایههای فوتبال فارس براثر سیاستهای غلط، نادیده گرفتن شهرهای فوتبال خیز همچون، شهرستان مرودشت و ممسنی عرضه کننده چهرههای ملی وحاضر در باشگاههای مطرح کشور بودند مهمترین مسایل مطرح در حوزه فوتبال و فوتسال فارس است.
همچنین، افزایش بی رویه مریبان و داوران که اکثراً بیکار هستند، فروپاشی باشگاه سازنده و پر افتخار همچون برق شیراز ۷۵ ساله، به انزوا رفتن باشگاههای مرصاد، صدرا و تعدادی دیگر، اعتراض بر نحوه اداره مدارس فوتبال از سوی خانوادهها و سوء استفاده در این زمینه، جزیرهای شدن ساختار اداری هیأت و بسیاری ریخت و پاش های دیگر نیز مواردی است که به نظر نمیرسد با این کارنامه جای دفاع داشته باشد و همانگونه که کارشناسان ورزش در شورای عالی ورزش فارس به این مسئله مهم پرداختهاند نیاز است با درایت استاندار فارس به بحران فوتبال فارس پایان داده شود.
۶ میلیارد تومان پول دولت در حلقوم فوتبال بی نتیجه فارس فرو رفت
براساس آماری که مدیرکل ورزش و جوانان فارس طی سالهای اخیر ارائه داده است، مبلغ ۶ میلیارد تومان از بودجه دولت در حالی که میشد صرف دیگر رشتههای مدال آور فارس درعرصه جهانی، المپیک و آسیایی کرد، و منع قانونی هم نداشت در حلقوم فوتبال فارس بی نتیجه فارس فرو رفت.
حال با این کمک دولت و بودجهای که باشگاههای فجر و قشقایی شیراز به طور جدا گانه در این سالها صرف کردند و هم اینک هم به دلیل بدهی در نقل و انتقال بازیکنان، محروم هستند، اگر فوتبال فارس خوب مدیریت شده بود، حتماً یک تیم در لیگ برتر با این هزینهها داشت که این امر خواسته استاندار فارس نیز میباشد.
چماق فیفا بر سر تحقیق و تفحص در هیأت فوتبال و فدراسیون
سال هاست که باندهای مافیایی فوتبال که در رسانهها هم دست دارند، چماقی را بنام فیفا علم کردهاند و مانع از تحقیق و تفحص بر روی هیأتها و فدراسیون فوتبال میشوند و برخی رسانهها هم خواسته و یا ناخواسته به دفاع میپردازند که این امر مغایر با اصول و حرفه خبری است و باید در شفاف سازی کمک کنند تا شک و شبههای بوجود نیاید، و پرنده فساد در فوتبال نیز سالها در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خاک میخورد.
آئین نامه فیفا چه میگوید
فیفا میگوید: دولتها حق دخالت در انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال ندارند اما آنها میتوانند بر اساس قوانین داخلی بر سایر امور فدراسیون تحقیق و تفحص کنند و دولت حق دارد که بداند از پول بیت المال چگونه در فوتبال هزینه میشود.
پرسش اینجاست؛ مگر میشود فدراسیونی با پول دولت ارتزاق کند اما قانونگذار اجازه نداشته باشد در چگونگی اجرای قانون نظارت کند؟
مگر این فوتبال بی کیفیت چه دارد که حاضر نیستید جای خود را به اشخاص جوان، تحصیل کرده و تشنه خدمت با ایدههای نو بدهید و آنگاه برای ماندن متوسل به فیفا میشوید و از همان ابزار خیالی چماق تعلیق که اساسنامه آن نه به تأیید هیأت دولت رسیده و نه فیفا آن را تأیید کرده است برای بقا به هر قیمتی استفاده میکنید.
نویدهای تازه حاکی از آن است که اراده و عزمی ملی برای دگرگونی در فوتبال فارس رقم خورده و بهتر است کسانی که نمیتوانند تحولات پیش رو را بپذیرند خود کنار روند و اجازه دهند خونی تازه در شریانهای خشک شده فوتبال فارس جاری شود.
۹۶۰۰/۶۱۱۳