کوشنر این سخنان را یکشنبه شب در گفت وگوی تلفنی با روزنامه نگاران صهیونیستی و عرب اظهار کرده است.
به گزارش تارنمای روزنامه صهیونیستی "هاآرتص"، کوشنر مدعی شد: مسؤولان فلسطینی با تحت فشار قرار دادن بازرگانان و شرکت کنندگان در کنفرانس منامه، موجب شدند که این کنفرانس شکست بخورد.
پیش از این "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که "معامله قرن" راه به جایی نخواهد برد و فلسطینی ها موجب ناکامی آن خواهند شد.
کوشنر گفت: شمار زیادی از بازرگانان و نمایندگان شرکت ها می خواستند در کنفرانس منامه حضور یابند، اما حمایت نشدند و این طرح اقتصادی بدون حضور رهبران فلسطینی تکمیل نخواهد شد.
نشست منامه روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۴ و ۵ تیرماه) با عنوان جعلی "صلح برای رونق اقتصادی" در بحرین برگزار شد.
داماد ترامپ اعلام کرد: مقرر شد که ۲۸ میلیارد دلار از مجموع ۵۰ میلیارد دلار در کرانه باختری و نوار غزه سرمایه گذاری شود، اما این سرمایه گذاری تا زمانی که رهبران فلسطینی موضع خود را تغییر ندهند، امکان پذیر نیست.
کوشنر گفت: نمایندگانی از چند کشور آفریقایی در کنفرانس منامه حضور داشتند و به ما اعلام کردند اگر فلسطینی ها علاقهای به جذب سرمایه گذاری ندارند، از جذب این سرمایه گذاری اقتصادی و توجه آمریکا و سایر کشورهای جهان به قاره آفریقا استقبال میکنیم.
نشست بحرین با مشارکت چند کشور محدود عربی شامل مغرب، اردن، مصر، امارات و عربستان سعودی به علاوه میزبان و تحریم گروههای فلسطینی و با هدف اعلام عادی سازی روابط تل آویو و برخی کشورهای عرب منطقه برگزار شد.
داماد ترامپ در پایان افزود: با وجود هجمه بی سابقه مقامهای فلسطینی علیه آمریکا، اما همچنان درهای کاخ سفید برای (گفت وگو با) مردم فلسطین و رهبران آن باز است.
بسیاری از تحلیلگران، کنفرانس منامه را نقطه آغاز شکل گیری طرح ننگین «معامله قرن» ترامپ در خاورمیانه میدانند.
معامله قرن، طرحی آمریکایی است که در آن بیت المقدس و بخشهای اشغالی از کرانه باختری که شهرکهای صهیونیست نشین در آنها ساخته شده، به رژیم اشغالگر واگذار و بازگشت فلسطینیها به سرزمینی مادری شان کلاً منتفی خواهد شد.
این طرح همچنین شامل چشمپوشی فلسطینیها از حق بازگشت به سرزمین خود و تعیین منطقه "ابودیس" به عنوان پایتخت کشور فلسطین است؛ طرحی که با خشم بسیاری از گروههای فلسطینی، مردم کشورهای عربی و شخصیتهای مختلف در جهان روبرو شده است.
نظر شما