گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان به ایرنا حاکیست؛ عباس کشاورز در بازدید از مزارع برنج استان با بیان این مطلب و تصریح اینکه مزارع نسبت به سال گذشته از وضعیت خوبی برخوردارند، افزود: در این راستا طرحی جامع از سوی وزارت جهادکشاورزی تهیه شده که تنوع سازی ارقام، تکثیر ارقام، افزایش معنی دار بذر از جمله اجزای این طرح است.
وی با توصیه به کشاورزان خاطرنشان کرد: حتماً از بذرهای گواهی شده استفاده کنند و هزینه آن از سوی دولت پرداخت شده است.
کشاورز ادامه داد: تنوع ارقام محصول معرفی شده توسط مؤسسه تحقیقات برنج موجب شده در هر منطقه قادر باشیم ارقام مناسب را برای کشاورزان معرفی کنیم و آنان حق انتخاب داشته باشند.
وی تصریح کرد: کشاورزان باید به ارقام جدید محصول برنج توجه داشته باشند چراکه عملکرد و کیفیت بالاتری دارد ضمن آنکه بعد از برداشت برنج از زمین زراعی خود برای کشت دوم استفاده کنند.
معاون وزر جهاد کشاورزی با تصریح اینکه در تأمین کود مشکلی نداریم و به اندازه کافی کود در کشور موجود است، افزود: امسال باتوجه به تغییراتی که در وضعیت آب و هوایی و بارندگیها ایجاد شده، ابتلاء به اپیدمی شدن بیماریها را تشدید میکند و کشاورزان حتماً باید بیماریها را در مزارع کنترل کنند.
وی یادآور شد: تمامی برگهای برنج تا هنگام برداشت میبایست سالم و عاری از هرگونه بیماری باشد.
ابراهیم اکبرزاده مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز هفته گذشته از کشاورزان برنجکار استان خواست مراقب شیوع بیماری بلاست در شالیزارها باشند. اینجا را ببینید
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود. بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود. بیشترین اراضی شالیکاری استان نیز در شهرستانهای رشت و صومعهسراست.
سازمان جهاد کشاورزی استان هم اعلام کرده که خوشههای برنج در نزدیک به ۲۰ درصد شالیزارهای گیلان به بار نشسته است. اینجا را ببینید
۷۲۹۶/۲۰۰۷/
نظر شما