۱۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۶:۱۸
کد خبر: 83386353
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

حال صنعت همدان به از تجارت

۱۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۶:۱۸
کد خبر: 83386353
حال صنعت همدان به از تجارت

همدان - ایرنا -گرانی سیب زمینی و گلایه های مکرر مردم از یک سو و آغاز اکتشاف طلا و جان گرفتن کارخانه های بی رمق و کم شدن آمار بیکاران از سوی دیگر آمیزه ای از حال خوش و ناخوش همدان دارد؛ اما آنچه پیداست حال صنعت دیار هکمتانه بهتر از تجارتش است.

این روزها قیمت سیب زمینی در همدان با نرخ گوشت مرغ برابری می‌کند، این برابری ناعادلانه را نه مصرف کنندگان تاب آوردند و نه خبرنگاران؛ تا انجا که در نشست خبری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان که امروز دوشنبه تدارک دیده شده بود، بی هیچ حاشیه‌ای سر اصل مطلب رفته و موضوع سیب زمینی را به ده‌ها اتفاق خوش و ناخوش این حوزه ترجیح داده و علت گرانی این محصول را جویا شدند.

صادرات متهم ردیف اول گرانی سیب زمینی

صادرات طبق معمول متهم ردیف اول گرانی سیب زمینی مطرح شد، "ممنوعیت صادرات این محصول را باید دولت اعلام کند که تاکنون خبری نیست، اصولاً موضوع ممنوعیت محصول را مناطق تولید کننده آن باید درخواست و پیگیری کنند، مثلاً درباره برنج استان‌های شمالی و برای سیب زمینی نیز همدان".

اینها صحبت‌های حمیدرضا متین است که مو به مو برای خبرنگاران جزئیات را توضیح می‌دهد بلکه قانع شوند.

او می‌گوید: درباره ممنوعیت صاردات سیب زمینی مکاتبه‌های لازم صورت گرفته و چندین بار هم پیگیری کرده‌ایم اما هنوز خبری نشده است.

نشست خبری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان

همدان قطب تولید سیب زمینی است و در کمیت و کیفیت سرآمد کشور است، درحالی که مردم این منطقه این محصول بومی و محلی را به گران‌ترین قیمت تهیه می‌کنند.

هم اینک نیاز استان همدان به این محصول از دیگر استان‌ها تامی ن می‌شود و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری می‌کند که با برداشت محصول همدان و ورود به بازار قیمتها شکسته شده و سیب زمینی به قیمت واقعی خودش برسد.

اما برخی کارشناسان مدعی هستند که به دلیل افزایش هزینه‌های تولید مانند بذر و نهاده و کارگر چندان هم نمی‌توان به وعده‌های بالا خوش بین بود که کشاورزان دسترنج خود را با قیمت پایین‌تری روانه بازار کنند.

شبکه تأمین، چاره گرانی

پس از سیاست‌های دولت در امر صادرات و واردات، نبود شبکه تأمین برای تأمین محصولات کشاورزی و دامی مورد نیاز مردم، بیشترین نقش را در افزایش بی رویه قیمت‌ها دارد؛ این هم نظر کارشناسی رئیس صمت همدان است که با افسوس و حسرت از نرخ گذار شدن دامدار و زارع و باغدار گلایه می‌کند و دل خونی دارد.

به گفته متین محصولات تولیدی اعم از میوه و گوشت درون شبکه باید رده بندی و قیمت گذاری شده تا سرو سامان بگیرد.

بحث سیب زمینی به نتیجه نمی‌رسد؛ حتی توزیع منظم قند و شکر در بازار و جلوگیری از افزایش قیمت این محصولات و تأمین و عرضه بی عیب و نقص ۴۸ هزار حلقه لاستیک مورد نیاز ناوگان حمل و نقل استان هم خبرنگاران را راضی نمی‌کند و پای صنایع تعطیل استان را به میان کشیده و خواستار اعلام آخرین وضعیت این بخش می‌شوند.

نشست خبری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان


همت دولت برای زنده کردن ۸۷ کارخانه بی رمق

هم اینک کوشش دولت برای بازگردان کارخانه‌های «پارت شیمی»، «کیان کرد»، «شعبه دوم فولاد جعفری» و «نخ تایر» و چند واحد دیگر به ثمر نشسته است.

اختلاف شرکا، کمبود نقدینگی و فرسودگی ماشین آلات مهمترین مشکلات کارخانه‌هایی است که رئیس صمت همدان تعدادشان را ۸۷ واحد اعلام و به عزم و اراده محکم دولت برای بازگشت آنها به چرخه تولید تاکید می‌کند.

و باز هم به استناد آمار و اطلاعات متین ۲۸ واحد صنعتی فعال استان که تأثیر گذاری بیشتری در اقتصاد و اشتغال این منطقه دارند، کاندید رونق تولید هستند و بیشتر توان مسئولان برای توسعه خطوط تولید و تقویت اشتغال این طرح‌ها صرف می‌شود.

کارخانه شیشه همدان یکی از این کاندیداهاست که دولت با پرداخت سرمایه در گردش مورد نیاز، زمینه افزودن خط تولید بطری را فراهم کرده و به زودی راه اندازی و برای ۲۴۰ نفر از جوانان جویای کار این منطقه شغل ایجاد می‌کند.

افزایش واردات مواد اولیه و حال خوب تولید

بر اساس آمار گمرک همدان واردات کالا در سه ماهه نخست امسال در قیاس با مدت مشابه پارسال ۱۱۶ درصد رشد داشته است و این افزایش نشان از رونق گرفتن تولید در استان همدان دارد زیرا بیشتر اقلام وارد شده مواد اولیه کارخانه‌ها و صنایع هستند و در شرایط تحریم و تنگناهای اقتصادی کار بزرگی محسوب می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان تاکید می‌کند که با وارد کردن مواد اولیه مورد نیاز دیگر کمبودی در کارخانه‌ها وجود ندارد و می‌توان گفت حال تولید در استان خوب است.

بیم و امیدهای طلایی

از گمرک همدان که گذر کنیم، آغاز به کار عملیات اکتشاف طلا خبری است که می‌تواند برق امید را در دل مردمان این دیار بتاباند؛ چراکه نیمه اردیبهشت امسال مجوزهای لازم به بهره بردار داده شده تا برای نمونه برداری از منطقه اُشوند نهاوند اقدام کند.

به گفته متین در این عملیات میزان ذخیره طلا مشخص شده و سپس می‌توانیم درباره وجود معدن طلا اظهارنظر کنیم.

نشست خبری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان

او امیدوار است تا ۱۸ ماه آینده بتواند با قاطعیت بود و نبود معدن طلا را اعلام کند اما به لحاظ رگه‌های ضعیف و ناچیز طلا در این منطقه وجود ذخایر غنی شاید قدری زیاده خواهی و بلند پروازی به نظر برسد.

نشست اهالی رسانه با مرد شماره یک صنعت، معدن و تجارت همدان بعد از یکی دو ساعت بحث و تبادل نظر پایان گرفت اما درد و رنج‌های تولید کننده و مصرف کننده همچنان ادامه دارد، شاید ریشه این دردها جایی دیگر باشد دور میزهای بزرگ‌تر با آدم‌های کارسازتر؛ به هرحال آنچه از شواهد پیداست حال و روز صنعت و معدن این دیار بهتر از تجارت و بازارش است.

۷۵۲۷/‏۲۰۹۰

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha