۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۰:۱۵
کد خبر: 83386845
T T
۰ نفر

زلنسکی خواستار دیدار با پوتین شد

۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۰:۱۵
کد خبر: 83386845
زلنسکی خواستار دیدار با پوتین شد

مسکو - ایرنا - ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور جدید اوکراین به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیشنهاد داده است برای پایان دادن به اختلافات دو کشور با یکدیگر دیدار و گفت وگو کنند.

براساس گزارش روز دوشنبه رسانه‌های روسیه، ولادیمیر زلنسکی به خبرنگاران اوکراینی گفته است تمایل دارد در مینسک پایتخت بلاروس با پوتین دیدار کند اما در عین حال این شرط را مطرح کرده است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و نخست وزیر انلگیس باید در این جلسه حضور داشته باشند.

به گفته رئیس جمهوری اوکراین، موضوع این دیدار «کریمه به چه کشوری تعلق دارد؟ و چه کسی حق حضور در منطقه دونباس را ندارد؟» خواهد بود.

در همین حال تاس به نقل از روسلان استفانچوک نماینده رئیس جمهوری اوکراین در پارلمان این کشور نوشت: ولادیمیر زلنسکی در حال برگزاری نشستی برای فراهم آوردن مقدمات یک ارتباط ویدئویی مستقیم رسانه‌ای بین مسکو و کییف است.
وی افزود: این ارتباط ویدئویی را شبکه تلویزیونی روسیه یک و کانال تلویزیونی نیوز وان اوکراین برگزار خواهند کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه به تازگی با اشاره به پیروزی «ولادیمیر زلنسکی» در انتخابات ریاست جمهوری اوکراین تصریح کرد: گرچه وی یک بازیگر خوب است اما رئیس‌جمهور خوب بودن یک موضوع متفاوت است.
پوتین در همایش بین‌المللی اقتصادی سنت پترزبورگ در ارتباط با احتمال دیدار بدون پیش‌شرط با رئیس جمهوری اوکراین گفت: گرچه هنوز با طرف اوکراینی تعامل نداشته است اما دیدار با یک کمدین سابق از نظر وی مشکلی ندارد.
پوتین خاطرنشان کرد: من این مرد (زلنسکی) را نمی‌شناسم و امیدوارم در آینده شناخت خوبی از وی پیدا کنم.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در این مورد گفته است: دیدار پوتین با زلنسکی در قالب نورماندی فقط در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که شرایط خاصی محقق شوند.

یکی از شروطی که روسیه بر آن تاکید دارد، آمادگی اوکراین برای اجرای توافقنامه مینسک است، ضمن اینکه باید ارتباط مستقیمی میان نمایندگان جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک هم برقرار شود.
اختلافات روسیه و اوکراین که با یکدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی بی پایانی دارند از سال ۲۰۱۴ و پس از وقوع تغییرات در اوکراین که کییف از آن به عنوان «انقلاب» و روس‌ها «کودتا» یاد می‌کنند، آغاز شده است.
مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مرکزی در کییف زدند.
با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، روسیه امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل می‌دادند رای به استقلال از اوکراین و سپس درخواست پیوستن به روسیه دادند که با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا کرد.
از آن تاریخ به این طرف، آمریکا و غرب انواع تحریم‌های اقتصادی را علیه روسیه و شخصیت‌ها و شرکت‌هایی که در کریمه فعالیت می‌کنند وضع کردند تا شاید روسیه از کریمه پا عقب بگذارد.
اوکراین هم از جامعه جهانی خواسته است ضمن نپذیرفتن کریمه به عنوان جزئی از خاک روسیه، این کشور را اشغالگر بخوانند و به روسیه برای بازپس دادن این منطقه به اوکراین فشار بیاورند.
مقابله با روسیه به اصلی ترین شعار پترو پروشنکو رئیس جمهور پیشین اوکراین تبدیل شده بود تا شاید بتواند از این طریق یک دوره دیگر در مقام ریاست جمهوری اوکراین باقی بماند.

پوتین در آخرین اظهار نظر خود تا به امروز در خصوص کریمه گفته است که مسکو با هیچ کسی در خصوص حق حاکمیت خود بر این منطقه مذاکره نمی‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha