دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین امروز چهارشنبه اعلام کرد: این مذاکره تلفنی به ابتکار طرف اوکراینی صورت گرفت و ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی درباره حل و فصل اوضاع مناطق جنوب شرق اوکراین (دونباس) بر اهمیت رعایت آتش بس برقرار شده در روز ۲۱ ماه جولای و دور سازی تسلیحات از خطوط حائل تاکید کردند.
رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد که برای حل و فصل مناقشه باید در وهله اول گلوله باران مناطق مسکونی دونباس که منجر به قربانی شدن غیرنظامیان می شود را متوقف کرد.
پوتین سپس بر اهمیت اجرای مفاد توافقنامه مینسک از جمله جنبه های حقوقی آن و ارائه موقعیت ویژه به جمهوری های خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاکید کرد.
وی در این رابطه بر لزوم گفت وگوهای سازنده بین طرف های درگیر از جمله در چارچوب گروه تماس مینسک تاکید کرد.
روسای جمهوری روسیه و اوکراین توافق کردند به تلاش ها برای بازگرداندن افراد بازداشت شده به خانه های خود و آزادی آنها بیفزایند.
در این گفت وگوی تلفنی دورنمای همکاری در چارچوب گروه چهار نورماندی (شامل روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان) بررسی شد.
منطقه مناقشه دونباس در هفته های اخیر شاهد تنش های شدید و درگیریهای مسلحانه بوده که دو طرف یکدیگر را به نقض آتش بس و گلوله باران مواضع طرف مقابل متهم کرده اند.
سخنگوی وزارت دفاع اوکراین دیروز از کشته شدن چهار نظامی این کشور در منطقه مورد مناقشه دونباس در شرق این کشور خبر داد.
دمیتری گوتسولیاک با متهم کردن شبه نظامیان جمهوری های خودخوانده دونتسک و لوگانسک در منطقه دونباس مبنی بر عدم رعایت آتش بس، گفت که آنان مسئول کشته شدن سربازان اوکراینی هستند.
گفتنی است آتش بس کنونی در دونباس، چندمین مورد آتش بس در این منطقه در سالهای اخیر است.
آتش بس کنونی کمتر از یک ماه پیش با توافق در نشست گروه تماس اوکراین متشکل از نمایندگان اوکراین، جمهوری های خودخوانده دونتسک و لوگانسک، روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا، برقرار شده بود و از ۳۰ تیرماه به اجرا گذاشته شده است.
بر اساس گزارش رسانه های روسی، نیروهای اوکراینی پس از برقراری آتش بس در دونباس، با شروع گلوله باران مناطق مورد مناقشه، این توافق را نقض کردند.
مناطق شرق اوکراین از سال ۲۰۱۴ با سقوط حکومت ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهوری وقت، شاهد حرکت های جدایی طلبانه است.
کییف و سایر کشورهای قدرتمند اروپایی و آمریکا همواره روسیه را عامل تشویق جدایی طلبی در اوکراین می دانند، ولی مسکو این ادعا را همواره رد و اعلام کرده که براساس توافق های بین المللی طرفین باید به مذاکرات برای رسیدن به توافق ادامه دهند.
این دومین تماس سران روسیه و اوکراین پس از به قدرت رسیدن زلنسکی در کییف است.
نظر شما