ایرج راد در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان آنکه همواره تعامل و تلاش برای فعالیت مشارکتی نتایج و دستاوردهای بزرگی داشته یادآور شد: بعد از اتفاقات و حاشیه های پیرامون محوطه تئاترشهر به دلیل حضور دست فروشان، هنرمندان تئاتر در تعامل با خانه تئاتر به عنوان تنها نهاد صنفی این اعضا دغدغه ها و مطالبات شان را از نهادهای بالادستی مانند اداره کل هنرهای نمایشی همچنین شهرداری بیان کردند.
وی ادامه داد: در سایه انتقال مطالبات هنرمندان همچنین تعامل اعضای خانه تئاتر با اداره کل هنرهای نمایشی و همراهی شهرداری منطقه ۱۱ در راستای رفع حاشیه های محوطه و پیادهراه مجموعه تئاتر شهر طی یک ماه اخیر، بساط دستفروشان از این محل ها جمع شد و آرامش به پیاده راه ها و فضای پیرامونی مجموعه تئاترشهر برگشت.
راد تصریح کرد: شاید برای رسیدن به این اتحاد نیاز نبود شاهد اتفاق تلخی مانند ضرب و جرح و شلیک گلوله در مجموعه تئاترشهر باشیم؛ اما آن اتفاق باعث شد این بار اتحاد بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازوی اجرایی آن در حوزه تئاتر یعنی اداره کل هنرهای نمایشی با مدیریت مجموعه تئاترشهر همچنین خانه تئاتر و نهادهای دیگری در حوزه نظام شهری یعنی شهرداری تهران و نیروی انتظامی روی دهد.
رئیس هیات مدیره خانه تئاتر با بیان آنکه یکی از مهمترین دغدغه های مدیریت شهری تعریف فعالیت ها و بافت سازی نقاط مختلف شهر است، یادآور شد: وقتی در محدوده ای مانند چهارراه ولیعصر شاهد حضور قطب هنری مانند مجموعه تئاترشهر هستیم؛ می توان محیط پیرامونی این ساختمان را به محل فعالیت هنرمندان عرصه تئاتر یا فعالیت های ثابت و دائم حوزه فرهنگ و هنر و بافت این مجموعه را به بافتی فرهنگی - هنری تبدیل کرد.
راد با مثبت ارزیابی کردن برچیده شدن بساط دستفروشان طی یکی، دو ماه اخیر که گویا به شکل قطعی صورت گرفته گفت: خوشبختانه این بار در کنار همراهی و تعامل شهرداری با مسئولان حوزه فرهنگ و هنر همچنین همراهی آنها با خانه تئاتر، شاهد تعامل همه جانبه پلیس تهران نیز بودیم.
وی افزود: درست به همین سبب بساط دستفروشان در محوطه پیرامونی تئاترشهر به صورت مستمر پهن نشد، با نصب بنرها و قطعی شدن قانون اجرای ساماندهی طرح فرهنگی برای بازگرداندن آرامش به بافت محوطه تئاترشهر و چهارراه ولیعصر به عنوان یکی از قطب های فرهنگی پایتخت گام مثبت و ارزنده ای در حیطه بافت سازی شهری برداشته شده است.
این بازیگر پیشکسوت به ارائه پیشنهادهای خود به مسئولان هنری، شهری و وزارت ارشاد برای تعریف بافت پیرامونی محوطه تئاترشهر و چهار راه ولیعصر به بافتی فرهنگی و هنری اشاره کرد و افزود: پیشنهاد من این بود که با همراهی مدیران شهری محوطه پارک دانشجو همچنین اطراف مجموعه تئاترشهر را به محلی و محیطی فرهنگی و هنری بدل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال می شود این محیط را به فضایی برای کتابخوانی و تعامل هرچه بیشتر شهروندان حاضر در محوطه چهارراه ولیعصر، پارک دانشجو و تئاترشهر برای تبدیل شدن آن به فضای ثابت و همراهی با کتاب همچنین اجرای آثار تئاتری و بسترسازی برای آشنایی و فراگیری ضریب نفوذ این هنر با اجراهای عمومی و مستمر به شکل خیابانی و میدانی فراهم کنیم.
رئیس هیات مدیره خانه تئاتر با تاکید بر آنکه شاید این سخنان در حال حاضر بیشتر در حد پیشنهاد باشد تصریح کرد: شکی نیست که میتوان با الگو قراردادن بافت سازی فرهنگی - هنری در محیط هایی که ظرفیت آن فراهم است؛ مانند مجموعه تئاترشهر در حوزه چهارراه ولیعصر شاهد قدرت بافت های فرهنگی - هنری در پایتخت و به تبع آن در سراسر کشور به واسطه وجود اماکن فرهنگی باشیم.
وی افزود: در صورت تحقق این مهم می توانیم به شکل عینی و عملی شاهد تاثیرگذاری فعالیتهای فرهنگی در ارتقای سطح فرهنگ میان تمام شهروندان و هموطنان ایرانی به واسطه فعالیت های مستمر اجرایی با محتوای فرهنگ و هنر باشیم.
نظر شما