مسعود اسماعیلی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، در پاسخ به این پرسش که چرا فعالیتهای دانشجویان دختر در تشکلهای دانشجویی کمتر از دانشجویان پسر است گفت: به نظر میرسد به دلیل جنس کار تشکلهای دانشجویی، بستر کار برای دانشجویان دختر کمتر فراهم است؛ مسئلهای که یکی از دانشجویان دختر در دیدار دانشجویان با رهبری مطرح کرد همین بود که امکان ظهور و بروز تشکیلاتی دانشجویان دختر محدود است.
اسماعیلی افزود: این دغدغه نکته بسیار به جایی بود که باید مورد توجه قرار میگرفت؛ چرا که بیش از نیمی از دانشجویان دانشگاههای ایران را دانشجویان دختر تشکیل میدهند و بنابراین ضروری است حضور آنها در فعالیتها و برنامههای مختلف در حد سهمی که در دانشگاه دارند، تقویت شود.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر رشد تشکیلاتی، فکری و اندیشهای که در فعالیتهای دانشگاهی اتفاق میافتد برای موفقیت و دست یابی به زندگی مطلوب بعد از دانش آموختگی مهم و ضروری است، بنابراین دانشجویان دختر در سطح کارهای مختلف دانشگاه و تشکلهای دانشجویی باید حضور پررنگ داشته باشند.
وی گفت: در این زمینه دغدغهای در سامانه مدیریت تشکلهای دانشجویی وجود داشت که با توصیه رهبری جدی تر شد، ما روش و مدل مدیریت دانش را برگزیدیم.
به گفته اسماعیلی به این معنا که مسیری را برای تجربه نگاری شروع کردیم و تجربه فعالیتهای دانشجویان در تشکلهای دانشجویی و به ویژه در بسیج دانشجویی را ثبت کردیم و تجربیات منتخب و برگزیده خواهران دانشجو را که در تشکلها فعال بودند، منتشر کردیم.
وی تصریح کرد: در این پروژه با فعالان تشکلی حدود ۴۰ دانشگاه مصاحبه و در نتیجه حدود ۲۰۰ مصاحبه احصا شد.
اسماعیلی یادآور شد: این مصاحبهها در ادامه در سه حوزه دانشجویان ورودی جدید، نقش آفرینی در دانشگاه و مدیریت تشکل خواهران دسته بندی و در سه جلد مجزا با عنوان جزوه «تشکیلات دخترانه»، منتشر شد.
معاون سامانه مدیریت تشکلهای دانشجویی اظهار کرد: این جزوه با توجه به جایگاه خاص زن در تشکیلات دانشجویی و نگاه تمدنی ویژهای که انقلاباسلامی نسبت به بانوان دارد و همچنین با توجه به اقتضائات خاص آنان برای انجام کار تشکیلاتی، جمعآوری، نگارش و تدوین شده است.
اسماعیلی در مورد نحوه دسترسی به این خاطرات هم گفت: خاطرات جمع آوری شده در جزوه «تشکیلات دخترانه» در سایت «کالک» به نشانی www.kalk.ir قابل دسترسی است. همچنین دریافت مستقیم این محتوای تشکیلاتی در نشانی https://kalk.ir/doc/package/۱۰۵۵/ امکان پذیر است.
وی در پاسخ به این سوال که فعالیتهای آینده سامانه مدیریت تشکلهای دانشجویی در این زمینه چه اقداماتی است، گفت: سامانه مدیریت تشکلهای دانشجویی در نظر دارد در گامهای بعدی خود به ارائه راهکار برای رفع دغدغهمندی و رشد سطح فعالیت بانوان فعال در تشکلهای دانشجویی بپردازد تا فضای تشکلهای دانشجویی که به نظر میرسد در آن فعالیت دختران و بانوان محدودتر است، بهبود پیدا کند.
نظر شما