به گزارش شامگاه چهارشنبه خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، «محمد حسین ضمیریان» در دومین اجلاس سراسری مسئولان بسیج سراسر کشور که در سال ۹ دی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به لزوم تربیت نیرو برای نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: توسعه طرح حلقه صالحین در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: از سال گذشته نیازسنجی آموزشی در فضای علمی از دانشجویان و استادان آغاز شده و تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه مییابد و در این زمینه طرحهایی مثل حلقه صالحین تقویت میشود.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب تصریح کرد: سازمان بسیج اساتید کشور برای اجرایی کردن اهداف هفت گانه بیانیه گام دوم رهبر انقلاب و آموزش تمدنسازی که در بیانات رهبری به آن اشاره شده با همکاری دانشگاه امام حسین (ع)، مدرسه عالی حکمرانی را تأسیس میکند؛ کار ویژه این مدرسه استفاده از ظرفیت فقه در کشور است.
ضمیریان خاطرنشان کرد: جلسات دورهای تمدن اسلامی توسط بسیج اساتید در مراکز استانی به صورت هفتگی در حال برگزاری است. استادان در این دورههای آموزشی برای انتقال دانش تمدنسازی اسلامی به دانشجویان در دانشگاهها تعلیم و آموزش میبینند.
وی افزود: کتاب، بخشی از نیازهای علمی روز استادان را برطرف میکند. معاون تربیت و آموزش در سال گذشته اقدام به ارسال کتابها به مراکز استانی با هدف غنیسازی علم استادان میکند. معاون آموزشی سازمان بسیج اساتید یادآور شد: همچنین در سال ۹۸ ترویج، تبیین و آموزش مباحث و نظریههای مرتبط با اخلاق انسانی و حجاب به صورت جدی در دستور کار این معاونت قرار دارد. در سال ۹۸ ترویج، تبیین و آموزش مباحث و نظریههای مرتبط با اخلاق انسانی و حجاب به صورت جدی در دستور کار معاونت آموزشی سازمان بسیج قرار دارد.
ضمیریان با اعلام خبر تأسیس سایت آموزش در سازمان بسیج اساتید گفت: این سایت برای آسان کردن ارتباط استادان در مراکز با معاونت تربیت و آموزش سازمان بسیج اساتید تأسیس میشود.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: بسیج اساتید کشور با همکاری سایر اقشار بسیج قصد دارد قرارگاه مشترکی برای تقویت تمامی اقشار بسیج تأسیس کند، بسیج اساتید برای تقویت بسیج دانشجویی برنامههای ویژه دارد.
در حوزه زنان نیازمند مسئله شناسی هستیم
در ادامه این اجلاس، «نیره قوی» معاون امور بانوان سازمان بسیج اساتید هم اظهار کرد: دیدگاه این است که باید در جامعه ما زمینههای رشد در موضوعات مختلف برای زنان فراهم شود و در اصل ۲۱ قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است.
وی افزود: این رشد باید بر مبنای اسلام باشد و عملکرد اصلی معاونت زنان سازمان بسیج اساتید هم معطوف به همین مسئله است. حال آنکه در حوزه زنان، این مسئله که رشد باید در چارچوب اسلامی باشد از جانب برخی، مغفول واقع شده است و برخی حتی با آن عناد دارند.
معاون امور زنان سازمان بسیج اساتید تصریح کرد: قرار نیست معاونت امور بانوان تنها برای زنان فعالیت کند؛ بلکه موضوعات مربوط به زنان برای همه اساتید در دستور کار ما قرار دارد؛ یعنی حوزههای مربوط به خانواده، جوانان، تربیت فرزند و غیره در چارچوب وظایف ما قرار میگیرد. قرار نیست معاونت امور بانوان تنها برای زنان فعالیت کند؛ بلکه موضوعات مربوط به زنان برای همه اساتید در دستور کار ما قرار دارد؛ یعنی حوزههای مربوط به خانواده، جوانان، تربیت فرزند و غیره در چارچوب وظایف ما قرار میگیرد.
قوی خاطرنشان کرد: در حوزه زنان، آرمانهای حضرت امام (ره)، دیدگاههای مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی، تحتالشعاع اندیشههای غربی قرار گرفته است.
معاون امور زنان سازمان بسیج اساتید در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طرح آمریکاییها در خاورمیانه و ایران این است که از طریق زنان و دختران، در مراکز عملی، فرهنگ ایرانی و آرمانهای انقلاب را تحتالشعاع قرار دهند. در این زمینه رهبری گفتند سند ۲۰۳۰ نباید در کشور اجرا شود؛ اما در حال اجراست و به تذکرات رهبری بیتوجهی میشود.
وی در خصوص فعالیت معاونت زنان سازمان بسیج اساتید در حوزه ساختار گفت: در حوزه ساختار، فعالیتهای مختلفی داشتهایم؛ معاونت و شورای راهبردی تشکیل شده و ۳ کارگروه شکل دادهایم که در موضوعات مختلف حوزه زنان فعالیت میکنند. در بسیاری از کارها باید با معاونت فرهنگی همکاری کنیم. در حوزه رصد اخبار هم در آینده، اخبار حوزه زنان به طریقی در اختیار رسانه و جامعه قرار خواهد گرفت.
معاون امور زنان سازمان بسیج اساتید با بیان اینکه مسائل زنان، بُعد داخلی و ریشه خارجی دارد، گفت: مقام معظم رهبری بارها تأکید کردهاند که در حوزه زنان، باید به شدت از اندیشههای غیر و فمنیستی پرهیز کنیم.
قوی در خصوص برنامههای معاونت زنان سازمان بسیج اساتید تصریح کرد: به لحاظ نوع سیستم و ساختار، اولین کار ما این است که در دانشگاهها مسئلهشناسی شود. بر همین اساس تمامی دانشگاهها باید موضوعات مربوط به زنان و استادان متخصص در آن حوزه را شناسایی کنند و شبکهسازی انجام دهند.
قوی ادامه داد: از مهمترین موضوعاتی که میتواند در برنامهها مورد توجه قرار بگیرد، بحث عفاف است. البته عفاف محدود به زنان نیست؛ بلکه مربوط به برخی از کنشهای جامعه است.
معاون امور زنان سازمان بسیج اساتید ادامه داد: بحث عفاف فقط منحصر به زنان نیست؛ بلکه به مردان هم مربوط میشود. لازم است شبکهای از استادان را داشته باشیم که مسئله حجاب و عفاف را پیگیری کنند.
قوی یکی دیگر از موضوعات در حوزه زنان، را بحث عدالت جنسیتی برشمرد و تصریح کرد: امروزه در کشور ما عدالت جنسیتی بیان میشود؛ اما برابری جنسیتی اراده میشود و این مسئله برای حوزه بانوان آسیب زننده است.
گسترش فعالیت سازمان بسیج اساتید در دانشگاه آزاد اسلامی
«محمود هاشمی» رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی هم در دومین اجلاس سراسری مسئولان بسیج اساتید سراسر کشور به ارائه عملکرد این سازمان در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: در یک سال گذشته بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال شبکهسازی بود و در این مسیر یک هزار و ۲۰۰ استاد بسیجی ساماندهی شدند، همچنین تا کنون ۲۹۰ کانون بسیج اساتید در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شده است.
وی افزود: بخشنامه تجهیز و راهاندازی کانونهای بسیج اساتید در دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده است و در حال راهاندازی ۳۰ کانون بسیج اساتید در دیگر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور هستیم.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: پیش از این حتی فضای مناسبی برای فعالیت بسیج اساتید در دانشگاه آزاد اسلامی وجود نداشت؛ اما با تغییر مدیریت و توجه ویژه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فضا برای فعالیت بسیج اساتید مساعد شده است.
کانونهای بسیج برای حل مشکلات استانها راهکار عملیاتی ارائه دهند
«علی مرادزاده» معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور هم در این اجلاس که در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه استادان، رقیب انتخاباتی برای برخی در عرصه سیاست نیستند، اظهار کرد: استادان بسیجی مرجع علمی، فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها هستند و از پایگاه مردمی خود برای رسیدن به مقاصد سیاسی استفاده نمیکنند.
وی ادامه داد: باید جبهه انقلاب برای مقابله با جریانات خاص در جامعه و دانشگاه شکل بگیرد. مقابله با جریانات ضد فرهنگی، عمقبخشی به مفاهیم انقلاب اسلامی و حل مشکلات کشور از اهداف این جبهه است. استادان بسیجی نیز سربازان جبهه انقلاب هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور تصریح کرد: استادان بسیجی با ارائه طرح، ایده و راهکار ابتکار عمل در دانشگاهها را در دست بگیرند. استادان نباید منتظر باشند مسئولان دانشگاه با آنها ارتباط بگیرند؛ بلکه باید پیشتاز امور جامعه دانشگاهی باشند.
مرادزاده خاطرنشان کرد: کانونهای بسیج در استانها باید به کمک نهادها، طیفها و جریانها مسائل و مشکلات استانها را شناسایی کرده و برای حل مشکلات راهکار عملیاتی ارائه دهند. در این صورت اعتماد مردم به استادان بیشتر خواهد شد.
کانونهای بسیج در استانها باید به کمک نهادها، طیفها و جریانها مسائل و مشکلات استانها را شناسایی کرده و برای حل مشکلات راهکار عملیاتی ارائه دهند. در این صورت اعتماد مردم به استادان بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: بین اقشار مختلف بسیج، خلاء ارتباطی وجود دارد. جبهه علمی و فرهنگی با هدف همافزایی و رفع این ضعف باید تشکیل شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج اساتید کشور تأکید کرد: دبیرخانه این جبهه، دریچه ارتباط استادان بسیجی با مردم است. این جبهه برای تحکیم انقلاب اسلامی باید گامهای اصلی با محوریت بسیج اساتید بردارد.
مرادزاده به برنامه فرهنگی استاد و مساجد اشاره کرد و گفت: استادان بسیجی در استانها باید به سراغ اعضای هیئت امنای مساجد بروند و با همکاری یکدیگر مشکلات را بر طرف کنند.
به گفته وی استادان باید محور مساجد باشند. همچنین اردوی راهیان نور با حضور استادان حوزههای معارف اسلامی، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی برای غنیسازی اردوها باید تشکیل میشود تا ضمن روایت دوران دفاع مقدس، مسائل معاصر را نیز بیان کنند.
دومین اجلاس سراسری مسئولان بسیج اساتید سراسر کشور، با حضور مجتبی زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، محمد هاشمی رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی، سردار محمد حسین سپهر جانشین سازمان بسیج مستضعفین و مسئولان کانونهای بسیج دانشگاههای سراسر کشور و معاون سازمان بسیج اساتید در سالن ۹ دی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد./
نظر شما