۱۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۰۱
کد خبرنگار: 760
کد خبر: 83389671
T T
۰ نفر
سئول: محدودیت های صادراتی ژاپن به ضرر توکیو تمام می شود

تهران- ایرنا- یک رسانه کره جنوبی نوشت؛ دلایل و توضیحات نخست وزیر ژاپن درباره محدودیت های اعمال شده بر صادرات مواد حساس به کره جنوبی مبتنی بر مقررات سازمان جهانی تجارت نیست و در نهایت به ضرر توکیو تمام می شود.

" روزنامه "جونگ آنگ ایلبو" به نقل از «لی جائه مین» شخصیت حقوقی این کشور نوشت، مقوله ای به نام اعتماد که "شینزو آبه"، نخست وزیر ژاپن به عنوان دلیل اعمال محدودیت های صادراتی علیه کره شمالی مطرح می کند، مبتنی بر مقررات سازمان جهانی تجارت نیست و توضیحات او در نهایت به ضرر ژاپن تمام خواهد شد.
آبه در ۲ ژوئیه (۱۲ تیر) اعلام کرده بود، محدودیت اعمال شده در زمینه صادرات مواد مهم و حساس به کره جنوبی طبق مقررات سازمان جهانی تجارت است و توکیو بر مبنای اعتماد متقابل، در اقدامات تجاری با سئول بازبینی کرد.
لی خاطر نشان کرد، در مقررات سازمان جهانی تجارت هیچ بندی وجود ندارد که طبق آن، تجارت به عنوان نتیجه کاهش اعتماد متقابل تعریف شده باشد. این به آن معناست که با طرح کاهش اعتماد به عنوان دلیل نمی توان محودیت های تجاری اعمال کرد.
وی در رابطه با تصمیم کره جنوبی برای شکایت از ژاپن در سازمان جهانی تجارت گفت، به نظر می رسد سئول بیشتر ادله مورد نیاز برای طرح شکایت را در اختیار دارد اما، سئول به جزییات بیشتر نیاز دارد، به این معنی که باید چگونگی احیای اقدامات مربوط به مجوز صادرات ژاپن را بررسی کند، این ممکن است بیش از چند هفته وقت ببرد. چنانچه محدودیت های اعمال شده بر صادرات مواد حساس و اساسی نیمه رساناها ژاپن به کره جنوبی محقق شود، به احتمال زیاد، دولت کره جنوبی این اقدام توکیو را به عنوان نقض بند ۶ توافقنامه عمومی تعرفه ها و تجارت اعلام می کند.
این استاد حقوق بین الملل در دانشگاه سئول در رابطه با ثبت شکایت در سازمان جهانی تجارت گفت، این کار با ارایه سندی شروع می شود که از دو کشور می خواهد شروع به بحث و طرح مساله کنند و پس از آن، دو طرف باید طی دو ماه اول، دستکم دوبار دیدار و گفت وگو کنند. اگر طرفین ططی این دو ماه به توافق نرسند، هیئتی سه نفره از سه کشور به حل و فصل مناقشه خواهند پرداخت. بسیاری از کشورها در جریان منازعات تلاش می کنند کشورهایی را برای هیئت سه نفره انتخاب کنند که از اعضای تصمیم گیرنده درباره احکام این سازمان هستند.
لی با بیان این مطلب که از شروع ثبت شکایت تا صدور حکم نهایی درباره شکایت، دستکم ۲۷ ماه طول می کشد، افزود، البته، طرح شکایت در یکی از شوراهای زیرمجموعه سازمان جهانی تجارت، راه دیگر طرح شکایت است. حتی اگر کره جنوبی طرف پیروز شکایت در سازمان جهانی تجارت شود، خلاصی از ماهیت این مساله دشوار است. بسیاری از کشورها حتی پس از شروع روند حل مناقشه در سازمان جهانی تجارت، آشتی کردند. یافتن مبحثی برای مصالحه ضروری و حیاتی است.

ژاپن هفته گذشته محدودیت هایی بر صادرات مواد اساسی مورد استفاده در ساخت صفحه گوشی‌های همراه به کره جنوبی اعمال کرد کهکره جنوبی اعمال این محدودیت‌ها را مغایر اصول سازمان جهانی تجارت خواند در نشست دوشنبه این سازمان به طرح این مساله پرداخت.
به گفته صاحبنظران، این مناقشه بین ژاپن و کره جنوبی نشأت گرفته از حکم سال گذشته دیوان عالی کره جنوبی است که به موجب آن، شرکت‌های ژاپنی به پرداخت غرامت به قربانیان کار اجباری در طول حاکمیت استعماری ژاپن بر شبه جزیره کره در سال‌های ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ محکوم شدند.

ژاپن ضمن انتقاد شدید از این حکم، اعلام کرد، همه غرامت‌های آن در آن طبق معاهده دولت به دولت ۱۹۶۵ پرداخت شد.
ژاپن روز سه شنبه در پاسخ به درخواست مون برای لغو محدودیت‌های اعمال شده بر صادرات مواد حساس و مهم به کره جنوبی و انجام مذاکره برای حل مساله، اعلام کرد، این تصمیم (اعمال محدودیت‌ها) بخشی از تلاش‌ها برای احیای فعالیت‌های داخلی کنترل صادرات و غیرقابل مذاکره است و به لغو این تصمیم فکر نمی‌کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha