۲۰ تیر ۱۳۹۸، ۸:۲۵
کد خبرنگار: 1677
کد خبر: 83389713
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۳۴ طرح بازآفرینی جدید در کردستان تعریف شد

۲۰ تیر ۱۳۹۸، ۸:۲۵
کد خبر: 83389713
۳۴ طرح بازآفرینی جدید در کردستان تعریف شد
عکس تزئینی است

سنندج - ایرنا - ۳۴ طرح بازآفرینی جدید شهری با رویکرد ارتقای کیفیت زندگی و قابلیت زیست پذیری در مناطق مختلف استان کردستان تعریف شده است.

رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری راه و شهرسازی کردستان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال در راستای اجرای تبصره ۱۸، ۳۴ پروژه تعریف شده که ۲۴ مورد آن تعیین تکلیف و به پیمانکار واگذار و عملیات اجرایی آن با ۴۷۴ میلیارد و ۲۶۳ میلیون ریال اعتبار پیش بینی شده، آغاز شده است.

مصطفی رضایی اضافه کرد: ۱۰ طرح از ۳۴ طرح تعریف شده از محل تبصره ۱۸ در سایت مناقصات بارگذاری شده که حدود ۳۷۱ میلیارد ریال اعتبار برای آن منظور شده است.

وی افزود: سال گذشته نیز از محل اعتبارات ملی و استانی تعداد ۱۹ طرح با مجموع ۲۳۵ میلیارد ریال در دست اقدام بود که ۹ مورد آن به اتمام رسیده و به بهره برداران تحویل شده و هفت طرح نیز با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد در شرف اتمام است.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست های بازآفرینی در قالب سند ملی احیا، بهسازی و توانمند سازی بافت های فرسوده یادآور شد: رویکرد اصلی بازآفرینی شهری کاهش فقر شهری و همچنین ارتقای کیفیت زندگی و قابلیت زیست پذیری شهرها است.

سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری در کشور هزینه می شود که ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار از سوی بخش خصوصی، ۷۰ هزار میلیارد ریال از سوی شهرداری ها و ۸۰ هزار میلیارد ریال نیز از سوی دولت هزینه می شود که اعتبار تمام طرح های اجرا شده در کردستان از محل منابع دولتی تامین شده است.

هم اکنون ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور شامل ۱۹ میلیون نفر از ۵۶ میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می کنند و این میزان در استان کردستان حدود ۵۰ درصد از جمعیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفری است.

در سال ۹۰ و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه نشینی و روی آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.

نایسر، ننله و حسن آباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازه آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می شوند.

در استان کردستان می توان از سنندج و مریوان به عنوان ۲ شهری که بیشترین میزان حاشیه نشینی را دارند، نام برد اگر چه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.

۳۰۳۴/‌۹۱۰۲

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha