دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی دانشگاه کردستان روز پنجشنبه در نشست علمی آموزشی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با عنوان «آسیب شناسی مسایل فرهنگی» اظهار داشت: معنای فرهنگ و جامعه بسیار پیچیده تر از چیزی است که در مورد آن شنیده و یا خوانده ایم لذا با تعریف های متفاوت و بسیاری که از این لغات گفته شده اما هنوز جامعه بشری نتوانسته تعریف دقیقی از این واژه ها داشته باشد.
نعمت الله فاضلی افزود: در باور و نگاه عامه جامعه، مسایل اجتماعی و فرهنگی مترادف هم تلقی می شوند.
این استاد برجسته دانشگاه و مولف کتاب های مختلف در حوزه اجتماعی و انسان شناسی با بیان اینکه در این نشست، قصد داریم تا مدیران و کارشناسان را درگیر گفتوگو و بحث درباره مسایل فرهنگی و اجتماعی کنیم، گفت: این مساله باعث می شود تا روشنفکر، کنشگر اجتماعی و فردی که احساس مسئولیت میکند و افراد دانشگاهی، نسبت به سرزمینی که در آن زیست می کند، به ویژه در موضوعات فرهنگی و اجتماعی فکر کند و به کاووش وادار شود.
فاضلی به برخی مسایل اجتماعی از جمله خشونت، اعتیاد و طلاق اشاره کرد و یادآور شد: این دسته ویژگیهایی دارند که بسیار عینی، ملموس و کمیت پذیر هستند.
وی اضافه کرد: با شکل گیری نظام اداری مدرن به سراغ مسایل کمیت پذیر رفته ایم که ظاهراً قابل کنترل هستند و یا این توهم را به ما می دهند که می توانیم آن را کنترل کنیم.
دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی از مسایل اجتماعی به عنوان پدیده های نابهنجار، آزاردهنده، رنجآور و همگانی نام برد و گفت: عادت کرده ایم که همه درباره این مسائل بحث کنیم و نگاه غالب جامعه این است که مسایل اجتماعی مقدم بر مسایل فرهنگی است.
فاضلی به توجه رسانهها به خبرهای منفی هم گریزی زد و افزود: از خبرهای منفی به صورت یک هیجان استقبال می شود و همین باعث شده تا ذهنیت شکل گرفته بیشتر به دنبال مسائل اجتماعی باشد.
وی با بیان اینکه در قبال این دور شدن از همدیگر احساس مسئولیت کنیم، گفت: بیاییم مسایل فردی را بر مسایل جمعی غالب ندانیم و از راه دانش مدیریتی، نقد و ارزیابی از راه علم و آگاهی به روش های انسانی برای گفتگو و نقد مسئولانه استفاده کنیم و اگر می بینیم در جامعه انحرافی اجتماعی به چشم می خورد، باید بدانیم که این مساله اجتماعی نیاز به گفتگوی اجتماعی نیز دارد و راه حل های جمعی نیز از راه همین گفتگوهای مسئولانه و علمی بدست می آید.
۹۹۳۷/۹۱۰۲
نظر شما