مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی شفاء روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در کشور سالانه هزار و ۵۰۰ کودک ناشنوا به دنیا میآیند گفت: سهم سیستان و بلوچستان از این تعداد ۳۰ تا ۴۰ کودک است.
محمد اجل لوئیان اظهار داشت: تاکنون در ایران بیش از ۱۱ هزار نفر مورد عمل جراحی کاشت حلزون گوش قرار گرفته اند و با توجه به این موضوع، ایران یکی از کشورهای پیشرو در این عرصه است که با وجود ۱۲ مرکز کاشت حلزون هیچ کودکی در صف انتظار قرار ندارد.
وی تأکید کرد: افرادی که در خانوادههای خود نوزاد کمشنوا و ناشنوا دارند و یا سابقه فامیلی این بیماری در آنها وجود دارد لازم است که نسبت به غربالگریهای پیش از ازدواج و مشاوره های ژنتیک حساسیت بیشتری داشته باشند.
مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی شفا با بیان اینکه ۱۳ مرکز کاشت حلزون در آینده نزدیک در زاهدان راه اندازی میشود افزود: حمایت مالی و معنوی از افراد کم شنوا و ناشنوا، تهیه دارو و پروتز، ایجاد مدیریت مراکز کاشت حلزون، ترویج کمک به بیماران نیازمند، همچین تعامل و همکاری با مراکز دانشگاهی، پیشگیری از ناشنوایی و کم شنوایی از اهداف تشکیل این بنیاد است.
رییس کمیته راهبردی تشخیص ژنتیکی بنیاد بخشش هم با بیان اینکه سالانه حدود هزار عمل جراحی کاشت حلزون در کشور انجام میشود، گفت: تقریباً از هر هزار کودک متولد شده در کشور یک نفر ناشنواست.
دکتر سعید مروتی با بیان اینکه ناشنوایی یکی از بیماریهای شایع در کشور است افزود: بخش عمده ای از ناشنواییها حاصل ازواج های فامیلی است.
وی افزود: هدف از انجام آزمایشات ژنتیکی برای خانواده اینست که عامل این عارضه در افراد مشخص شود تا بتوان از تولد کودک ناشنوا در آینده جلوگیری کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر هم نیز ضمن قدردانی از حضور متخصصان بنیاد بخشش و شفا گفت: ۲۷۰ کودک ناشنوا در جنوب استان در این مرحله شناسایی شدند که توسط متخصصان بنیاد غربالگری میشوند.
دکتر مهران امینی فرد افزود: کودکانی که نیاز به کاشت حلزون داشته باشند توسط متخصصان بنیاد بخشش بصورت رایگان مورد عمل جراحی در مراکز مجهز قرار می گیرند.
۷۳۱۴**۳۲۱۳
نظر شما