طبقه متروک چهارمین اثر داستانی امیر عربلوست که کمی قبلتر رمان خلاء و گردآوری مجموعه داستان نبض داستان شامل ۱۰ داستان از ۱۰ نویسنده معاصر صاحب کتاب را به همراه بهنام کسب پرست روانه بازار کرده بود.
کتاب طبقه متروک در ژانر داستانی واقعگرا قرار میگیرد که برخی از داستانهای آن از جمله «غریبه» و «کیومرثخان» در فضایی روستایی و برخی دیگر مانند داستان هویت و درمان در فضای مدرن و امروزی میگذرد.
امیر عربلو نویسندهای معناگراست که فلسفه را وارد داستان کرده است و در این مجموعه، به بررسی موضوع مقصربودن در حوادث مختلف و گذشته زندگی انسان میپردازد و نشان میدهد که مشغولیتهای ذهن و احساس گناهی که گاه بی دلیل است، تا چه اندازه میتواند آسیب زننده باشد.
به نظر امیر عربلو در جامعه امروز، آگاهی بخشی ادبیات اهمیت ویژه ای دارد و در این کتاب سعی شده است تا علاوه بر بررسی روانشناختی شخصیتها، داستانهای گیرایی نیز به مخاطب ارائه شود.
این کتاب ۷۹ صفحهای شامل شش داستان است که همگی به موضوع انتقام و تقصیر گره خوردهاند. این کتاب به همت انتشارات قصه باران منتشر شده است.
در بخشی از کتاب آمده است: «من مردی مفلوکم با دستانی سوخته که در بالاترین طبقه ساختمان متروک زندگی می کنم. ساختمانی دود گرفته که در ابتدای کوچه ی بدون چراغ است و به گمانم صد سال قدمت دارد. شیشه هایش شکسته است و در این سرما خود را با کهنه هایی که به هم گره زده ام گرم می کنم. البته در بین آجر هایی که پدرم در کودکی یاد داده بود بچینم آتش درست می کنم. بعد نمی دانم چه شد که او بعد مرگ مادرم گم شد...».
نظر شما