رضوان حکیم زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش اظهار داشت: برگزاری این آزمونها و اخذ هزینههای هنگفت به این واسطه از خانوادهها مطابق مصوبه ۹۵۱ شورای عالی آموزش و پرورش در مدارس ممنوع است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش از سال ۹۵ به بررسی آزمونهای چرتکه و کانگورو پرداخت و همان زمان هم اعلام کرد که این آزمونهای متمرکز بر رشد و قوای ذهنی دانشآموزان تأثیر منفی دارد.
«چرتکه و کانگورو از جمله آزمونهای محاسبات ذهنی و مسابقات ریاضی هستند که فقط روی فرآیندهای شناختی کودکان متمرکز میشود.»
وی افزود: ناآگاهی برخی مدارس و خانوادهها سبب گردش پول در این راه شد، برگزارکنندگان این آزمونها با عنوان برگزاری مسابقات بینالمللی ریاضی با اخذ هزینههای هنگفت از خانوادهها و ارتباط با سفارتخانهها کارت گواهینامه مسابقات را دریافت میکردند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آزمونهای متمرکز بر قوای ذهنی کودکان نباید در دوره ابتدایی برگزار شود، یادآور شد: این آزمونها آسیبهای ذهنی بسیاری به همراه دارد و دانشآموزان با شرکت در این آزمونها از نظر روحی و روانی دچار مشکل میشوند.
به گفته حکیم زاده، برنامههای آزمونهای متمرکز بر قوای ذهنی کودکان از جمله «چرتکه» و «کانگورو» با اصول سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان نیز مغایرت دارد چرا که تأکید بیش از حد بر ریاضیات و سایر مباحث ذهنی دارد.
وی معتقد است که تبلیغات صدا و سیما درباره مفید بودن آزمونهای «چرتکه» و «کانگورو» اطلاعات غلط به والدین میدهد و به برگزاری این مسابقات دامن میزند. امید است صدا و سیما نیز همسو با اصول تربیتی و آموزش و پرورش گام بردارد.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه ۹۵۱ شورای عالی آموزش و پرورش استفاده از کتب کمک آموزشی و آزمونهای محاسبات ذهنی ممنوع اعلام شده، اظهار کرد: چنین برنامههایی به طور کلی مورد تأیید آموزش و پرورش نیست، از این مجوزهایی که تا پیش از مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش برای ورود کتابهای کمک آموزشی و این آزمونها صادر شده، بی اعتبار محسوب میشود.
حکیم زاده خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش نمیتواند فعالیت مؤسسات برگزاری آزمونهای محاسبات ذهنی بیرون از مدرسه را نیز کنترل کند، اما این وزارتخانه در راستای نظارت به فعالیت مدارس و آگاهی رساندن به خانوادهها گام بر میدارد.
نظر شما