محتوای دروس مدارس طبیعت مورد تائید آموزش و پرورش نیست

تهران- ایرنا- معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: محتوای دروس مدارسی که اکنون با عنوان «طبیعت» فعالیت دارند مورد تائید این وزارتخانه نیست از این رو برای آنها مجوز فعالیت صادر نمی‌شود.

«رضوان حکیم‌زاده» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش با تاکید بر اینکه هر مدرسه ای برای اخذ مجوز باید براساس قوانین و اسناد آموزش و پرورش فعالیت کند، درباره توقف فعالیت مدارس طبیعت اظهار کرد: فعالیت مدارس طبیعت در کشور غیرقانونی است، سال ۹۵ در جلسه‌ای اعلام شد که اطلاق نام مدرسه برای این فعالیت‌ها پذیرفته نیست.

وی افزود: براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص تحول در آموزش و پرورش، این سازمان یک نهاد حاکمیتی محسوب می‌شود و تمامی فعالیت‌های آموزشی از مهدکودک، پیش دبستانی و دانشگاه باید زیر نظارت آموزش و پرورش صورت گیرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش به ماده ۲ قانون تأسیس و اداره مراکز آموزشی غیر دولتی مصوب ۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: براساس این ماده قانون، تمامی مدارس از پیش دبستانی تا پیش از دانشگاه باید از وزارت آموزش و پرورش مجوز کسب کرده و در امور آموزشی و تربیتی مطابق قوانین این نهاد فعالیت کنند.

به گفته حکیم زاده، با توجه به اینکه این مدارس مجوز خود را از سازمان محیط زیست کسب کرده بودند، این سازمان هم به دلیل غیر قانونی بودن این مدارس مجوز آنها را لغو کرد و از سوی دیگر آموزش و پرورش هم پیگیر توقف فعالیت مدارس طبیعت در سراسر کشور شد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی براینکه این مدارس چگونه می‌توانند از آموزش و پرورش مجوز کسب کنند، گفت: محتوای آموزشی مدارس طبیعت با قوانین دینی اسلامی و سند تحول بنیادین متناسب نبود، از این رو وزارت آموزش و پرورش فعالیت این مدارس با شیوه کنونی را تأیید نمی‌کند.

حکیم زاده افزود: آموزش و پرورش برای تعامل مناسب کودکان با طبیعت و ارائه آموزش زیست محیطی، کتاب درسی انسان و محیط زیست را منتشر کرده است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش یادآورشد: برنامه‌هایی متناسب با آموزش‌های زیست محیطی از دوره پیش دبستانی تا پایان دوره متوسطه به طور فراگیر در کتاب‌های درسی به دانش آموزان آموزش داده می‌شود، از این رو فعالیت مراکز خاص باید با سند تحول بنیادین و برنامه‌های آموزش و پرورش مطابقت داشته باشد.

نخستین مدرسه طبیعت ایران در فضایی بیش از ۱۰ هکتار به نام کاوی کنج در سال ۹۳ در شهر مشهد تأسیس شد، هدف از ایجاد این مدارس تعامل بیشتر کودکان در مقطع ابتدایی با طبیعت عنوان شد اما این روند تنها سه سال دوام داشت و سازمان محیط زیست اعلام کرد که دیگر مجوز فعالیت این مدارس را صادر نمی‌کند و این کار جزو وظایف آموزش و پرورش است، از طرف دیگر، این وزارتخانه می‌گوید در هیچ بخشی از قانون آن چنین موضوعی پیش‌بینی نشده است./‏

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha