رئیس اتحادیه صنف خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای خرداد ماه دستگاههای تلفن همراه که توسط مسافران وارد میشوند فقط در صورت استعلام مثبت از سامانه گذرنامه ناجا رجیستر میشوند در حالی که این اقدام پیش از این از طریق ارائه کد ملی به سامانه انجام میگرفت.
افشین اکبری افزود: این شیوه باعث شده، مسافران کشورهای خارجی برای تأمین هزینههای سفر خود، چند دستگاه تلفن همراه را خریداری کرده و با استفاده از فرصت رجیستری شدن از طریق کد گذرنامه، نسبت به واردات آن اقدام نمایند.
وی اظهار داشت: واردات دستگاه تلفن همراه و ثبت آن در سامانه مسافری، نفع بیشتری برای مسافر نسبت به واردات قانونی آن از طریق شرکتهای وارد کننده دارد و واردات چمدانی ارزانتر از واردات قانونی دستگاه تلفن همراه شده است.
وی گفت: هر مسافر میتواند در طول سال از ۸۰ دلار معافیت گمرکی بهره مند شود لذا از امتیاز گذرنامه خود برای واردات دستگاه تلفن همراه استفاده میکند و آن را به قیمت بیشتری در بازار میفروشد.
اکبری افزود: واردات چمدانی دستگاههای تلفن همراه به قیمت بیش از ۱۰۰ میلیون ریال رواج بیشتری یافته و از آنجا که سامانه برای واردات باز است، واردات چمدانی نفع بیشتری نسبت به شیوههای دیگر واردات دارد.
وی قیمت دستگاه تلفن همراه را در بازار مناسب دانست و اظهار داشت: در حال حاضر بوروکراسی پیچیدهای در واردات دستگاه تلفن همراه وجود دارد و از آنجا که همه شیوههای واردات به شکل الکترونیکی شده، قطع سیستمهای الکترونیکی مانند سامانه جامع تجارت یا سامانه ثبت سفارش واردات قانونی را تحت شعاع قرار داده و تداوم آن باعث گرانی دستگاه تلفن همراه خواهد شد.
۷۴۸۹/۶۰۵۳
نظر شما