مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن روز یکشنبه با حضور معاون امور بازرگانی وزیر صمت، قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، استاندار کردستان و یکی از سرمایه گذاران خارجی (ترک تبار) در سالن اجتماعات مرکز فنی و حرفهای شهید ورمقانی سنندج برگزار شد.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در این مراسم اظهار داشت: امروز موضوع تحریم کار تولید را در کشور سخت کرده و باید به دنبال رهکارهایی برای حفظ و تقویت تولید باشیم.
آرمان خالقی اضافه کرد: با جنگ اقتصادی مواجه هستیم و این شرایط مستلزم آرایش جنگی است یعنی هر کسی در هر جایگاهی هست کارش را به خوبی انجام دهد.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: در برهه کنونی راه دور زدن تحریمها، استانهای غربی کشور هستند بنابراین باید کردستان و استانهای همجوار آن برای مقابله با تحریمهای ظالمانه دشمنان جدی گرفته شوند.
خالقی یادآور شد: اگر این استانها را بسیج و همراه کنیم تا رابطه محکمی با آن طرف مرز برقرار کنند بسیاری از مشکلات اقتصادی مان برطرف میشود.
وی با اشاره به اینکه مرکز رسیدگی قضایی به مسائل تولید در کرمانشاه ایجاد شده است، گفت: برخی از مشکلات واحدهای تولیدی به عدم انجام تکالیف مدیران بر میگردد که قوه قضائیه مکلف است چنین مدیرانی را فراخواند و به آنها متذکر شود.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار داشت: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هم امسال که سال آخر فعالیت آنهاست بیشتر از این بدنبال حل مشکلات باشند به دنبال یک لقمه رأی حلال هستند.
خالقی یادآور شد: بزرگان صنعت هر استانی لوکوموتیو بخش تولید هستند که با حرکت خود واحدهای کوچک را به دنبال خود می کشند بنابراین باید از صنایع بزرگ حمایت شود.
ساز ناکوکی برای تولید در کردستان وجود ندارد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: در فضای اقتصادی امروز هر واحد تولیدی که توانسته علاوه بر حفظ، ایجاد اشتغال هم کند قابل تحسین و تجلیل است.
محمد درهوزمی با اشاره به اینکه این مراسم به منظور تجلیل از چنین واحدهایی برگزار شده است، اضافه کرد: کردستان از لحاظ ظرفیتهای معدنی، صنعتی و کشاورزی استانی غنی است.
وی افزود: هنر دولتمردان و بخش خصوصی این است که با هماهنگی و تعامل از پتانسیلهای موجود استان برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال بهره بیشتری بگیرند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: طی چند سال اخیر همه در ریل استفاده مطلوب از ظرفیتهای استان قرار گرفتند و فرآوری مواد معدنی، کمک به واحدهای تولیدی و حفظ جریان تولید، فعال سازی واحدهای راکد در دستور کار مسئولان قرار گرفت.
دره وزمی یادآور شد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان همواره فعال بوده و همنوایی خوبی برای کمک به تولید شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه ساز ناکوکی برای تولید در کردستان وجود ندارد، افزود: یک هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال از ردیفهای مختلف با نرخ بهره حداکثر ۱۲ درصد به واحدهای تولیدی در بخش صنعت استان پرداخت شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه برق مصرفی واحدهای تولیدی استان سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافت، گفت: تعداد واحدهای صادرات محور هم از ۲۶ به ۴۱ واحد رسید و این بیانگر رونق تولید است.
مدیرعامل خانه صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این مراسم از عدم حضور نمایندگان مردم استان در مجلس گلایه کرد و یادآور شد: اگر سفر خارجی پیش بیاید نمایندگان حتی از رفتن به جلسه علنی مجلس هم خودداری میکنند.
عبدالله کاردانی افزود: نمایندگان مردم استان در مجلس نسبت به بخش صنعت و معدن کم لطف هستند و در بیشتر جلسات و برنامههای این حوزه شرکت نمیکنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این مراسم اظهار داشت: وضعیت تولید و اقتصاد کشورمان زیاد خوب نیست و تولیدکنندگان ما احساس شادی و نشاط ندارند.
سید کمال حسینی افزود: با توجه به تحریم و مشکلات اقتصادی تیتر اکثر رسانهها به تولید و تولیدکنندگان اختصاص یافته و این بیانگر اهمیت جایگاه ویژه این بخش از اقتصاد کشور است.
وی اضافه کرد: امسال سالی است که باید پایههای تولید را مستحکم کنیم و از ظرفیتهای موجود نهایت بهرهبرداری را داشته باشیم.
در پایان این مراسم از واحدهای تولیدی، صنعتی و تجاری نمونه استان با اهدای تندیس تجلیل به عمل آمد.
۹۹۳۶/۹۱۰۲
نظر شما