هر ساله پس از برداشت محصولات کشاورزی، سوزاندن بقایای کاه و کلش به یک رفتار تبدیل شده که آسیب جبران ناپذیری به کشاورزی و محیط زیست وارد میکند.
دلایل مختلفی برای آتش زدن کاه و کلش وجود دارد که آماده سازی زمین برای کشت دوم و از بین بردن علفهای هرز از آن جمله است.
متأسفانه سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع نه تنها باعث نابودی موجودات مفید خاک، افزایش مصرف کودهای شیمیایی و کاهش کیفیت خاک، کاهش رطوبت خاک و افزایش مصرف آب در طول دوره رشد میشود بلکه مواد آلی خاک، تولید کود ارگانیک خاک و افزایش مقاومت گیاه نسبت به تنشهای محیطی را نیز از بین میبرد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نظرآباد اخطار جدی مبنی بر برخورد قانونی با متخلفان در این بخش داد و گفت که افراد خاطی به مراجع قضائی معرفی خواهند شد.
امیدرضا تونی افزود: بر اساس مصوبات نشست اخیر شورای مدیریت بحران شهرستان، اداره جهاد کشاورزی با نصب بنر، اطلاعیه، تشکیل جلسات آموزشی برای کشاورزان و با استفاده از فضای مجازی اقدام به اطلاع رسانی گسترده در خصوص ممنوعیت آتش زدن علفزارها، مراتع و مزارع کرده است ولی با وجود اقدامات انجام شده شاهد آتش سوزی در سطح وسیع در شهرستان هستیم.
وی با اشاره به قوانین مربوطه مانند ماده ۶۸۸ مجازت اسلامی ماده ۲۰ قانون هوای پاک اظهار داشت: این اقدام تخلف محسوب و متخلفین تحت پیگرد مراجع قضائی قرار خواهند گرفت.
تونی گفت: بر اساس همین قانون سوزاندن بقایای گیاهی و اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلفان به حبس بیش از ۶ ماه و جزای نقدی بیش از ۲۰ میلیون ریال محکوم خواهند شد.
وی با اشاره به راه اندازی گشت و پایش شبانه روزی افزود: در این زمینه تعداد ۱۹ مورد مالکین اراضی زراعی که اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی در مزرعه خود نمودند تاکنون شناسایی و برای آنها پرونده تخلف در مراجع قضائی تشکیل شده است.
این مسئول در ادامه از کشاورزان خواست که با بکارگیری تجهیزات و امکانات مناسب نسبت به استفاده بهینه از لاشه کاه و کلش برای خوراک دام یا برای افزایش بهره وری و بازدهی خاک اقدام کنند.
شهرستان نظرآباد با دارا بودن ۱۰ هزار هکتار اراضی زراعی قطب کشاورزی استان البرز بوده و شمار زیادی مردم این شهرستان در امر کشاورز فعالیت میکنند.
۶۱۵۶/ ۶۱۵۵
نظر شما