به گزارش اداره ارتباطات و اطلاعرسانی راه و شهرسازی قم، حسن صبوری روز چهارشنبه در گفتوگویی افزود: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بهعنوان متولی شبکه شتابنگاری زلزله کشور مرجع مهمی در طراحی سازههای مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور میباشد، ازاینرو با پیگیریهای صورت گرفته استان یک دستگاه شتابنگار نسل جدید در محوطه فرمانداری قم نصبشده است.
وی گفت: این دستگاهها که جنبش زمین و حرکتهای تکنیکی آن را رصد و اطلاعات را بهروز در اختیار قرار میدهد برای کاهش خطرپذیری و افزایش تابآوری شهر امکان بسیار خوبی فراهم میکند.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی قم به دلیل سرعت بیشتر امواج طولی زلزله نسبت به امواج عرضی و سطحی، این دستگاه در حدود ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از وقوع زلزله به دستگاههای اجرایی و امدادی هشدار میدهد.
صبوری افزود: درصورتیکه از مجموعهای از دستگاههای شتابنگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمینلرزه بزرگ بتوانیم دادهها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش از ناحیه و یا شهر براثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالاً بیشترین خسارت به آن واردشده است.
وی ادامه داد: بر اساس این اطلاعات نیروهای امدادی که تعداد آنها هم محدود است، به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن واردشده است.
مدیرکل راه و شهرسازی قم با اشاره به اینکه دستگاههای جدید دارای امکانات و حساسیت بیشتری نسبت به دستگاههای نسل قبل هستند، افزود: دستگاههای نسل جدید قابلیتهای نرمافزاری و سختافزاری پیشرفتهای دارند که میتواند در تشخیص میزان خسارت و همچنین مدیریت بحران پس از وقوع زلزله کمک کند. دادههای مخابره شده توسط دستگاههای مزبور میتواند اطلاعات مناسبی در خصوص میزان و محل خسارات واردشده پس از زمینلرزه در اختیار مدیریت بحران قرار دهد.
صبوری گفت: دستگاههای جدید قابلیت اتصال به سامانههای جدید مبتنی بر اینترنت را دارند، برای این منظور میتوان برای دستگاه شتابنگار IP تعریف کرد و از این طریق دیگر نیازی نیست تا اپراتور در کنار دستگاه باشد و با آن ارتباط برقرار کند، بلکه میتوان با واردکردن IP، دستگاه را کنترل و دادههای آن را تخلیه کرد. علاوه بر آن ظرفیت حافظه دستگاههای جدید افزایشیافته و قابلمقایسه با دستگاههای شتابنگار قدیمی نیست.
وی اظهار داشت: چهار هزار هکتار از محدوده شهر قم، بافت ناکارآمد است و با توجه مساحت گسترده آن و وقوع آسیبهای فراوان هنگام حادثه، ما را وادار میکند تا هرچه بیشتر از فناوریهای جدید در بخش زلزله بهرهمند شویم.
صبوری تصریح نمود: اولویت راهاندازی و نصب شتابنگارها در مرکز استان بهخصوص بخشهای پرجمعیت و با خطر بالای زلزله خواهد بود.
وی بابیان اینکه امیدواریم با حمایت و همکاری مسئولان استانی شاهد نصب و راهاندازی تعداد دیگری از این تجهیزات بهروز در پهنه استان باشیم، خاطرنشان کرد: فراهم کردن شهر ایمنتر وزندگی بهتر برای شهروندان از وظایف ما است و امیدواریم اطلاعاتی که بهواسطه نصب و راهاندازی دستگاههای شتابنگار به دست میآید بتواند مورداستفاده مدیران دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
۷۴۰۶/ ۱۱۷۵
نظر شما