۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۲۲
کد خبر: 83399980
T T
۰ نفر
ارمنستان ناراضی از فشارهای آمریکا،به دنبال تداوم روابط دوستانه با ایران

تهران-ایرنا- رئیس پارلمان ارمنستان تاکید کرد که آمریکا نباید در مسئله تحریم ها علیه ایران به ارمنستان فشار بیاورد چون ایروان از این تحریم ها متضرر شده است.

به گزارش خبرگزاری آرمن پرس، "آرارات میرزویان" طی نشستی در اندیشکده شورای آتلانتیک در واشنگتن خاطر نشان کرد که اقتصاد ارمنستان از تحریم های آمریکا علیه ایران متضرر شده و ارمنستان نمی تواند از خرید گاز ایران صرف نظر کند.

این مقام ارشد ارمنستان در ادامه افزود: تنش های کنونی میان آمریکا و ایران تاثیر منفی بر اقتصاد ارمنستان گذشته است. می خواهیم بگوییم که امریکا به ارمنستان فشار نیاورد تا ایروان نیز مشمول مسئله تحریم های ایران قرار بگیرد. ایروان نمی تواند چنین بهایی را بپردازد.

رئیس پارلمان ارمنستان عنوان کرد که توسعه روابط با یک کشور دوست نباید به بهای از بین رفتن روابط با یک کشور دوست دیگر باشد. میرزویان همچنین تصریح کرد که کشورش تمایل به توسعه روابط با آمریکا را دارد. وی در عین حال بر اهمیت روابط ایروان با تهران نیز تاکید کرد.

این اظهارات رئیس پارلمان ارمنستان در حالی نشان از تمایل جدی مقامات ایروان برای گسترش روابط با تهران دارد که به نظر می رسد مقامات ارمنی تلاش می کنند در هر شرایطی روابط دوستانه با تهران را حفظ کنند حتی در برابر فشارهای آمریکا.

ایران و ارمنستان سال هاست روابط سیاسی خوبی دارند اما دو کشور هنوز شاهد تحرک جدی برای گسترش روابط اقتصادی نبوده اند؛ البته نسبت به سال های قبل اقداماتی انجام شده اما سطح روابط اقتصادی فعلی می تواند بسیار بیشتر از حجم کنونی باشد. پس از استقلال ارمنستان در سال ۱۹۹۱ میلادی روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ارمنستان و ایران، به تدریج در یک مسیر صعودی و برپایه گفت وگوی فعال و همکاری های نزدیک در حوزه های مختلف در حال توسعه بوده است.
باید به این مسئله اشاره شود که دو کشور باید از تمامی راهکارهای موجود در جهت گسترش روابط دوجانبه و تامین منافع یکدیگر بیشتر از گذشته اقدام کنند. قطعاً دو موضوع امنیت و انرژی در آینده روابط تهران- ایروان از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود و می تواند مسیر را برای تعاملات استراتژیک هموار کند.
ارمنستان با حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز با ترکیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ایران هم مرز است. این کشور منطقه قفقاز جنوبی به دلیل هم مرز بودن با ایران از اهمیت ویژه ای در مراوادات اقتصادی برخوردار بوده و می تواند پلی میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا باشد.

در این مقطع زمانی با توجه به مواجهه جمهوری اسلامی ایران با تحریم های غرب، ترسیم نقشه راه عملی برای افزایش مراوات اقتصادی با کشور ارمستان می تواند منافع تجاری- اقتصادی قابل توجهی برای ایران به دنبال داشته باشد.
قطعاً فشارهای امریکا به ارمنستان برای عدم گسترش روابط اقصادی می تواند مانعی در این مسیر باشد اما تمایل تهران – ایروان و عزم مقامات دو کشور برای رسیدن به یک روابط اقتصادی با حجم بالا قطعاً شرایط را حتی در مواجهه با فشارهای غرب به نفع دو طرف پیش خواهد برد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha