۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۸:۴۹
کد خبرنگار: 2204
کد خبر: 83401377
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تابستان داغ و تب مصرف برق

۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۸:۴۹
کد خبر: 83401377
عصمت برزجی/ خبرنگار ایرنا
تابستان داغ و تب مصرف برق

بیرجند - ایرنا - ورود به روزهای داغ تابستان همواره تب مصرف برق را در کشور بالا می‌برد و از آن سو نگرانی‌هایی برای خاموشی‌های مکرر وجود دارد که با مدیریت مصرف می‌توان از آن پیشگیری کرد. 

هر سال موج گرمای تابستان که وارد کشور می‌شود یکی از خواسته‌های مهم مسئولان و کارشناسان، مدیریت هوشمندانه مصرف برق توسط مردم و کاهش ساعات اوج است تا خاموشی‌های مکرر در زندگی‌های روزمره خللی وارد نکند.

مشترکان برق در بخش‌های خانگی، صنعتی، تولیدی، خدماتی و کشاورزی مخاطب توصیه‌های مدیریت مصرف هستند و استثنایی هم وجود ندارد؛ چرا که حتی خاموش کردن لوازم پرمصرف خانگی همچون اتو، لباسشویی، ظرف‌شویی و جاروبرقی در ساعات اوج بار تاثیر زیادی در کاهش مصرف دارد از همین رو مهمترین موضوعی که باید مشترکان برق از آن آگاهی پیدا کنند، ساعات پیک بار و روش های مدیریت مصرف است.

در حال حاضر ۲ زمان اوج مصرف در استان و کشور اعلام شده که یکی از ساعت ۱۲ تا ۱۵ و دیگری از ساعت ۱۹ تا ۲۱ است.

مشترکان خانگی که در خراسان جنوبی براساس آمار سال گذشته ۳۰۵ هزار و ۷۱۲ مورد هستند، می‌توانند برای پیشگیری از اعمال خاموشی‌ها با به کار بستن چند راهکار ساده ضمن کاهش مصرف برق، هزینه‌های خود را نیز کاهش دهند.

استفاده از دور کُند کولرهای آبی، تنظیم دمای مناسب کولرهای گازی بین ۲۴ و ۲۵ درجه سانتی‌گراد، استفاده نکردن همزمان لوازم پرمصرف برقی به‌ویژه در ساعات اوج بار، خاموش کردن لامپ‌های اضافی و استفاده از روشنایی طبیعی در روز، ساده‌ترین راه صرفه‌جویی در مصرف برق است.

مشترکان صنعتی هم ۲۰ درصد برق خراسان جنوبی را مصرف می‌کنند لذا شرکت توزیع نیروی برق هر سال از صنایع درخواست می‌کند که تعمیرات سالانه را به صورتی برنامه‌ریزی کنند تا این تعمیرات و سرویس در زمان تابستان انجام شود.

چنانچه این سرویس در زمان اوج مصرف برق یعنی تیر و مرداد ماه انجام شود تخفیف پرداخت شده توسط شرکت برق بیشتر خواهد بود بنابراین بازه تعمیرات صنایع باید حداقل پنج تا هفت روز متوالی بوده و در این مدت کاهش بار بصورت ۲۴ ساعت به میزان حداقل ۱۰ درصد مصرف سه ماه گذشته آنان باشد.

از آنجا که برخی صنایع هر چند سال یک بار تعمیرات را انجام می‌دهند با این طرح می‌توانند از مشوق‌های خوبی بهره‌مند شوند.

جابه جایی ساعات کار به روز جمعه نیز به کاهش مصرف برق کمک می‌کند ضمن اینکه در مشمول شدن تخفیف‌ها هم اثرگذار خواهد بود.

همچنین مشترکان کشاورزی اگر با شرکت توزیع نیروی برق تفاهم نامه همکاری امضا کنند و در چهار ساعت پیک یک ماه مصرف نداشته باشند؛ قبض برق ماه همکاری در تمامی ساعات شبانه روزی رایگان محاسبه می‌شود.

سالانه احداث ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق جدید مورد نیاز است که این میزان نیاز به سرمایه گذاری ۲ تا سه میلیارد دلاری دارد و اگر مصرف اوج بار به ساعت‌های کم باری شبکه انتقال داده شود برای ایجاد تاسیسات جدید نیاز به سرمایه کمتری است که منافع ملی را در پی دارد.

مصرف برق خراسان جنوبی در حال حاضر از لحاظ پیک مصرف بار در وضعیت سبز قرار دارد و به گفته مسئولان هنوز وارد مرحله زرد نشده است اما انتظار می رود در روزهای باقی مانده فصل گرم تابستان با انجام راهکارهای ساده و قابل اجرا از روند صعودی مصرف برق پیشگیری کرد.

۹۸۹۳*۳۰۲۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha