۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۹:۱۷
کد خبر: 83402687
T T
۰ نفر
سلیمان فرنجیه: آمریکا ضعیف تر از  تصور ماست

بیروت- ایرنا- "سلیمان فرنجیه" رهبر جریان مسیحی "المرده" لبنان با تاکید بر اینکه امپراتوری های بزرگی مانند رم و عثمانی سقوط کردند و هیچکس نمی تواند تا ابد دوام بیاورد، گفت که آمریکا هم ضعیف تر از آن است که تصور می کنیم.

فرنجیه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در بیروت به سوال های وی در خصوص مسائل مختلف داخلی لبنان، منطقه ای و بین المللی پاسخ داد.

این گفت وگو در دفتر حزب "المرده" در منطقه بنشعی در شمال لبنان در حالی انجام شد که چند دهه قبل به فاصله اندکی از این محل فرنجیه، پدر، مادر و خواهر خردسالش را در منزل مسکونی و در یک جنایت فاجعه بار تروریستی که گفته می شود به دست نیروهای لبنانی به رهبری "سمیر جعجع" صورت گرفت، از دست داد.

در آن فاجعه نیروهای تروریست به منزل مسکونی پدر فرنجیه حمله کردند و این جنایت را مرتکب شدند، اما از آنجا که سلیمان در شب حادثه در منزل نبود جان سالم به در بروی که از چهره های سرشناس سیاسی لبنان و نوه سلیمان فرنجیه است که در سال میل ۱۹۷۰ میلادی رئیس جمهوری لبنان شد، با لحنی آرام اما محکم در ابتدای این گفت و گو تاکید کرد، آمریکا اکنون فقط به دنبال حل و فصل بحران با ایران است زیرا جنگ را به نفع خود نمی داند.

فرنجیه در بخشی از این مصاحبه گفت: از هر پیشنهادی برای کمک به لبنان استقبال می کنیم و البته پیشنهادات مختلف را بررسی می کنیم و آن را که بیش از همه به نفعمان باشد، برمی گزینیم.

او که تصدی پست وزارت بهداشت و کشور و نیز نماینده مجلس را در کارنامه فعالیت سیاسی خود دارد، عرب ها را به لزوم به تفاهم رسیدن با ایران فراخواند و گفت: اکنون در گزینه ای اشتباه به سر می برند و در تشخیص دشمن به خطا رفته اند.

فرنجیه روابط لبنان با سوریه را ضروری دانست و گفت: کسانی که مخالف این روابط هستند نمی توانند مانع آن شوند، فقط می توانند وارد این موضوع نشوند.

او همچنین تحریم های آمریکا چه علیه ایران و چه سایر کشورها و نیز مقاومت را سلاح جدید این کشور دانست که نشان می دهد گزینه نظامی کارآیی خود را از دست داده است.

بخش اول این مصاحبه به شرح زیر است:

** بخش مثبت تحریم های آمریکا

سلیمان فرنجیه در خصوص تحریم های آمریکا علیه ایران گفت: بیایید بخش مثبت این تحریم ها را ببینیم، به این معنی که این تحریم ها سلاح جدید آمریکا است که از آن برای اعمال فشار استفاده می کند اما این سقوط گزینه نظامی از زمان آخرین جنگ در خلیج فارس است.

استفاده از سلاح تحریم ها به معنی اعتراف به عدم موفقیت و کارآیی گزینه نظامی است. از آنجا که هر راهبرد نظامی و دفاعی راهبرد دفاعی متقابل را در طرف دیگر ایجاد می کند، باید گفت در مقابل آمریکا، راهبرد دفاعی که ایران در منطقه ایجاد کرد، بسیار سخت تر و محکم تر از تصور کسانی است که به دنبال جنگ نظامی علیه ایران و متحدانش در منطقه هستند.

بنابر این تحریم ها موجب بوجود آمدن راهبرد جدید از سوی محور مقاومت خواهد شد. به هر حال اکنون مرحله دشواری است، اما تمام می شود.

آمریکایی ها ضعیف تر از آن هستند که ما تصور می کنیم و اکنون خواست آنان گفت و گو و بهبود شروط حل و فصل با ایران است نه جنگ.

فرنجیه در خصوص تحریم و فشار آمریکا علیه ایران ادامه داد: این فشار علیه ایران که راهبرد و سلاح جدید آمریکا است، در مقابل سلاح جدیدی به وجود خواهد آورد. ایران در اقتدار خود باقی خواهد ماند و راه حل دیگری خواهد یافت. به عبارت دیگر تحریم ها آخرین سلاح در دست آمریکا است و پس از آن هیچ سلاحی برای آن باقی نخواهد ماند.

هر چند ایران از نظر اقتصادی مرحله سختی را می گذارند اما راه های جایگزین را پیدا می کند و این مرحله نیز خواهد گذشت و آمریکا به اهداف خود نخواهد رسید و ایران در آینده بهتر و بهتر خواهد بود.

رهبر جریان مسیحی "المرده" لبنان سپس در مورد اقدامات تحریک آمیز آمریکا و تنش آفرینی در منطقه خلیج فارس گفت: "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا قدرت و شکوه خود را بر اساس اقتصاد و بهبود اوضاع اقتصادی آمریکا بنا گذاشته است، بنابراین هر اتفاقی در خلیج فارس موجب می شود قیمت یک بشکه نفت به میزان غیرقابل باوری افزایش یابد، در این صورت هرچه ترامپ در آمریکا رشته است، پنبه خواهد شد، حال آنکه در سال ۲۰۲۰ انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا برگزار می شود بنابر این به نفع او نیست که به سمت جنگ پیش برود.

من معتقدم آمریکا به دنبال حل و فصل و بهبود شروط در برابر ایران است نه جنگ، از همین رو این مرحله سخت تمام خواهد شد و روند امور به سمت حل و فصل پیش خواهد رفت و اوضاع بهتر خواهد شد و محور مقاومت مقتدرتر از قبل خواهد بود هر چند آمریکا ممکن است دست به ماجراجویی بزند اما آنچه که امروز شاهدیم این است که تمام چیزی که آمریکا به دنبال آن است، بهبود شروط حل و فصل است.

فرنجیه در مورد بحران بین آمریکا علیه ایران هم اظهار داشت: امیدوارم این بحران به جنگ منتهی نشود و به حل و فصل برسد. ایران تا امروز ثابت کرده است که می تواند شروط خود را به کرسی بنشاند به ویژه پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی که گفته می شد کسی قادر به سرنگونی آن نبود.

**حامیان جنگ علیه ایران به دنبال جلوگیری از وقوع آن هستند

فرنجیه در ادامه این مصاحبه تصریح کرد: چیزی که امروز شاهدیم این است که کشورهایی که آمریکا را به جنگ علیه ایران تشویق می کردند، تلاش می کنند مانع از جنگ شوند زیرا تبعات جنگ برای آنان روشن شده است؛ جنگی که برای سراسر منطقه ویرانگر خواهد بود و در این شرایط آمریکا متوجه شده است، نمی تواند شروط خود را بر ایران تحمیل کرده و آن را به زانو درآورد.

آمریکا اکنون به دنبال بهبود شروط حل و فصل با ایران است، در نتیجه امروز شاهدیم که آلمان و انگلیس از ادامه پایبندی به توافق هسته ای خبر می دهند، بنابراین روند امور به سمت میز مذاکرات و حل و فصل پیش خواهد رفت که این در مقایسه با آنچه در گذشته وجود داشت، بسیار بهتر خواهد بود.

وی در مورد پیشنهاد ایران مبنی بر پیمان عدم تعرض با کشورهای منطقه هم گفت: اگر چنین توافقی حاصل شود ما مشوق آن خواهیم بود، اما آمریکا اجازه تحقق آن را نمی دهد. بین اعضای اتحادیه عرب هم توافقی در مورد دخالت نکردن وجود دارد اما این توافق با تبانی از بین رفت.

** ریشه کینه برخی کشورهای عربی علیه ایران کجاست؟

رهبر جریان المرده لبنان در مورد عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل و دشمن دانستن ایران به جای اسرائیل گفت: کینه برخی کشورهای عربی قوی تر از منافع آنان است و این کینه را اسرائیل به وجود آورد.

سلیمان فرنجیه افزود: در مورد فضای سنی و شیعی صحبت می کنم، قبل از سال ۲۰۰۰ و سال ۲۰۰۱ این فضا وجود نداشت بنابر این باید پرسید چه کسی این فضا را به وجود آورد؟

من معتقدم این فضا پس از حمله ۱۱ سپتامبر شکل گرفت، در آن زمان "کاندولیزا رایس" وزیر خارجه وقت امریکا گفت: این درگیری را به جنگ عربی- عربی تبدیل خواهیم کرد و پس از آن بود که موضوع شیعه و سنی را شنیدیم به این ترتیب که آمریکا و اسرائیل نقشه جنگ و اختلاف شیعی و سنی را به راه انداختند و تا پیش از آن مقاومت وجود داشت.

فرنجیه ادامه داد، در آن زمان نظام سوریه نیز پابرجا بود و ملک عبدالله پادشاه عربستان به بیروت آمد و از مقاومت حمایت کرد و طرحی برای حل و فصل با رژیم صهیونیستی ارائه داد و مشکلی وجود نداشت و همه عرب ها در آن زمان حامی مقاومت بودند اما فضایی که پس از آن اسرائیل و آمریکا به وجود آوردند، موجب بروز کینه ای از سوی عرب ها شد که فراتر از منافع آنان است.

** منطقه نیازمند تفاهم عرب ها با ایران است

رهبر جریان مسیحی "المرده" لبنان تصریح کرد، با اینهمه راهبرد آمریکایی ها مبتنی بر تامین منافعشان است و منافع آنان در نهایت حل و فصل با ایران است و در این میان عرب ها ابزار فشار خواهند بود و پس از حل و فصل با ایران هر کس هر گزینه ای داشته باشد ارائه می دهد اما عرب ها چیزی جز پول ندارند و باید گفت در سیاست این ایرانی ها هستند که می توانند گزینه های مختلفی ارائه دهند.

آمریکا تمام چیزی که می خواهد تضمین منافع اسرائیل است و در لبنان چیزی برایشان مهم نیست و در سوریه نیز به دنبال برخی منافع اقتصادی هستند و در سایر کشورها نیز چیزی برایشان مهم نیست. در عراق نیز به دنبال نقشی برای خود هستند.

با این توضیحات آمریکایی ها می کوشند با ایران به سمت حل و فصل پیش بروند اما با عرب ها تنها چیزی که می خواهند پول است که حتی در صورت حل و فصل با ایران نیز می توانند از عرب ها پول بگیرند بنابر این باید گفت کشورهای عربی باید به قضیه اصلی یعنی قضیه فلسطین بازگردند و باید در مرحله آینده آگاهی بیشتری داشته باشند و با جمهوری اسلامی ایران به تفاهم برسند و این چیزی است که منطقه لازم دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha